MISA DO OCZYSZCZANIA ŻYWNOŚCI
Usuwa z pokarmu pestycydy, fungicydy, zanieczyszczenia chemiczne, resztki hormonów, bakterie, grzyby, wirusy, pleśnie… w celu sterylizacji i przedłużenia ich świeżości.Ozon (O3) jest bardzo gwałtownym utleniaczem. Działanie bakteriobójcze ozonu jest 50 razy skuteczniejsze i 3000 razy szybsze niż chlor.
ZASTOSOWANIE MISY DO OCZYSZCZANIA ŻYWNOŚCI:
WARZYWA I OWOCE – wkładamy do misy zalewamy wodą do całkowitego zanurzenia, włączamy na 10 min., wyjmujemy z wody. Po zakończeniu ozonowania warzywa można gotować od razu, owoce – odczekać 10 min. do spożycia, aby ozon zareagował z komórkami owoców.MIĘSO, DRÓB, JAJA – usuwanie mikroorganizmów, hormonów… . Umieszczamy w misie, zalewamy wodą i włączamy tryb 15min., odsączamy, osuszamy i możemy od razu przyrządzać lub do przechowani w lodówce – dłużej utrzymuje świeżość.RYBY I OWOCE MORZA – tak jak mięso tylko tryb 10minRYŻ, GROCH, FASOLA, KASZA – umyć w wodzie, umieścić w naczyniu, zalać wodą włączyć tryb 10min. Gotować w wodzie na którą działał ozon.ZASTAWA STOŁOWA, SZTUĆCE, DESKI DO KROJENIA – dezynfekcja , tryb 15min.
Zapraszamy na naszą stronę internetową: www.wodnezdrowie.co.pl