>>Daty przydatności widoczne na zdjęciach są przykładowe<<
Praktyczne stojące opakowanie z zamknięciem ułatwia przechowywanie po otwarciu.
Skład: 100% Muira puama ( Ptychopetalum olacoides, Lirosima ovata )
kraj pochodzenia : Brazylia
Muira puama ( Ptychopetalum olacoides, Lirosima ovata ) jest to niezwykła roślina pochodząca wprost z brazylijskiej Amazonii
i innych regionów lasów deszczowych. Osiąga wysokość ok 5 m, kwiaty zbliżone są wyglądem do jaśminu.
Muira puama nazywana jest "drzewem potencji" a to ze względu na cudowny wpływ na męskie libido.
Niecodzienne właściwości tej rośliny doceniane przez wieki przez rdzenną ludność Amazonii, znalazły również uznanie w Europie,
Stanach Zjednoczonych i innych częściach świata. Naukowcy zajęli się badaniem mechanizmu działania tej rośliny już w 1920 roku.
Obecnie trwają szczegółowe badania analityczne mające na celu określenie lecznoiczych właściwości poszczególnych czynnych składników.
Oprócz pozytywnego wpływu na męską potencje Muira puama stosowana jest w leczeniu schorzeń układu nerwowego.
W medycynie stosuję się korzeń oraz korę, również jako jako silny afrodyzjak.
DZIAŁANIE:
Aktywne składniki odpowiedzialne za poprawę funkcji seksualnych nie są rozpuszczalne w wodzie,
dlatego też przyjmowanie Muira puama w postaci proszku bądź tabletek nie przynosi pełnego efektu.
Wysoka teperatura połączona z alkoholem na conajmniej 20 minut uwolni aktywne składniki i sprawi, że stosowanie powstałej nalewki stanie sie skuteczne!!!
Muira puama ma działanie: adaptogennne, przeciwbólowe, antyoksydacyjne, przeciwirusowe, hipotensyjne (obniża ciśnienie krwi),
wzmacniające pamięć, uspokajające ( uspokaja nerwy ), neurasteniczne (zmniejsza nerwobóle), neuroprotekcyjne (chroni komórki mózgowe)
ZASTOSOWANIE:
zaburzenia erekcji, impotencja, osłabione libido u mężczyzn, jako środek tonizujący
( łagodzi, przywraca równowagę, wzmacnia) wypadanie włosów i łysienie u meżczyzn,
zaburzenia ośrodkowego układu nerwowego (przywraca równowage, wzmacnia), depresja
DAWKOWANIE
1-2 łyżeczki Catuaby na szklankę wody, gotujemy na małym ogniu przez 5 minut,
następnie odstawiamy do naciągnięcia. Po 15 min. napar jest gotowy do picia.
NALEWKA
Aby przyrządzić nalewkę należy zalać zioła gorącym alkoholem 20%
(w przybliżeniu wódka pół na pół z wodą) i pozostawić kilka dni w ciemnym miejscu, często mieszając.