Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MLECZARSTWO - TECHNIKA I TECHNOLOGIA - NOWA opis

26-04-2014, 8:26
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 58 zł     
Użytkownik azymut-book
numer aukcji: 4098182992
Miejscowość Siemianowice Śląskie
Wyświetleń: 9   
Koniec: 26-04-2014 08:05:42

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 2013
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

MLECZARSTWO

TECHNIKA I TECHNOLOGIA

PRACA ZBIOROWA  

INFORMACJE:



Wydawnictwo - TETRA PAK

Rok - 2013

Stron - 462  W TYM 566 ZDJĘĆ

Oprawa - TWARDA

Format - A4


STAN - NOWA




W wielu krajach książka ta jest traktowana jako podstawowe źródło informacji o technice i technologii mleczarskiej. Teraz po raz pierwszy po polsku ukazuje się to kompendium wiedzy o pozyskiwaniu i przetwarzaniu mleka zawierające szczegółowe opisy procesów przetwórczych oraz znajdujących w nich zastosowanie technologii i urządzeń w zakresie odbioru i przechowywania surowca mlecznego, obróbki cieplnej, tj. pasteryzacji i procesu UHT, wirowania i normalizacji, homogenizacji, filtracji membranowej oraz automatyzacji procesów przetwórczych. Omówione zostały technologie produkcji np. serów miękkich i twardych, masła, fermentowanych napojów mlecznych, lodów, proszku mlecznego, mleka zagęszczonego, przetwórstwo serwatki i inne. Pozycja niezbędna dla studentów, pracowników naukowych, menedżerów i kadr inżynieryjno-technicznych przemysłu mleczarskiego. Dla spragnionych wiedzy i poszukujących inspiracji do tworzenia innowacyjnych produktów mlecznych gdzie jakość i potrzeby konsumenta odgrywają kluczową rolę.

Opracowana z inicjatywy i przy współpracy specjalistów z firmy Tetra Pak, jednego z największych producentów systemów opakowaniowych i urządzeń przetwórczych do żywności płynnej, książka Mleczarstwo. Technika i technologia stanowi kompleksowe ujęcie wszystkich aspektów związanych z produkcją mleczarską. Dzięki bogactwu ilustracji, tabel i schematów oraz użyciu polskiej terminologii ma szansę stać się wydawnictwem encyklopedycznym dla szeroko definiowanej branży mleczarskiej. Nadzwyczajny postęp techniczny, jaki w ostatnich latach dokonał się w polskim przemyśle mleczarskim był możliwy dzięki zaangażowaniu wysoko kwalifikowanej kadry, która na bieżąco śledzi literaturę fachową zawierającą informacje na temat nowych technik i technologii produkcyjnych i w szybkim tempie adaptuje takie rozwiązania na potrzeby polskiego przemysłu mleczarskiego. Książka Mleczarstwo. Technika i technologia stanie się bez wątpienia niezastąpioną pozycją w bibliotece każdego zainteresowanego problematyką przetwórstwa mleka.

 

 

ZASADY:

Dane do przelewu:



* wszelkie pytania proszę kierować PRZED podjęciem decyzji o kupnie

* NIE WYSYŁAMY ZA POBRANIEM KUPUJĄCYM O WĄTPLIWEJ REPUTACJI ALLEGRO

* wysyłka odbywa się w ciągu MAX. 2 dni roboczych od momentu zaksięgowania wpłaty na koncie

* wszystkie książki wysyłamy w kopertach ochronnych (istnieje możliwość odbioru osobistego po wcześniejszym umówieniu się


Więcej informacji na stronieO MNIE

REAL FOTO- wszystkie fotografie przedstawiają rzeczywisty stan książek

WYSTAWIAMY
FAKTURY VAT


Opis:

1. Pozyskiwanie mleka

 

2. Chemia mleka

 

3. Reologia

 

4. Mikrobiologia

 

5. Odbiór mleka

 

6. Podstawowe urządzenia w przetwórstwie mleczarskim

 

6.1 Wymienniki ciepła

  6.2 Wirówki i normalizacja mleka

  6.3 Homogenizatory

  6.4 Filtry membranowe

  6.5 Wyparki

  6.6 Odgazowywacze

  6.7 Pompy

  6.8 Rury, zawory i armatura

  6.9 Zbiorniki

  6.10 Automatyzacja

  6.11 Instalacje nośników energii

 

7. Projektowanie linii pasteryzacji mleka

 

8. Pasteryzowane produkty mleczne

 

9. Mleko o wydłużonym okresie trwałości

 

10. Przygotowanie szczepionek i zakwasów

 

11. Fermentowane produkty mleczne

 

12. Masło i tłuszcze do smarowania

 

13. Bezwodny tłuszcz mleczny (AMF) i olej maślany

 

14. Sery

 

15. Przetwórstwo serwatki

 

16. Mleko zagęszczone

 

17. Mleko i serwatka w proszku

 

18. Produkty z mleka regenerowanego

 

19. Lody

 

20. Kazeina

 

21. Mycie urządzeń mleczarskich

 

22. Ścieki mleczarskie

 

Literatura

Indeks

 





PRZED PODJĘCIEM DECYZJI PROSZĘ O ZAPOZNANIE SIĘ ZE STRONĄ ,,O MNIE"


ZAPRASZAM NA INNE NASZE AUKCJE

POZDRAWIAM