Mleko kokosowe z Tajlandi, Lait de coco,ekstrakt kokosowy aż 85% - SushiSAM
Trans Fat Cholesterol Free
Mleko kokosowe uzyskuje się z dojrzałego miąższu orzechów kokosowych, ma bardzo charakterystyczną delikatną konsystencję oraz głęboki aromat. Bogate jest w łatwo przyswajalne kwasy tłuszczowe, m.in. kwas laurynowy, wspomagający układ immunologiczny występujący w mleku matki, pozytywnie wpływający na rozwój układu odpornościowego. Ma silnie właściwości bakteriobójcze i wirusobójcze, niszczy drobnoustroje pokryte otoczką lipidową, zalicza się do nich m.in. cytomegalowirus, wirus opryszczki, przeziębienia a także bakteria Helicobacter pylori wywołującą wrzody żołądka i nowotwory układu pokarmowego.
Dla wyjaśnienia, sok znajdujący się wewnątrz orzecha kokosowego to bielmo płynne, które jest odżywcze i orzeźwiające, ale to nie jest mleko kokosowe opisane wyżej i używane w kuchniach całego świata.
Zastosowanie:
Ważny składnik kuchni orientalnych a do potraw z curry jest nieodzowne. Doskonałe do mięs, sosów, deserów i drinków. W krajach Ameryki, Azji i Afryki pełni rolę zabielacza, jak u nas śmietana, ale dodatkowo nadaje potrawom wspaniały egzotyczny kokosowy smak.
Można dusić w nim mięso i warzywa, zabielać sosy i zupy, polewać desery, dodać do kawy, drinków i koktajli oraz polać płatki śniadaniowe lub sałatkę. Zastosowań na pewno jest wiele więcej bo wszystko zależy od naszej wyobraźni i smaku.
Skład: mleczko kokosowe 85%, woda.
wartość odżywcza w porcji 90g (1/2 szklanki),
wartość energetyczna 170 kcal,
białko 1g,
tłuszcz 17g, (w tym nasycony 12g),
węglowodany 2g,
sód 15mg,
Produkcja: Thajlandia
Data przydatności: 25.11.2016
Pojemność: 400 ml
Waga do wysyłki: 750 g
Pozdrawiamy
SushiSam