Moździerz – naczynie z tłuczkiem do ręcznego rozdrabniania i ucierania różnorodnych substancji. Moździerzy mają różne zastosowania, m.in. w pracowniach i laboratoriach oraz w kuchni. Moździerz wykonany jest ze stali nierdzewnej tak samo jak tłuczek. Służy dokładnemu rozdrabnianiu substancji w niewielkich ilościach, aby otrzymać je w postaci dokładnie sproszkowanej, bez grudek. Praca z tego typu moździerzem polega jedynie na rozgniataniu i ucieraniu, natomiast uderzanie jest niewskazane z powodu ryzyka wysypania się zawartości naczynia. Część robocza trzonka jest zaokrąglona, aby dokładnie stykać się z powierzchnią naczynia pod różnymi kątami trzymania trzonka, zatem uderzanie nią byłoby nieprecyzyjne. Moździerz służy głównie do rozdrabniania przypraw i innych twardych produktów stosowanych w kuchni, ale także do rozgniatania miękkich części roślin na miazgę. Moździerz renomowanej firmy HOFFNER , wysokość 11 cm., głębokość 7 cm. , średnica 12,5 cm. Na moździerzu umieszczono logo firmy. Gwarantujemy 100% satysfakcji! Dobra jakość za rozsądną cenę. Solidny, ciężki i praktyczny.
KONTAKT Tel: 668-[zasłonięte]-189 , 664-[zasłonięte]-350 e-mail: [zasłonięte]@onet.eu
@AuctionCreator malgonia69