Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miso Shiro, ryżowe białe, muso 400g

23-06-2014, 14:09
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 21.99 zł     
Użytkownik sklepnazdrowiepl
numer aukcji: 4271309557
Miejscowość Wroc?aw
Zostało sztuk: 2    Wyświetleń: 15   
Koniec: 23-06-2014 14:14:37
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

505 [zasłonięte] 914
(10-14)

Kurierem
Koszt wysyłki kurierskiej do 30kg
Przelew - 13 zł
Pobranie - 16 zł

Paczkomaty InPost

Przelew - 7,99zł


Kurier48
do 30kg - 9,99zł
pobranie  12,99 zł

Kupując na kilku naszych aukcjach, za wysyłkę płacisz tylko raz!

Przy zakupie powyżej 250 zł przesyłka kurierska gratis



20 1020 [zasłonięte] 5[zasłonięte]2260002 [zasłonięte] 030789
1. Towary sprzedawane przez Nas są nowe, w 100% oryginalne.
2. Do każdego zakupionego produktu dołączamy paragon lub na życzenie klienta fakturę vat.
3. Po licytacji poinformuj nas o preferowanym sposobie płatności (wpłata na konto lub wysyłka za pobraniem).
4. Dokonując przelewu za zakupiony towar prosimy w tytule wpisać nick z allegro.
5. Pełny regulamin dostępny jest w zakładce " O mnie".

Miso Shiro, ryżowe białe, muso 400g


Miso to tradycyjna gęsta pasta japońska produkowana ze sfermentowanego ryżu, pszenicy i/lub soi, z solą i drożdżami. Najbardziej tradycyjna odmiana miso sporządzana jest z soi. Najczęściej gęsta pasta używana jest do sosów, kiszonych (piklowanych) warzyw lub mięs, a także miksowana z dashi, tworząc misoshiru , najpopularniejszą w Japonii zupę. Dzięki wysokiej zawartości białka oraz bogactwu witamin i minerałów, miso odgrywała najważniejszą rolę żywieniową w feudalnej Japonii. Miso nadal jest bardzo rozpowszechniona zarówno w tradycyjnej kuchni japońskiej, jak i w nowoczesnym żywieniu. Miso zawiera wiele pożytecznych organizmów, takich jak bakterie mlekowe, które w jelicie cienkim ułatwiają trawienie i wchłanianie pożywienia oraz sprzyjają powstawaniu niektórych witamin. Jeśli nie ma wystarczającej ilości tych bakterii, pożywienie, nawet dobrej jakości, nie zostanie całkowicie strawione. Miso dostarcza ich w znanej od wieków postaci. Dodatkowo, w miso licznie występują inne ważne składniki odżywcze, takie jak wapń, fosfor, żelazo, potas i magnez. W mniejszych ilościach także siarka i miedź oraz inne potrzebne składniki. Miso jest głównie słona, lecz smak i aromat zależą od wielu czynników i składników użytych w czasie procesu fermentacji. Istnieje szeroka gama odmian miso – słone, słodkawe, ziemiste, owocowe i pikantne.

Miso ze słodkiego białego ryżu, produkowane metodą naturalnej siedmiodniowej fermentacji ryżu oraz ziaren soi. Jaśniejsze i łagodniejsze niż inne rodzaje miso.

Produkt bez konserwantów,sztucznych barwników,itp.

Zastosowanie : idealna przyprawa do zup, sosów, potraw warzywnych, makaronów oraz jako słodki dressing do sałatek.

Skład: ryż, soja, sól morska, słodki syrop ziemniaczany, dodatek fermentacyjny – aspergillus oryzae

Aukcja wystawiona przy użyciu integracji PrestaShop 1.4 z Allegro - Bitelektro.pl
{photo1_b}
{photo2_b}
{photo3_b}