Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MLEKO KOZIE 3,2% UHT 500ml BIO LEEB Ekoś Bielsko

20-02-2014, 9:39
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 8.50 zł     
Użytkownik ekos-sklep_pl
numer aukcji: 3905368626
Miejscowość Bielsko-Biała
Wyświetleń: 48   
Koniec: 20-02-2014 09:10:45
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Untitled Document

KONTAKT
EKOŚ-SKLEP
ul. Aleksandrowicka 37
(róg Michałowicza)
43-300 Bielsko-Biała

tel:
519 [zasłonięte] 773

email:


PŁATNOŚCI
przelewem na konto

75 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0700091 [zasłonięte] 361021





PayU

WYSYŁKA
nasze przesyłki dostarcza




MLEKO KOZIE 3,2% UHT 500ml BIO  LEEB VITAL
8,50 PLN
 

 

 

Właściwości

Wyjątkową cechą produktów kozich jest całkowity brak metali ciężkich w składzie. Koza jako jedyny, udomowiony przeżuwacz skutecznie filtruje i izoluje wszystkie te zanieczyszczenia. Dzięki charakterystycznej, wyłącznej dla siebie florze bakteryjnej (podobnej do spotykanej w jogurtach) produkty kozie skuteczniej od innych odkwaszają nasz organizm.

 

Dietetycy zachwycają się natomiast strukturą białka i tłuszczu koziego napoju. Tłuszcz w nim zawarty ma budowę drobnych kuleczek tworzących emulsję, co ułatwia jego trawienie i przyswajanie w jelicie cienkim. Kozie mleko jest przez nasz organizm naturalnie homogenizowane. Oznacza to, że obniża ono poziom cholesterolu we krwi.

 

Prof. Wagner z Uniwersytetu w Gissen dowiódł, że tam, gdzie hodują kozy, występuje mniejsza liczba zachorowań na raka. Ludy z rejonów Bałkanów i Kaukazu chwalą się natomiast, że to dzięki koziemu mleku cieszą się długowiecznością, witalnością i sprawnością umysłową do późnej starości. Naukowcy z Uniwersytetu w Granadzie zaliczyli kozie mleko do żywności funkcjonalnej, czyli do produktów, które poza funkcją odżywczą mają także działanie prozdrowotne.

Kto powinien spożywać?

Mleko kozie może być alternatywą dla dzieci i dorosłych cierpiących na tzw. skazę białkową, gdyż  białko mleka koziego ma znikomą zawartość kazeiny, która jest głównym czynnikiem uczulającym w mleku krowim. Dzięki swoim właściwościom kozie mleko służy także osobom starszym, rekonwalescentom, chorym na astmę, schorzenia płucne i owrzodzenia żołądka. Popijają je również pacjenci na oddziałach nowotworowych i ze zdiagnozowanym stwardnieniem rozsianym.

 

Jak smakuje?

Smak koziego mleka jest lekko słodkawy, delikatny z charakterystyczną, kozią "nutą", praktycznie bez zapachu lub z lekkim aromatem. Producenci chętnie wykorzystują cudowne właściwości koziego mleka, oferując oprócz koziego mleka czy sera również pyszne jogurty, które serdecznie  Państwu polecamy!