Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIX PRZYPRAW DO GRECKIEGO< STIFADO> 50 gr.

12-08-2014, 20:33
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 7 zł     
Użytkownik KNOSSOSS
numer aukcji: 4420445762
Miejscowość Białe-Błota
Wyświetleń: 10   
Koniec: 12-08-2014 20:19:35
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

telefon: 52 [zasłonięte]4381

mBank
591[zasłonięte] 2004 [zasłonięte] 0[zasłonięte]000[zasłonięte] 2094

Poczta Polska

DHL
paczka do 30 kg tylko 18zl

pocztowa-5,00zł

MIX PRZYPRAW DO GRECKIEGO STIFADO

Zawartosc :50gr

kraj pochodzenia: Grecja

100% naturalny :

PIEPRZ, LIŚĆ LAUROWY W PROSZKU, KMINEK , CYNAMON W PROSZKU I INNE.

SMAK STIFADO JAK Z GRECKIEJ TAWERNY

Składniki

1 kg wołowiny lub królika

8 łyżeczek oliwy (najlepiej z Krety)

3 duże cebule

4-6 ząbków czosnku

3-4 liście laurowe

225 ml czerwonego wina

2 łyżeczki soku z cytryny

3 duże pomidory

duża łyżka przyprawy MIX DO STIFADO

  1. Podgrzać oliwę w szerokim rondlu
  2. Pokrojone w grubą kostkę mięso (3x3 cm) wrzucić na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć, tak by lekko zbrązowiało
  3. Wyjąć mięso i na pozostałej oliwie obsmażyć pokrojoną w ćwierćplasterki cebulę.
  4. Dodać liście laurowe i przeciśnięty przez praskę lub pokrojony czosnek. Smażyć przez chwilę.
  5. Wlać wino, dodać pomidory oraz PRZYPRAWĘ MIX DO STIFADO!
  6. Wymieszać z mięsem i przełożyć do naczynia, w którym potrawy można zapiekać w piekarniku (może być zwykłe szklane żaroodporne). Mięso musi być całkowicie przykryte cebulowo-pomidorowo-winną zalewą.
  7. Naczynie przykryć i wstawić po piekarnika na 3-4 godziny.
  8. Temperatura - 140 st. C. Pieczemy dopóki mięso będzie miękkie. Od czasu do czasu sprawdzamy, można wymieszać.
  9. Podawać ze świeżym pszennym pieczywem lub z pieczonymi ziemniakami.

MIX PRZYPRAW DO GRECKIEGO< STIFADO> 50 gr.