Mleczko pszczele to koncentrat substancji odżywczych, który sprawia, że królowa może przeżyć 3-5 lat, podczas gdy zwykłe pszczoły-robotnice tylko 4-6 tygodni. Spożywanie wyciągu z mleczka pszczelego jest bardzo korzystne dla człowieka.
Mleczko pszczele to substancja, którą pszczoły-robotnice karmią larwy oraz swoją królową, która składa jaja. Być może to jest powód, dlaczego królowa pszczół jest w stanie złożyć 1
[zasłonięte]000-15 jaj dziennie, a jej długość życia jest równie imponująca. Podczas gdy robotnice, w zależności od pory roku, żyją 4-6 tygodni, trutnie maksymalnie 5 tygodni, królowa może żyć nawet 3-5 lat! Mleczko pszczele to wydzielina gruczołów gardzielowych pszczół robotnic o bardzo złożonym składzie. Głównie składa się z wysokiej jakości białek. Zawiera całą gamę witamin z grupy B, a także substancje stymulujące wzrost, składniki mineralne, enzymy oraz 18 różnych aminokwasów. To również naturalne źródło czystej acetylocholiny. Mleczko pszczele jest doskonałym uzupełnieniem naturalnej diety. Wspaniale wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Liczne doświadczenia potwierdziły jej szeroki zakres oddziaływania; mleczko odświeża, rewitalizuje organizm, a także posiada ogólne właściwości tonizujące i wzmacniające kondycję. Nie bez powodu cieszy się ono ogromną popularnością w wielu krajach na całym świecie.
Zastosowanie- skarbnica witamin
- posiada właściwości bakteriostatyczne
- wzmacnia odporność
- polecane dla niejadków - badania dowiodły, że zwiększa apetyt i przybór na wadze u dzieci
- wywiera korzystny wpływ na stan fizyczny i psychiczny dzięki stymulacji centralnego układu nerowego
- reguluje procesy przemiany materii
- "poprawia krew" - zwiększa ilość hemoglobiny (czerwonych krwinek) oraz erytrocytów
- dotlenia komórki
UWAGA!
• Mleczko pszczele powstaje z pyłków kwiatowych, miodu i wydzieliny gruczołów gardzielowych pszczół robotnic, dlatego nie zaleca się jego stosowania przez osoby uczulone na pyłki i produkty pszczele.
• W przypadku wystąpienia reakcji alergicznej, natychmiast należy odstawić produkt!
• Produkt należy przechowywać w chłodnym miejscu, ponieważ jego składniki rozkładają się w wyższej temperaturze niż pokojowa.