Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Mleko kozie wysyłam kurierem cena z przesyłką 7 zł

27-06-2015, 22:38
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 1 zł     
Użytkownik edek_bachta
numer aukcji: 5449512330
Miejscowość Zamość
Wyświetleń: 32   
Koniec: 27-06-2015 22:17:11
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witam wszystkich zainteresowanych zakupem mleka koziego z dostawą do domu

 

Przedmiotem aukcji jest link do mojego ogłoszenia o sprzedaży mleka na portalu ogłoszeniowym www.olx.pl ( dawniej www.tablica.pl )

 

http://olx.pl/oferta/mleko-kozie-wysylam-kurierem-cena-z-przesylka-7-zl-za-litr-CID757-ID5BSDN.html

 

Proszę go skopiować ( bez kupowania ) , wkleić do dowolnej przeglądarki internetowej i zapoznać się z treścią ogłoszenia .

 

Gdyby ktoś przez przypadek dokonał jednak bezsensownego zakupu to wydrukowany link otrzyma najtańszym listem poleconym .

 

Dla tych co nie mają czasu szukać po internecie , zamieszczam poniżej pełną treść tego ogłoszenia :

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posiadam nieduże ekologiczne gospodarstwo rolne a w nim stado kóz od których doję latem około 20 litrów mleka dziennie .

Mleko po udoju rozlewam do dużych 5 litrowych butelek i zamrażam .

 4 butelki zamrożonego mleka koziego o łącznej pojemności 20 litrów umieszczam w solidnej drewnianej skrzynce , okładam płytami ze styropianu ,

całość owijam czarną folią pakową i wysyłam kurierem do odbiorców mieszkających na terenie całego kraju w cenie 140 zł .

Cena mleka koziego wynosi więc 7 zł za litr z dostawą do domu . Należność za przesyłkę pobiera kurier przy dostawie .

W upalne dni warstwa styropianu chroni skutecznie mleko przed rozmrożeniem w czasie transportu przez okres 4 dni .

Mleko wysyłam kurierem zawsze na początku tygodnia aby nie leżało ono niepotrzebnie w magazynie przewoźnika w wolną sobotę i niedzielę .

Po otrzymaniu przesyłki , mleko w dużych butelkach należy całkowicie rozmrozić i dokładnie wymieszać , ponieważ jego składniki podczas zamarzania odkładają się warstwami .

Po rozmrożeniu zimne mleko ma temperaturę około 2 °C . W tak niskiej temperaturze bakterie mlekowe są nieaktywne i nie powodują jego ukwaszania .
 Zimne mleko należy poporcjować czyli przelać do małych butelek plastykowych i ponownie zamrozić .

Rozmrażać bezpośrednio przed planowanym spożyciem , np. karmieniem dziecka .

Używając kuchenki mikrofalowej mleko można szybko rozmrozić i zagotować bez przypalenia . 

Sprzedawane mleko kozie jest mlekiem surowym niepasteryzowanym i zachowuje wszystkie witaminy w nim zawarte .

Mleko po rozmrożeniu i ogrzaniu go do temperatury 25 °C jest dokładnie takie samo jakby pochodziło prosto z udoju .
 Wielokrotne mrożenie i rozmrażanie nie ma żadnego wpływu na jego smak i zapach .

W ciepłym mleku kozim uaktywniają się pożyteczne bakterie mlekowe powodujące  jego ukwaszanie .

Bakterie mlekowe mają tę cenną właściwość , że nie dopuszczają do rozwoju w swoim otoczeniu szkodliwych dla człowieka bakterii gnilnych

i dlatego spożywanie mleka ukwaszonego w postaci kefiru jest bardzo zdrowe a dla osób z nietolerancją laktozy wręcz niezbędne .

 Aby uzyskać naturalny domowy kefir wystarczy mleko kozie pozostawić w ciepłym miejscu na 2-3 dni .

Czas ukwaszania mleka zależy od temperatury , optymalna wynosi 35-40 °C . Z ukwaszonego mleka można robić ser twarogowy . 

 Do przesyłki dołączam kopię aktualnego certyfikatu gospodarstwa ekologicznego wydanego przez jednostkę certyfikacyjną AGRO-EKO z Warszawy ,

która nadzoruje moje gospodarstwo pod kątem spełnienia wymogów rolnictwa ekologicznego .
Dołączam także zaświadczenie z ARiMR o posiadaniu stada kóz i ich liczbie .

Moje stado objęte jest systemem rejestracji i identyfikacji zwierząt .

Inspekcja  weterynaryjna przeprowadza w nim regularne kontrole podczas których pobierane do badania są próbki paszy oraz próbki mleka z udoju .
 Te ostatnie badane są pod kątem występowania w mleku bardzo szkodliwych dla zdrowia człowieka dioksyn .

O tym co to są dioksyny i jak ważne jest badanie żywności na ich obecność można przeczytać w internecie wpisując hasło dioksyny .

Kupując u mnie mleko kozie masz absolutną pewność , że jest to mleko zdrowe i nie zawiera żadnych szkodliwych substancji .

Jeżeli zależy ci na zdrowiu twojego dziecka to podawaj mu codziennie naturalne mleko kozie wyprodukowane w gospodarstwie ekologicznym ,

gdzie nie stosuje się żadnej chemii , gdzie na czystej i nie zatrutej glebie rośnie zdrowa pasza dla hodowanych zwierząt

i gdzie kozy piją czystą źródlaną wodę ze strumyka przepływającego przez pastwisko jak to widać na załączonym zdjęciu .

Jeżeli masz wątpliwości to najlepiej skontaktuj się z osobami , które już zakupiły
moje mleko kozie , przetestowały go i ponowiły zamówienie .

 Dzięki ich uprzejmości podaję kilka numerów telefonów kontaktowych : 
 Ewa z Szczebrzeszyna : 533 [zasłonięte] 841
 Agnieszka z Biłgoraja : 604 [zasłonięte] 134
 Lidia z Świnoujścia : 503 [zasłonięte] 331

Mleko kozie jest produktem typowo sezonowym a jego duża podaż występuje tylko w lecie .

Ja letnie nadwyżki mleka zamrażam , przechowuję i stałym odbiorcom sprzedaję także w zimie .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mleko kozie należy do produktów o bardzo wysokiej wartości odżywczej i ma dużo właściwości leczniczych .
Z konieczności spożywane jest głównie przez osoby chore na skazę białkową oraz z zaburzonym trawieniem i wchłanianiem jelitowym .
Zawarte w mleku kozim globuliny wspomagają układ odpornościowy , dlatego dzieci i osoby starsze

o obniżonej odporności powinny regularnie spożywać go na wzmocnienie organizmu .
Wskazane to jest zwłaszcza po przebytych chorobach lub w trakcie ich trwania, kiedy organizm jest osłabiony . 
Zalecane szczególnie jest tym chorym u których zastosowano tak zwaną chemię w terapi antynowotworowej .

Mleko kozie w stosunku do krowiego zawiera znacznie więcej wapnia, fosforu oraz innych ważnych mikroelementów . 
Jak podają niektóre źródła , układ trawienny kozy potrafi wydalić ze spożywanego przez nią pokarmu trujące metale ciężkie w tym rtęć .

Dzięki temu w mleku kozim nie są one obecne tak jak w mleku pochodzącym od krowy .

Koza jest więc naturalnym biologicznym filtrem pomiędzy człowiekiem a skażonym chemią środowiskiem .

Według zaleceń lekarzy mleko krowie nie powinno być podawane dzieciom w wieku do 6 miesiąca życia bo może wywoływać u nich różne reakcje alergiczne .

Przyczyną tego są zawarte w mleku krowim inne białka serwatkowe i kazeinowe niż te obecne w mleku kobiecym .
Powstałe w dzieciństwie reakcje alergiczne na te białka mogą się utrwalić na wiele lat albo przeksztać w alergie na inne czynniki .
Ponad to mleko krowie zawiera zbyt dużo, jak na potrzeby małego dziecka soli mineralnych , co zbytnio obciąża jego układ wydalniczy .
To wszystko przemawia na korzyść mleka koziego i jego codziennego spożywania .

Według Instytutu Żywności i Żywienia prawidłowy rozwój dziecka w wieku 1-3 lat możliwy jest tylko wówczas, kiedy spożywa ono nie mniej niż 850 ml mleka dziennie .

Tylko przy takim poziomie spożycia pokrywane jest w całości dzienne zapotrzebowanie jego organizmu na wapń niezbędny do budowy kości .

Dla dzieci starszych norma ta jest odpowiednio wyższa .

Zasada "pij mleko a będziesz wielki" ma w odniesieniu do dzieci swoje uzasadnienie i nie powinna być traktowana jako slogan reklamowy .