|
|
telefon: 52 [zasłonięte]4381
|
|
|
|
mBank 591[zasłonięte] 2004 [zasłonięte] 0[zasłonięte]000[zasłonięte] 2094
|
|
|
|
Poczta Polska
DHL paczka do 30 kg tylko 18zl
pocztowa-5,00zł
|
|
|
|
|
|
|
MIX PRZYPRAW DO GRECKIEGO STIFADO
Zawartosc :50gr
kraj pochodzenia: Grecja
100% naturalny :
PIEPRZ, LIŚĆ LAUROWY W PROSZKU, KMINEK , CYNAMON W PROSZKU I INNE.
SMAK STIFADO JAK Z GRECKIEJ TAWERNY
Składniki
1 kg wołowiny lub królika
8 łyżeczek oliwy (najlepiej z Krety)
3 duże cebule
4-6 ząbków czosnku
3-4 liście laurowe
225 ml czerwonego wina
2 łyżeczki soku z cytryny
3 duże pomidory
duża łyżka przyprawy MIX DO STIFADO
- Podgrzać oliwę w szerokim rondlu
- Pokrojone w grubą kostkę mięso (3x3 cm) wrzucić na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć, tak by lekko zbrązowiało
- Wyjąć mięso i na pozostałej oliwie obsmażyć pokrojoną w ćwierćplasterki cebulę.
- Dodać liście laurowe i przeciśnięty przez praskę lub pokrojony czosnek. Smażyć przez chwilę.
- Wlać wino, dodać pomidory oraz PRZYPRAWĘ MIX DO STIFADO!
- Wymieszać z mięsem i przełożyć do naczynia, w którym potrawy można zapiekać w piekarniku (może być zwykłe szklane żaroodporne). Mięso musi być całkowicie przykryte cebulowo-pomidorowo-winną zalewą.
- Naczynie przykryć i wstawić po piekarnika na 3-4 godziny.
- Temperatura - 140 st. C. Pieczemy dopóki mięso będzie miękkie. Od czasu do czasu sprawdzamy, można wymieszać.
- Podawać ze świeżym pszennym pieczywem lub z pieczonymi ziemniakami.
|
|
|
|
|