Mix roślin strączkowych to oryginalna mieszanka ekologicznych ziaren strączkowych. Jest bardzo wartościowym produktem kulinarnym, powoduje, że potrawy są kolorowe i różnorodne w swoim składzie. Polecamy do zup lub dań jednogarnkowych (doskonały z warzywami), pasztetów i past.
Sposób przygotowania: Mix strączkowych należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie, z dodatkiem glonu kombu (ułatwia trawienie). Solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Skład: Ciecierzyca* (23%), fasolka Pinto*, fasolka biała*, fasolka czarna*, soczewica zielona*, soczewica zielona Dupuy*, fasolka Kidney*, soczewica czerwona*.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-07-07904.
Wartość odżywcza w 100 g: BIAŁKO - 24,0 g, WĘGLOWODANY - 43,0 g, TŁUSZCZ - 1,0 g, WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 319 kcal (1344 kJ)
nformacja alergiczna:
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające w/w alergeny.