MixSy to wielofunkcyjny mikser - blender - z pojemnikiem z miarką i pokrywką - do ubijania oraz młynkiem do kawy.
* Poręczny i lekki
* Wielofunkcyjny
* O dużej mocy i szybki - (10 000 - 16 000 obrotów sinika na minutę) przy małym poborze energii elektrycznej 170 W.
* Wszechstronny, dodatkowe akcesoria
* Ergonomiczny
* Łatwy w użyciu i do czyszczenia
Wszystkie części wykonane są z materiałów nierdzewnych , nie mają wpływu na smak potraw .
Można go używać bezpośrednio w naczyniu nad źródłem ciepła!
ROZDRABNIACZ
* do krojenia i siekania surowych owoców i warzyw ( także o grubych włóknach )
* do rozdrabniania warzyw i owoców - przy przygotowaniu potraw dla niemowląt ,
* do mieszania ciasta, soczystych owoców
* do kruszenia kostek lodu
Dzięki mixSy przygotowanie jest krótsze i szybsze niż kiedykolwiek przedtem. Dzięki rozdrabniaczowi można przygotować przetarte owoce, sosy i młode warzywa w mgnieniu oka. Można używać mixSy nawet bezpośrednio nad palnikiem. Nadaje się do krojenia warzyw, owoców i sałatek, mrożonych napojów i dżemów. Jeszcze łatwiejsze jest przygotowanie deserów, ciastek i naleśników. Surowe ciasto można równomiernie oraz dokładnie wymieszać. Maszynka jest tak wszechstronna, że służy też do kruszenia kostek lodu czy mrożonych owoców.
UBIJACZKA
* do jogurtu i soków owocowych
* mieszania sosów
* ubijania śmietany i białka
Innym praktycznym i wszechstronnym przyrządem MixSy jest trzepaczka. Dzięki niej zobaczysz, jak łatwe jest przygotowanie białego sosu i wszystkich innych sosów. W kilka chwil można przygotować wspaniałe desery i zaskoczyć znajomych smakowitym tirmisu, kremem i swoimi własnymi wyrobami. Ubijaczka to idealny przyrząd do ubijania białek, sufletów . Również z chudego mleka ubija delikatną pianę, która idealnie zastępuje bitą śmietanę dodaną do twoich ulubionych składników.
TRZEPACZKA
* do ubijania majonezu
* do robienia piure z ziemniaków
* do mieszania koktajli, shake’ów i mrożonych napojów
* do ubijania kremów i przygotowania sosów.
Bezbłędny sposób robienia majonezu! Dzięki trzepaczce, jeszcze jednym wszechstronnym przyrządzie mixSy, możesz konkurować z najlepszymi mistrzami kuchni i ubić wyśmienity majonez. Trzepaczka przyda się też do robienia gęstych sosów i kremów, takich jak pirée, sosów jarzynowych i dresingów do sałatek, jak również omletów i naleśników. Nadaje się też do przygotowania koktajli, mrożonych napojów i do kruszenia lodu.
MŁYNEK
* do kruszenia ziaren, orzechów i cukru
* do tarcia sera
* kruszenia ziół i przypraw
Młynek umożliwia tarcie sera, robienie bułki tartej, posiekanie ziół i przypraw dodawanych do różnego rodzaju potraw.
Dzięki młynkowi żadnym problemem nie jest już kruszenie ziaren czy orzechów. Migdały, orzechy laskowe, cukier, czekoladę i wiele innych składników można drobno posiekać lub ubić na proszek, wedle życzenia tak, że można udekorować desery w dowolny sposób. Jeżeli lubisz napić się kawy, nie ma nic lepszego jak zmielenie samemu ziaren kawy – a twój dom napełni się pachnącym aromatem kawy.