|
Przedmiot aukcji
MIODY MANUKA MIÓD MANUKA MGO 250+ (250G.)
Opis produktu
Miód Manuka MGO 250+ 250g. Produkcja - Manuka Health. Aktywny nowozelandzki Miód Manuka MGO 250+ charakteryzuje się wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 250mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+. Methylglyoxal - aktywny antybakteryjny składnik w nowozelandzkim miodzie Manuka. Miód Manuka o wysokim MGO = 250+ to miód manuka silnie działający. Unikalny Miód Manuka MGO powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium Manuka, która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 20 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie. Opakowanie 250g przy stosowaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie. Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku i nie gwarantuje właściwości leczniczych. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.
Zdjęcia produktu
|
|
|