Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Moller's Tran Norweski 80 kaps. - na odporność

18-06-2012, 7:40
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 24.99 zł     
Użytkownik PHU_ROSNET
numer aukcji: 2352914204
Miejscowość Rawa Mazowiecka
Wyświetleń: 27   
Koniec: 30-05-2012 20:59:12
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nowa strona
ROSNET

UL. ŁOWICKA 9
96-200 RAWA MAZOWIECKA
NIP:835[zasłonięte]146-87
EDG: 6106

tel (42)[zasłonięte]279 42
fax: (42)[zasłonięte]279 42
kom. 785 [zasłonięte] 947
      667 [zasłonięte] 011

INFOLINIA :

801 [zasłonięte] 052

[zasłonięte]@vitamarket.pl


PKO BP

16 1[zasłonięte]020 45 0000
1702 [zasłonięte] 010122


Dokładny regulamin dostępny na stronie O MNIE


KURIER (do 30 kg):

POBRANIE : 20,00 PLN
Z GÓRY : 17,00 PLN

POCZTA POLSKA

POBRANIE : 15,00 PLN

Z GÓRY : 
Polec List ekon. - 8,00 PLN
Polec List prioryt. - 10,00 PLN





K2

Serdecznie witamy na naszych aukcjach !







PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST :

TRAN NORWESKI
MOLLERS
80 kaps.



Möller's Tran Norweski stanowi uzupełnienie codziennej diety w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) omega-3 oraz witaminy A, D i E.


Niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 są konieczne do prawidłowego rozwoju i wzrostu dzieci; są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, odpornościowego oraz narządu wzroku.
Witamina D pobudza absorpcję wapnia w organizmie, sprzyjając budowie mocnych kości.
Witamina A odgrywa kluczową rolę w procesie widzenia oraz odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie systemu odpornościowego.
Witamina E zwalcza wolne rodniki i chroni kwasy tłuszczowe, zwłaszcza wielonienasycone przed utlenianiem do nadtlenków.

Zalecana dzienna dawka dla dzieci powyżej 3 roku życia i dorosłych: 5-8 kapsułek dziennie.
Skład Wartość odżywcza w 1 kapsułce:
- Kwasy tłuszczowe Omega-3 1,14 g
•kwas EPA 0,5 g
•kwas DHA 0,7 g
- Witamina E 123 mcg
- Witamina A 1,23 mcg
- Witamina D 0,62mg

Informacje dodatkowe To właśnie odpowiednia ilość kwasów omega-3 wpływa na prawidłowy rozwój dziecka już od poczęcia, przez ciążę, karmienie i pierwsze lata intensywnego wzrostu. Dostarczanie kwasów omega-3 jest tym ważniejsze, że organizm człowieka nie potrafi sam ich syntetyzować, więc muszą być przyjmowane z pokarmem bądź uzupełniane suplementami diety.
Odpowiednia ilość kwasów omega-3 ma bardzo duże znaczenie dla prawidłowego rozwoju Twojego dziecka, a także samopoczucia przyszłej mamy i prawidłowego przebiegu ciąży.
Stosowanie oleju z wątroby dorsza, zgodnie z zaleceniami producenta, jest bezpieczne podczas ciąży i karmienia piersią. Jednoczesne przyjmowanie tranu oraz innych preparatów zawierających witaminy A i D przez kobiety w ciąży i dzieci, powinno być konsultowane z lekarzem.


 


 


Möller's Tran Norweski to naturalny olej z wątroby dorszy, łowionych w wodach u wybrzeży północnej Norwegii. Morza Norweskie, położone z dala od cywilizacji, słyną z krystalicznej czystości wód.
Möller's Tran Norweski to naturalne źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 oraz witamin A, D i E.
Möller's Tran Norweski dzięki odpowiedniemu składowi:
- wspomaga prawidłowy rozwój fizyczny dzieci, w szczególności rozwój mózgu, oczu, naczyń krwionośnych i serca,
- korzystnie oddziałuje na rozwój psychiczny dzieci (m.in. zwiększa iloraz inteligencji)
- wspiera naturalne siły obronne organizmu
- uzupełnia dietę w niezbędne witaminy: A, D, E


Tran norweski dla kobiet w ciąży

Właściwe odżywianie się kobiety w ciąży jest niezwykle ważne dla prawidłowego przebiegu ciąży oraz rozwoju dziecka. Przyszła mama kształtuje nawyki żywieniowe na dalsze życie swojego maleństwa. Za pośrednictwem wód płodowych dziecko uczy się rozpoznawać spożywane przez nią pokarmy. Nauka ta trwa również już po narodzinach - dziecko karmione naturalnie poznaje różne substancje smakowe i zapachowe, które przenikają do mleka matki z jej diety. Prawidłowo zestawiony jadłospis kobiety w ciąży, wzbogacony o kwasy omega-3 to połowa sukcesu.
Oby dziecko było zdrowe... takie życzenia słyszy niejedna przyszła mama. Wówczas powinna zerknąć w swój codzienny jadłospis.

Czy znajdują się w nim składniki konieczne do rozwoju dziecka?
Czy jest w nim miejsce na nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3?


To właśnie odpowiednia ilość kwasów omega-3 wpływa na prawidłowy rozwój dziecka już od poczęcia, przez ciążę, karmienie i pierwsze lata intensywnego wzrostu. Dostarczanie kwasów omega-3 jest tym ważniejsze, że organizm człowieka nie potrafi sam ich syntetyzować, więc muszą być przyjmowane z pokarmem bądź uzupełniane suplementami diety.

Odpowiednia ilość kwasów omega-3 ma bardzo duże znaczenie dla prawidłowego rozwoju Twojego dziecka, a także samopoczucia przyszłej mamy i prawidłowego przebiegu ciąży. W jadłospisie każdej przyszłej mamy powinny znaleźć się pokarmy bogate w kwasy tłuszczowe omega-3.

Polscy eksperci z dziedziny żywienia i pediatrii wyczulają jednak kobiety w ciąży na to, by spożywały ryby z nieskażonych akwenów morskich. Istotne jest, że dieta z udziałem ryb słodkowodnych, takich jak karp czy okoń nie uzupełnia zapotrzebowania na nienasycone kwasy tłuszczowe, gdyż nie są one źródłem kwasów omega-3.
Niestety akweny morskie są coraz bardziej zanieczyszczone. W związku z tym spożywanie w dużej ilości ryb powoduje ryzyko zatrucia rtęcią i dioksynami. Kobiety w ciąży powinny unikać spożywania ryb morskich więcej niż 1 raz w tygodniu. Dlatego też aby uzupełnić ewentualne niedobory kwasów omega-3 tak istotna jest suplementacja.

* dieta kobiety ciężarnej powinna być konsultowana z lekarzem


Tran Norweski dla mamy karmiącej.

Każda matka karmiąca musi zdawać sobie sprawę z faktu, że odżywianie w tym okresie jej życia służy nie tylko zaspokajaniu własnych potrzeb, ale stanowi jedyne źródło substancji odżywczych dla rozwijającego się dziecka. Matka wraz z pokarmem przekazuje dziecku swoje nawyki żywieniowe, uczy i przyzwyczaja je do smaków, które niebawem będą włączane do jego diety. Skład diety matki karmiącej piersią wpływa przede wszystkim na jakość tłuszczów zawartych w pokarmie. Ilość tłuszczów jest jednak niezmienna. Bardzo istotnym jest, aby w mleku matki karmiącej była właściwa proporcja kwasów tłuszczowych, w szczególności aby zawierało ono dużą ilość kwasów omega-3 (zwłaszcza DHA), niezbędnych do prawidłowego rozwoju dziecka.


Tran norweski niemowlętom od 6 - 7 tygodnia życia

Niemowlę jest dumą rodziców. Potrafi zmienić cały nasz świat. Patrzymy z zachwytem jak rośnie, jak codziennie uczy się czegoś nowego, jak poznaje otoczenie i kształtuje swoją osobowość.
Zastanawiamy się już od pierwszych chwil jego życia czy dostaje wszystko, co najlepsze?
Czy dostatecznie dużo miłości i ciepła?
Czy dobre warunki do rozwoju?

Stałą troską rodziców jest odpowiednia dieta maluszka.
Czy znajdują się w niej wszystkie niezbędne do prawidłowego rozwoju składniki, w szczególności nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3?
Kwasy te znajdują się w mleku matki, jednak ich ilość może być różna w zależności od spożywanych przez nią pokarmów, a także w rybach morskich. Dieta maleństwa, zwłaszcza nie karmionego piersią, powinna być wzbogacana w kwasy omega-3 (w szczególności kwas DHA).
Dziecko już od pierwszych dni życia poznaje smaki i uczy się ich. Nawyki żywieniowe wykształcone w dzieciństwie przenoszone są na dorosłe życie, więc warto zadbać, by od początku były dobre. Nie może w nich zabraknąć kwasów omega-3.
Dzienna dawka kwasów omega-3 znajduje się w 1 łyżeczce Möller's Tran Norweski, który może być podawany niemowlętom już od 6-7 tygodnia życia (zob. dawkowanie). Dla maluchów, które mają inny smak niż dorośli, poleca się Möller's Tran Norweski o smaku naturalnym.


Tran norweski dla starszego dziecka

Przy komponowaniu jadłospisu dla dziecka należy pamiętać, że nie jest ono miniaturą człowieka dorosłego i jego zapotrzebowanie na składniki odżywcze jest inne od naszego. Dlatego też przygotowując posiłki powinniśmy uwzględniać jego indywidualne potrzeby i dostosowywać je w zależności od wieku dziecka. Przed starszakiem stoi wiele wyzwań. Idzie do przedszkola, gdzie spotyka się z innymi dziećmi, uczy się czytać, pisać, potrzebuje wiele energii, aby sprostać i zabawie i nauce. Niestety kontakt z innymi dziećmi naraża go również na różne infekcje, które mogą osłabić jego układ odpornościowy. Pożywienie jest naszym jedynym źródłem energii a prawidłowo zestawiony jadłospis będzie swoistą polisą na przyszłość, gdyż dobrze odżywione dzieci rzadziej chorują, lepiej się uczą i sprawiają mniej kłopotów wychowawczych.

Co więc powinno znaleźć się w diecie starszaka?

Zdecydowanie ryby. Badania naukowe wskazują na ważne znaczenie zdrowotne pewnych składników odżywczych występujących w rybach. Ryby morskie, są głównym i bezpośrednim źródłem korzystnie działających kwasów tłuszczowych omega-3 (zob. znaczenie kwasów omega-3). Niestety, spożycie ryb wśród dzieci starszych jest bardzo sporadyczne. Dlatego też tak ważna jest suplementacja kwasów omega-3.

WITAMINY ZAWARTE W TRANIE NORWESKIM MOLLER'S:

1) Witamina A
- jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania komórek nabłonkowych skóry, rogówki, błony śluzowej przewodu pokarmowego i oddechowego
- zapobiega wysychaniu i rogowaceniu nabłonka oraz sprzyja odnawianiu komórek
- jest konieczna do prawidłowego wzrostu kości i szkliwa zębów
- jest niezbędna do utrzymania w normie tkanki nerwowej
- bierze udział w produkcji hormonów
- wspomaga wzrost i ogólny rozwoju organizmu
- bierze udział w procesie widzenia
- jako przeciwutleniacz chroni przed chorobami serca i nowotworami

Źródła witaminy A
Witamina A występuje wyłącznie w produktach pochodzenia zwierzęcego.
Zawierają ją: masło, mleko i produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, szczególnie bogata w nią jest wątroba.

Zawartość witaminy A w 100 g jadalnych wybranych produktów:
Nazwa produktu - Witamina A jako równoważnik retinolu
masło śmietankowe - 762 µg
mleko spożywcze 2% tłuszczu - 20 µg
jaja kurze świeże - 375 µg
ser podpuszczkowy 40% tłuszczu w.s.m. - 400 µg
smalec - 0 µg
wątroba wołowa - 8866 µg
wątroba wieprzowa - 3883 µg
5 ml Möller's Tran Norweski (1 łyżeczka) - 250 µg

2) Witamina D
Witamina D pobudza wchłanianie wapnia i fosforu z przewodu pokarmowego, zapobiegając spadkowi ich stężenia we krwi, współdziałając z parathormonem (hormon wydzielany przez przytarczyce, wpływający na gospodarkę wapniową w organizmie) wspomaga wzrost i minera-lizację kości. Jeżeli brakuje wapnia w pożywieniu pobierany jest on z kości.

Źródła witaminy D

Witamina D jest rozpuszczalna w tłuszczach, ułatwia to jej magazynowanie w organizmie. Dlatego nie powinno się jej zażywać beztrosko i dowolnie mając nadzieję, że za miesiąc będziemy mieli wspaniałe zęby i kości. Zapotrzebowanie na witaminę D zaspokajane jest zwykle takimi produktami jak ryby (śledzie, sardynki, makrele), tran, wątroba, masło, jaja i mleko (ilość witaminy D w mleku zależy od sposobu żywienia krów i ich przebywania na słońcu).
Szczególnie bogate w witaminę D są:
Artykuły spożywcze - mikrogramy (mcg)
Śledź (100 mg) - 25mcg
Makrela (100 mg) - 24mcg
Łosoś (100 mg) - 12mcg
Sardynki w oleju (100 mg) - 9mcg
Tuńczyk (100 mg) - 6mcg
Mleko (1 filiżanka) - 3mcg
5 ml Möller's Tran Norweski (1 łyżeczka) - 10mcg

3) Witamina E

Ze względu na właściwości antyoksydacyjne witamina E to główny „ochroniarz" organizmu. Zwalcza wolne rodniki i chroni kwasy tłuszczowe, zwłaszcza wielonienasycone przed utlenianiem do nadtlenków. Molekuła witaminy E chwyta molekułę wolnego rodnika i przekształca ją poprzez redukcję elektronu lub jonu w obojętną, niegroźną substancję, która następnie zostaje wydalona z moczem. Dobrym przykładem są plamy starcze na dłoniach. Są to grudki tłuszczu utlenione przez wolne rodniki nie poddające się redukcji. Te przebarwienia występują również w innych tkankach. Nie powstają jednak w ogóle gdy organizm ma wystarczającą ilość witaminy E.
Witamina E chroni czerwone krwinki (erytrocyty) transportujące tlen podczas ich wędrówki do różnych organów. Wspomagając proces oddychania komórek wpływa na prawidłowe funkcjonowanie i utrzymanie wysokiej wydolności mięśni. Dlatego m.in. zalecane jest aby sportowcy spożywali pożywienie zawierające dużo witaminy E.

Witamina E, hamując utlenianie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, ma istotne znaczenie w zapobieganiu rozwojowi miażdżycy naczyń krwionośnych (łac. Arteriosclerosis). Nieprawidłowa dieta tzn. przejadanie się tłustymi wędlinami, białym pieczywem, makaronem, cukrem, słodyczami, powoduje że w organizmie pojawia się więcej różnych związków cholesterolu (tzw. lipidy). Lipidy krążą w dużej ilości we krwi a następnie osadzają się w ścianach tętnic. W ten sposób zaczyna się rozwijać miażdżyca, zagrażając różnymi chorobami serca i naczyń krwionośnych. Niebezpieczeństwo rozwoju miażdżycy wzrasta przy niedoborze witaminy E w diecie.

Witamina E pobudza produkcję substancji przeciwzakrzepowych, zmniejszając ryzyko rozwoju schorzeń naczyń krwionośnych.
Witamina E jest niezbędna u mężczyzn do prawidłowej produkcji spermy. Dlatego niedobór witaminy E może prowadzić do bezpłodności.
Jako przeciwutleniacz chroni gruczoły wydzielania wewnętrznego: przysadkę mózgową, grasicę, korę nadnerczy.

Witamina E współdziała z witaminami A, C i karotenoidami, zmniejszając ryzyko rozwoju chorób nowotworowych.

Zapewnia właściwą stabilizację i przepuszczalność błon komórkowych.
Zapobiega niedokrwistości makrocytarnej u dzieci.

Źródła witaminy E

Witamina E powstaje tylko w roślinach. Zwierzęta jej nie syntetyzują. Najlepszym naturalnym źródłem witaminy E jest olej z kiełków pszenicy a następnie całe ziarna zbóż i zielone warzywa liściaste jak sałata, szpinak oraz kapusta, czosnek.

Zawartość witaminy E w 100 g wybranych produktów:
Artykuły spożywcze (100 g) - Ilość witaminy E w miligramach (mg)
Olej słonecznikowy - 75 mg
Olej sojowy - 68,2 mg
Migdały - 29,2 mg
Margaryna - 22,6 mg
Orzechy włoskie - 20,8 mg
Orzechy ziemne - 19,4 mg
Masło - 2,8 mg
Mąka pełnoziarnista - 1,6 mg
Jaja - 1,2 mg
Mleko - 0,1 mg
5 ml Möller's Tran Norweski (1 łyżeczka) - 10 mg


Opis działania:
Möller's Tran Norweski stanowi uzupełnienie codziennej diety w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) omega-3 oraz witaminy A, D i E. Niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 są konieczne do prawidłowego rozwoju i wzrostu dzieci; są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, odpornościowego oraz narządu wzroku. Witamina D pobudza absorpcję wapnia w organizmie, sprzyjając budowie mocnych kości. Witamina A odgrywa kluczową rolę w procesie widzenia oraz odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie systemu odpornościowego. Witamina E zwalcza wolne rodniki i chroni kwasy tłuszczowe, zwłaszcza wielonienasycone przed utlenianiem do nadtlenków.

Wskazania:
W celu uzupełnienia diety w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 (DHA i EPA) oraz witaminy A, D i E.

Środki ostrożności:
Stosowanie oleju z wątroby dorsza, zgodnie z zaleceniami producenta, jest bezpieczne podczas ciąży i karmienia piersią. Jednoczesne przyjmowanie tranu oraz innych preparatów zawierających witaminy A i D przez kobiety w ciąży i dzieci, powinno być konsultowane z lekarzem.



 



MASZ JAKIEŚ PYTANIA ?

DZWOŃ !!!

INFOLINIA :

801 011 052



DLACZEGO KUPOWAĆ NA NASZYCH AUKCJACH ?


1) Sprzedaż internetową prowadzimy od kilku lat,

Spełniamy warunki programu

STANDARD ALLEGRO !!!
to do czegoś zobowiązuje !!!

2) Jesteśmy legalnie działającym przedsiębiorstwem.
3) Na każdy towar wystawiamy fakturę lub paragon.
4) Handlujemy towarem sprawdzonym, bez podróbek, bez oszustwa.

Nie daj się skusić tańszymi ofertami, które bardzo często są podróbkami lub pochodzą z nielegalnego źródła !!!

U nas masz pewność, że towary są nowe i w pełni legalne !!!

Każdy towar posiada GWARANCJĘ !!!

5) Zawsze możesz liczyć na miłą i szybką obsługę.
6) Paczki są starannie zapakowane.
7) Pamiętaj, że zawsze możesz liczyć na naszą pomoc.
8) Za przesyłkę płacisz tylko RAZ , a zakupy powyżej 300 PLN zapłacone z góry premiowane są darmową wysyłką kurierską !!!

Zobacz nasze inne aukcje

Inna aukcja PHU_ROSNET
Moller's Tran Norweski 80 kaps. - na odporność