|
|
|
ROSNET
UL. ŁOWICKA 9
96-200 RAWA MAZOWIECKA
NIP:835[zasłonięte]146-87
EDG: 6106
tel (42)[zasłonięte]279 42
fax: (42)[zasłonięte]279 42
kom. 785 [zasłonięte] 947
667 [zasłonięte] 011
INFOLINIA :
801 [zasłonięte] 052
[zasłonięte]@vitamarket.pl
PKO BP
16 1[zasłonięte]020 45
0000
1702 [zasłonięte] 010122
|
|
|
|
Dokładny regulamin dostępny na stronie
O MNIE
|
|
|
|
KURIER (do 30 kg):
POBRANIE : 20,00 PLN
Z GÓRY : 17,00 PLN
POCZTA POLSKA
POBRANIE : 15,00 PLN
Z GÓRY :
Polec List ekon. - 8,00 PLN
Polec List prioryt. - 10,00 PLN
|
|
|
|
K2
Serdecznie
witamy na naszych aukcjach !
PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST :
TRAN NORWESKI
MOLLERS
80 kaps.
Möller's Tran Norweski stanowi uzupełnienie codziennej diety w
niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) omega-3 oraz
witaminy A, D i E.
•Niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 są konieczne do
prawidłowego rozwoju i wzrostu dzieci; są niezbędne do prawidłowego
funkcjonowania układu nerwowego, odpornościowego oraz narządu wzroku.
•Witamina D pobudza absorpcję wapnia w organizmie, sprzyjając budowie
mocnych kości.
•Witamina A odgrywa kluczową rolę w procesie widzenia oraz odpowiada
za prawidłowe funkcjonowanie systemu odpornościowego.
•Witamina E zwalcza wolne rodniki i chroni kwasy tłuszczowe,
zwłaszcza wielonienasycone przed utlenianiem do nadtlenków.
Zalecana dzienna dawka dla dzieci powyżej 3 roku życia i dorosłych: 5-8
kapsułek dziennie.
Skład Wartość odżywcza w 1 kapsułce:
- Kwasy tłuszczowe Omega-3 1,14 g
•kwas EPA 0,5 g
•kwas DHA 0,7 g
- Witamina E 123 mcg
- Witamina A 1,23 mcg
- Witamina D 0,62mg
Informacje dodatkowe To właśnie odpowiednia ilość kwasów omega-3 wpływa na
prawidłowy rozwój dziecka już od poczęcia, przez ciążę, karmienie i pierwsze
lata intensywnego wzrostu. Dostarczanie kwasów omega-3 jest tym ważniejsze,
że organizm człowieka nie potrafi sam ich syntetyzować, więc muszą być
przyjmowane z pokarmem bądź uzupełniane suplementami diety.
Odpowiednia ilość kwasów omega-3 ma bardzo duże znaczenie dla prawidłowego
rozwoju Twojego dziecka, a także samopoczucia przyszłej mamy i prawidłowego
przebiegu ciąży.
Stosowanie oleju z wątroby dorsza, zgodnie z zaleceniami producenta, jest
bezpieczne podczas ciąży i karmienia piersią. Jednoczesne przyjmowanie tranu
oraz innych preparatów zawierających witaminy A i D przez kobiety w ciąży i
dzieci, powinno być konsultowane z lekarzem.
Möller's Tran Norweski to naturalny olej z wątroby dorszy, łowionych w
wodach u wybrzeży północnej Norwegii. Morza Norweskie, położone z dala od
cywilizacji, słyną z krystalicznej czystości wód.
Möller's Tran Norweski to naturalne źródło niezbędnych nienasyconych kwasów
tłuszczowych omega-3 oraz witamin A, D i E.
Möller's Tran Norweski dzięki odpowiedniemu składowi:
- wspomaga prawidłowy rozwój fizyczny dzieci, w szczególności rozwój mózgu,
oczu, naczyń krwionośnych i serca,
- korzystnie oddziałuje na rozwój psychiczny dzieci (m.in. zwiększa iloraz
inteligencji)
- wspiera naturalne siły obronne organizmu
- uzupełnia dietę w niezbędne witaminy: A, D, E
Tran norweski dla kobiet w ciąży
Właściwe odżywianie się kobiety w ciąży jest niezwykle ważne dla
prawidłowego przebiegu ciąży oraz rozwoju dziecka. Przyszła mama kształtuje
nawyki żywieniowe na dalsze życie swojego maleństwa. Za pośrednictwem wód
płodowych dziecko uczy się rozpoznawać spożywane przez nią pokarmy. Nauka ta
trwa również już po narodzinach - dziecko karmione naturalnie poznaje różne
substancje smakowe i zapachowe, które przenikają do mleka matki z jej diety.
Prawidłowo zestawiony jadłospis kobiety w ciąży, wzbogacony o kwasy omega-3
to połowa sukcesu.
Oby dziecko było zdrowe... takie życzenia słyszy niejedna przyszła mama.
Wówczas powinna zerknąć w swój codzienny jadłospis.
Czy znajdują się w nim składniki konieczne do rozwoju
dziecka?
Czy jest w nim miejsce na nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3?
To właśnie odpowiednia ilość kwasów omega-3 wpływa na prawidłowy rozwój
dziecka już od poczęcia, przez ciążę, karmienie i pierwsze lata intensywnego
wzrostu. Dostarczanie kwasów omega-3 jest tym ważniejsze, że organizm
człowieka nie potrafi sam ich syntetyzować, więc muszą być przyjmowane z
pokarmem bądź uzupełniane suplementami diety.
Odpowiednia ilość kwasów omega-3 ma bardzo duże znaczenie dla prawidłowego
rozwoju Twojego dziecka, a także samopoczucia przyszłej mamy i prawidłowego
przebiegu ciąży. W jadłospisie każdej przyszłej mamy powinny znaleźć się
pokarmy bogate w kwasy tłuszczowe omega-3.
Polscy eksperci z dziedziny żywienia i pediatrii wyczulają jednak kobiety w
ciąży na to, by spożywały ryby z nieskażonych akwenów morskich. Istotne
jest, że dieta z udziałem ryb słodkowodnych, takich jak karp czy okoń nie
uzupełnia zapotrzebowania na nienasycone kwasy tłuszczowe, gdyż nie są one
źródłem kwasów omega-3.
Niestety akweny morskie są coraz bardziej zanieczyszczone. W związku z tym
spożywanie w dużej ilości ryb powoduje ryzyko zatrucia rtęcią i dioksynami.
Kobiety w ciąży powinny unikać spożywania ryb morskich więcej niż 1 raz w
tygodniu. Dlatego też aby uzupełnić ewentualne niedobory kwasów omega-3 tak
istotna jest suplementacja.
* dieta kobiety ciężarnej powinna być konsultowana z lekarzem
Tran Norweski dla mamy karmiącej.
Każda matka karmiąca musi zdawać sobie sprawę z faktu, że odżywianie w tym
okresie jej życia służy nie tylko zaspokajaniu własnych potrzeb, ale stanowi
jedyne źródło substancji odżywczych dla rozwijającego się dziecka. Matka
wraz z pokarmem przekazuje dziecku swoje nawyki żywieniowe, uczy i
przyzwyczaja je do smaków, które niebawem będą włączane do jego diety. Skład
diety matki karmiącej piersią wpływa przede wszystkim na jakość tłuszczów
zawartych w pokarmie. Ilość tłuszczów jest jednak niezmienna. Bardzo
istotnym jest, aby w mleku matki karmiącej była właściwa proporcja kwasów
tłuszczowych, w szczególności aby zawierało ono dużą ilość kwasów omega-3
(zwłaszcza DHA), niezbędnych do prawidłowego rozwoju dziecka.
Tran norweski niemowlętom od 6 - 7 tygodnia życia
Niemowlę jest dumą rodziców. Potrafi zmienić cały nasz świat. Patrzymy z
zachwytem jak rośnie, jak codziennie uczy się czegoś nowego, jak poznaje
otoczenie i kształtuje swoją osobowość.
Zastanawiamy się już od pierwszych chwil jego życia
czy dostaje wszystko, co najlepsze?
Czy dostatecznie dużo miłości i ciepła?
Czy dobre warunki do rozwoju?
Stałą troską rodziców jest odpowiednia dieta maluszka.
Czy znajdują się w niej wszystkie niezbędne do prawidłowego rozwoju
składniki, w szczególności nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3?
Kwasy te znajdują się w mleku matki, jednak ich ilość może być różna w
zależności od spożywanych przez nią pokarmów, a także w rybach morskich.
Dieta maleństwa, zwłaszcza nie karmionego piersią, powinna być wzbogacana w
kwasy omega-3 (w szczególności kwas DHA).
Dziecko już od pierwszych dni życia poznaje smaki i uczy się ich. Nawyki
żywieniowe wykształcone w dzieciństwie przenoszone są na dorosłe życie, więc
warto zadbać, by od początku były dobre. Nie może w nich zabraknąć kwasów
omega-3.
Dzienna dawka kwasów omega-3 znajduje się w 1 łyżeczce Möller's Tran
Norweski, który może być podawany niemowlętom już od 6-7 tygodnia życia
(zob. dawkowanie). Dla maluchów, które mają inny smak niż dorośli, poleca
się Möller's Tran Norweski o smaku naturalnym.
Tran norweski dla starszego dziecka
Przy komponowaniu jadłospisu dla dziecka należy pamiętać, że nie jest ono
miniaturą człowieka dorosłego i jego zapotrzebowanie na składniki odżywcze
jest inne od naszego. Dlatego też przygotowując posiłki powinniśmy
uwzględniać jego indywidualne potrzeby i dostosowywać je w zależności od
wieku dziecka. Przed starszakiem stoi wiele wyzwań. Idzie do przedszkola,
gdzie spotyka się z innymi dziećmi, uczy się czytać, pisać, potrzebuje wiele
energii, aby sprostać i zabawie i nauce. Niestety kontakt z innymi dziećmi
naraża go również na różne infekcje, które mogą osłabić jego układ
odpornościowy. Pożywienie jest naszym jedynym źródłem energii a prawidłowo
zestawiony jadłospis będzie swoistą polisą na przyszłość, gdyż dobrze
odżywione dzieci rzadziej chorują, lepiej się uczą i sprawiają mniej
kłopotów wychowawczych.
Co więc powinno znaleźć się w diecie starszaka?
Zdecydowanie ryby. Badania naukowe wskazują na ważne znaczenie zdrowotne
pewnych składników odżywczych występujących w rybach. Ryby morskie, są
głównym i bezpośrednim źródłem korzystnie działających kwasów tłuszczowych
omega-3 (zob. znaczenie kwasów omega-3). Niestety, spożycie ryb wśród dzieci
starszych jest bardzo sporadyczne. Dlatego też tak ważna jest suplementacja
kwasów omega-3.
WITAMINY ZAWARTE W TRANIE NORWESKIM MOLLER'S:
1) Witamina A
- jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania komórek nabłonkowych skóry,
rogówki, błony śluzowej przewodu pokarmowego i oddechowego
- zapobiega wysychaniu i rogowaceniu nabłonka oraz sprzyja odnawianiu
komórek
- jest konieczna do prawidłowego wzrostu kości i szkliwa zębów
- jest niezbędna do utrzymania w normie tkanki nerwowej
- bierze udział w produkcji hormonów
- wspomaga wzrost i ogólny rozwoju organizmu
- bierze udział w procesie widzenia
- jako przeciwutleniacz chroni przed chorobami serca i nowotworami
Źródła witaminy A
Witamina A występuje wyłącznie w produktach pochodzenia zwierzęcego.
Zawierają ją: masło, mleko i produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste
ryby, szczególnie bogata w nią jest wątroba.
Zawartość witaminy A w 100 g jadalnych wybranych produktów:
Nazwa produktu - Witamina A jako równoważnik retinolu
masło śmietankowe - 762 µg
mleko spożywcze 2% tłuszczu - 20 µg
jaja kurze świeże - 375 µg
ser podpuszczkowy 40% tłuszczu w.s.m. - 400 µg
smalec - 0 µg
wątroba wołowa - 8866 µg
wątroba wieprzowa - 3883 µg
5 ml Möller's Tran Norweski (1 łyżeczka) - 250 µg
2) Witamina D
Witamina D pobudza wchłanianie wapnia i fosforu z przewodu pokarmowego,
zapobiegając spadkowi ich stężenia we krwi, współdziałając z parathormonem
(hormon wydzielany przez przytarczyce, wpływający na gospodarkę wapniową w
organizmie) wspomaga wzrost i minera-lizację kości. Jeżeli brakuje wapnia w
pożywieniu pobierany jest on z kości.
Źródła witaminy D
Witamina D jest rozpuszczalna w tłuszczach, ułatwia to jej magazynowanie w
organizmie. Dlatego nie powinno się jej zażywać beztrosko i dowolnie mając
nadzieję, że za miesiąc będziemy mieli wspaniałe zęby i kości.
Zapotrzebowanie na witaminę D zaspokajane jest zwykle takimi produktami jak
ryby (śledzie, sardynki, makrele), tran, wątroba, masło, jaja i mleko (ilość
witaminy D w mleku zależy od sposobu żywienia krów i ich przebywania na
słońcu).
Szczególnie bogate w witaminę D są:
Artykuły spożywcze - mikrogramy (mcg)
Śledź (100 mg) - 25mcg
Makrela (100 mg) - 24mcg
Łosoś (100 mg) - 12mcg
Sardynki w oleju (100 mg) - 9mcg
Tuńczyk (100 mg) - 6mcg
Mleko (1 filiżanka) - 3mcg
5 ml Möller's Tran Norweski (1 łyżeczka) - 10mcg
3) Witamina E
Ze względu na właściwości antyoksydacyjne witamina E to główny „ochroniarz"
organizmu. Zwalcza wolne rodniki i chroni kwasy tłuszczowe, zwłaszcza
wielonienasycone przed utlenianiem do nadtlenków. Molekuła witaminy E chwyta
molekułę wolnego rodnika i przekształca ją poprzez redukcję elektronu lub
jonu w obojętną, niegroźną substancję, która następnie zostaje wydalona z
moczem. Dobrym przykładem są plamy starcze na dłoniach. Są to grudki
tłuszczu utlenione przez wolne rodniki nie poddające się redukcji. Te
przebarwienia występują również w innych tkankach. Nie powstają jednak w
ogóle gdy organizm ma wystarczającą ilość witaminy E.
Witamina E chroni czerwone krwinki (erytrocyty) transportujące tlen podczas
ich wędrówki do różnych organów. Wspomagając proces oddychania komórek
wpływa na prawidłowe funkcjonowanie i utrzymanie wysokiej wydolności mięśni.
Dlatego m.in. zalecane jest aby sportowcy spożywali pożywienie zawierające
dużo witaminy E.
Witamina E, hamując utlenianie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, ma
istotne znaczenie w zapobieganiu rozwojowi miażdżycy naczyń krwionośnych
(łac. Arteriosclerosis). Nieprawidłowa dieta tzn. przejadanie się tłustymi
wędlinami, białym pieczywem, makaronem, cukrem, słodyczami, powoduje że w
organizmie pojawia się więcej różnych związków cholesterolu (tzw. lipidy).
Lipidy krążą w dużej ilości we krwi a następnie osadzają się w ścianach
tętnic. W ten sposób zaczyna się rozwijać miażdżyca, zagrażając różnymi
chorobami serca i naczyń krwionośnych. Niebezpieczeństwo rozwoju miażdżycy
wzrasta przy niedoborze witaminy E w diecie.
Witamina E pobudza produkcję substancji przeciwzakrzepowych, zmniejszając
ryzyko rozwoju schorzeń naczyń krwionośnych.
Witamina E jest niezbędna u mężczyzn do prawidłowej produkcji spermy.
Dlatego niedobór witaminy E może prowadzić do bezpłodności.
Jako przeciwutleniacz chroni gruczoły wydzielania wewnętrznego: przysadkę
mózgową, grasicę, korę nadnerczy.
Witamina E współdziała z witaminami A, C i karotenoidami, zmniejszając
ryzyko rozwoju chorób nowotworowych.
Zapewnia właściwą stabilizację i przepuszczalność błon komórkowych.
Zapobiega niedokrwistości makrocytarnej u dzieci.
Źródła witaminy E
Witamina E powstaje tylko w roślinach. Zwierzęta jej nie syntetyzują.
Najlepszym naturalnym źródłem witaminy E jest olej z kiełków pszenicy a
następnie całe ziarna zbóż i zielone warzywa liściaste jak sałata, szpinak
oraz kapusta, czosnek.
Zawartość witaminy E w 100 g wybranych produktów:
Artykuły spożywcze (100 g) - Ilość witaminy E w miligramach (mg)
Olej słonecznikowy - 75 mg
Olej sojowy - 68,2 mg
Migdały - 29,2 mg
Margaryna - 22,6 mg
Orzechy włoskie - 20,8 mg
Orzechy ziemne - 19,4 mg
Masło - 2,8 mg
Mąka pełnoziarnista - 1,6 mg
Jaja - 1,2 mg
Mleko - 0,1 mg
5 ml Möller's Tran Norweski (1 łyżeczka) - 10 mg
Opis działania:
Möller's Tran Norweski stanowi uzupełnienie codziennej diety w niezbędne
nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) omega-3 oraz witaminy A, D i E.
Niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 są konieczne do prawidłowego
rozwoju i wzrostu dzieci; są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania układu
nerwowego, odpornościowego oraz narządu wzroku. Witamina D pobudza absorpcję
wapnia w organizmie, sprzyjając budowie mocnych kości. Witamina A odgrywa
kluczową rolę w procesie widzenia oraz odpowiada za prawidłowe
funkcjonowanie systemu odpornościowego. Witamina E zwalcza wolne rodniki i
chroni kwasy tłuszczowe, zwłaszcza wielonienasycone przed utlenianiem do
nadtlenków.
Wskazania:
W celu uzupełnienia diety w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 (DHA
i EPA) oraz witaminy A, D i E.
Środki ostrożności:
Stosowanie oleju z wątroby dorsza, zgodnie z zaleceniami producenta, jest
bezpieczne podczas ciąży i karmienia piersią. Jednoczesne przyjmowanie tranu
oraz innych preparatów zawierających witaminy A i D przez kobiety w ciąży i
dzieci, powinno być konsultowane z lekarzem.
MASZ JAKIEŚ PYTANIA ?
DZWOŃ !!!
INFOLINIA :
801 011
052
DLACZEGO KUPOWAĆ NA NASZYCH AUKCJACH
?
1) Sprzedaż internetową prowadzimy od kilku lat,
Spełniamy warunki programu
STANDARD ALLEGRO !!!
to do czegoś zobowiązuje !!!
2) Jesteśmy legalnie
działającym przedsiębiorstwem.
3) Na każdy towar wystawiamy
fakturę lub paragon.
4) Handlujemy towarem
sprawdzonym, bez podróbek, bez oszustwa.
Nie daj się skusić tańszymi ofertami, które bardzo często są podróbkami
lub pochodzą z nielegalnego źródła !!!
U nas masz pewność, że
towary są nowe i w pełni legalne !!!
Każdy towar posiada GWARANCJĘ !!!
5) Zawsze możesz liczyć na
miłą i szybką obsługę.
6) Paczki są starannie
zapakowane.
7) Pamiętaj, że zawsze możesz liczyć na naszą pomoc.
8) Za przesyłkę płacisz tylko RAZ , a zakupy powyżej
300 PLN zapłacone z góry premiowane
są darmową wysyłką kurierską !!!
Zobacz nasze inne aukcje
|
|