Wszystkie istotne informacje, takie jak:
- regulamin aukcji -
- płatności -
- koszty przesyłki -
- dane firmy -
znajdziesz na stronie
O MNIE
Wszystkie herbaty, kawy i napary pakowane są w ozdobne torebki trójwarstwowe z kopertowanym dnem w kolorze ciemnozielonym o pojemności 100g i 250g. Zamówienia z jednej licytacji łączymy w 1 torebkę, na życzenie pakujemy oddzielnie.
|
|
Przedmiotem aukcji jest napar owocowy
Morawska Śliwka - 50g
SKŁAD:
- rodzynki,
- śliwki (min. 28%),
- owoce bzu,
- owoce aronii,
- aromat,
- bławatek.
Zdrowotne działanie śliwki wynika z dużej zawartości antocyjanów, błonnika, witamin z grupy B i innych substancji mineralnych (zwłaszcza potasu), a także mikroelementów, tj.: kobalt i miedź. W 100 g tych owoców znajduje się ok. 7 razy więcej wapnia i żelaza niż w owocach borówki wysokiej, a także 4-krotnie więcej potasu i białka. Dzięki dużej zawartości pektyn (rodzaj błonnika) regulują trawienie, chronią przed wolnymi rodnikami, zapobiegają rozwojowi nowotworów, poprawiają apetyt, zapobiegają zaparciom, a tym samym zmniejszają zagrożenie chorobą nowotworową jelita grubego. Codzienne spożywanie 3-4 śliwek może nas uchronić przed jego rozwojem. Razem z kwasami organicznymi, winowym i jabłkowym, działają one jak miotła na przewód pokarmowy i gromadzący się w komórkach tłuszcz oraz cholesterol. Obecność magnezu i witamin z grupy B wpływa kojąco na układ nerwowy i poprawia samopoczucie, a jednoczesna zawartość witaminy A i rzadko występującej w owocach witaminy E, sprawia że są uznawane za cenne przeciwutleniacze. Działanie antyoksydacyjne wzmagają w śliwkach, szczególnie w ich ciemnych odmianach, polifenole, w tym katechiny i kwas chlorogenowy. Dieta obfitująca w śliwki wpływa antynowotworowo i przeciwmiażdżycowo (hamuje wchłanianie cholesterolu) oraz spowalnia starzenie się skóry, dlatego jest polecana także paniom chcącym zachować zdrowy, gładki i aksamitny wygląd skóry.
Sposób zaparzania:
Zalać wodą o temperaturze 100°C, parzyć przez 5-8 minut. Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12 minut po przegotowaniu 75 stopni. Ilość suszu - 1 łyżeczka na filiżnkę. Najlepiej stosować wodę źródlaną lub przefiltrowaną.
NAPARY OWOCOWE.
Rozgrzewające, naturalne, smaczne ale przede wszystkim, dzięki zawartości dużej ilości i różnorodności suszonych owoców bogate w witaminy i składniki mineralne. Picie naparów owocowych jest doskonałą alternatywą świeżych owoców w sezonie jesienno - zimowym.
|