Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIKROBIOLOGIA TECHNICZNA TOM 2 Z.LIBUDZISZ PWN

19-01-2012, 14:51
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 51.20 zł     
Użytkownik nemezir
numer aukcji: 1998650857
Miejscowość Rybnik
Wyświetleń: 7   
Koniec: 13-01-2012 20:12:36
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

     
 

Księgarnia Nemezis



Zachęcamy do zakupu na Allegro zbiorowego tzn. dwóch, trzech lub więcej książek co się wiąże z niższymi kosztami wysyłki.



 
 
 
 
 


MIKROBIOLOGIA TECHNICZNA TOM 2

Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności

Zdzisława Libudzisz
     Krystyna Kowal
     Zofia (red.) Żakowska

Wydawnictwo Naukowe PWN

Format: 16.5x20.5 cm
Ilość stron: 564


 

 


 Nowoczesny podręcznik poświęcony zjawiskom wywoływanym przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych. Zadaniem mikrobiologii technicznej jest badanie i gromadzenie informacji o mikroorganizmach, wprowadzonych do procesów przemysłowych przez człowieka w sposób świadomy, jak i o mikroorganizmach powodujących zakłócenia ich prawidłowym przebiegu. Obejmuje mikrobiologię żywności oraz mikrobiologię środowisk bytowania mikroorganizmów, a więc gleby, wody czy powietrza. Opisano tu również funkcję mikroorganizmów w ochronie środowiska, czyli w „gospodarce” przyrodą.

Tom 2 składa się z czterech części, w których omówiono:
* Mikroorganizmy czynne w procesach biotechnologicznych - bakterie fermentacji mlekowej, bakterie kwasu octowego, mikroorganizmy wykorzystywane w produkcji aminokwasów i antybiotyków, bakterie z rodzaju Bacillus, drożdże, grzyby strzępkowe oraz mikroorganizmy ekstremofilne. Odrębny rozdział poświęcono wirusom i ich znaczeniu w medycynie, przemyśle i ochronie środowiska.
* Mikrobiologię żywności – zanieczyszczenia mikrobiologiczne żywności, udział mikroorganizmów w psuciu żywności, zatrucia i zakażenia pokarmowe, analizę mikrobiologiczną żywności oraz metody jej utrwalania, prawo żywnościowe, system HCCP i żywność transgeniczną.
* Higienę produkcji – elementy urządzeń jako źródło zanieczyszczeń mikrobiologicznych w przemyśle, mycie i dezynfekcję w przemyśle, znaczenie opakowań w zachowaniu jakości produktów, badanie stanu higienicznego warunków produkcji.
* Mikroorganizmy w ochronie środowiska – zanieczyszczenia środowiska pochodzenia naturalnego, ksenobiotyki, metale ciężkie, biologiczne metody oczyszczanie środowiska oraz drobnoustroje udoskonalone genetycznie w ochronie środowiska.

Jest to podręcznik dla do studentów i doktorantów: biologii, mikrobiologii, biotechnologii, ochrony środowiska, inżynierii środowiska, technologii żywności, farmacji, towaroznawstwa i zarządzania jakością, chemii i rolnictwa, jak też dla wykładowców i pracowników naukowych, a jednocześnie doskonała publikacja fachowa dla pracowników przemysłu biotechnologicznego, fermentacyjnego, spożywczego, farmaceutycznego i kosmetycznego i wielu innych, w których mikroorganizmy mogą stanowić zagrożenie dla jakości produkcji.
Książki nowe.



Przy wpłacie na konto bankowe:
Przesyłka pocztowa (list priorytetowy) 9,00
Przesyłka pocztowa (paczka priorytetowa) 13,50
Pobranie pocztowe (paczka priorytetowa)  15,00
MIKROBIOLOGIA TECHNICZNA TOM 2 Z.LIBUDZISZ PWN

Dotyczy danych do przelewu:

- koniecznie w tytule przelewu podaj Nick z Allegro i numer aukcji np. Kazio 13[zasłonięte]281
- jesli adres wysyłki jest inny niż podany na Allegro w tytule przelewu wpisz "zmiana adresu" np. Kazio 13[zasłonięte]281 zmiana adresu. Jednocześnie poinformuj drogą e-mail: [zasłonięte]@wp.pl o nowych danych adresu wysyłki

Uwagi dotyczące wysyłki:

- jesteśmy legalnie działającą firmą - na życzenie wystawiamy faktury VAT
- towar wysyłamy dobrze zapakowany po otrzymaniu pieniędzy
- towar wysyłamy za pośrednictwem Poczty Polskiej
- ksiązki wysyłamy do trzech dni od momentu zarejestrowania wpłaty na koncie
- jeśli oczekujesz na książkę więcej niz 7 dni - poinformuj nas drogą e-mail: [zasłonięte]@wp.pl

Dane do przelewu:

Rafał Adamczyk
ul. Hallera 26
44-200 Rybnik

ING Bank Śląski
79 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3440022 [zasłonięte] 542766