| Księgarnia Nemezis | | | |
|
| Zachęcamy do zakupu na Allegro zbiorowego tzn. dwóch, trzech lub więcej książek co się wiąże z niższymi kosztami wysyłki. |
|
|
| | | | | |
| |
MIKROBIOLOGIA TECHNICZNA TOM 2
Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywności Zdzisława Libudzisz Krystyna Kowal Zofia (red.) Żakowska
Wydawnictwo Naukowe PWN Format: 16.5x20.5 cm Ilość stron: 564
| Nowoczesny podręcznik poświęcony zjawiskom wywoływanym przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych. Zadaniem mikrobiologii technicznej jest badanie i gromadzenie informacji o mikroorganizmach, wprowadzonych do procesów przemysłowych przez człowieka w sposób świadomy, jak i o mikroorganizmach powodujących zakłócenia ich prawidłowym przebiegu. Obejmuje mikrobiologię żywności oraz mikrobiologię środowisk bytowania mikroorganizmów, a więc gleby, wody czy powietrza. Opisano tu również funkcję mikroorganizmów w ochronie środowiska, czyli w „gospodarce” przyrodą.
Tom 2 składa się z czterech części, w których omówiono: * Mikroorganizmy czynne w procesach biotechnologicznych - bakterie fermentacji mlekowej, bakterie kwasu octowego, mikroorganizmy wykorzystywane w produkcji aminokwasów i antybiotyków, bakterie z rodzaju Bacillus, drożdże, grzyby strzępkowe oraz mikroorganizmy ekstremofilne. Odrębny rozdział poświęcono wirusom i ich znaczeniu w medycynie, przemyśle i ochronie środowiska. * Mikrobiologię żywności – zanieczyszczenia mikrobiologiczne żywności, udział mikroorganizmów w psuciu żywności, zatrucia i zakażenia pokarmowe, analizę mikrobiologiczną żywności oraz metody jej utrwalania, prawo żywnościowe, system HCCP i żywność transgeniczną. * Higienę produkcji – elementy urządzeń jako źródło zanieczyszczeń mikrobiologicznych w przemyśle, mycie i dezynfekcję w przemyśle, znaczenie opakowań w zachowaniu jakości produktów, badanie stanu higienicznego warunków produkcji. * Mikroorganizmy w ochronie środowiska – zanieczyszczenia środowiska pochodzenia naturalnego, ksenobiotyki, metale ciężkie, biologiczne metody oczyszczanie środowiska oraz drobnoustroje udoskonalone genetycznie w ochronie środowiska.
Jest to podręcznik dla do studentów i doktorantów: biologii, mikrobiologii, biotechnologii, ochrony środowiska, inżynierii środowiska, technologii żywności, farmacji, towaroznawstwa i zarządzania jakością, chemii i rolnictwa, jak też dla wykładowców i pracowników naukowych, a jednocześnie doskonała publikacja fachowa dla pracowników przemysłu biotechnologicznego, fermentacyjnego, spożywczego, farmaceutycznego i kosmetycznego i wielu innych, w których mikroorganizmy mogą stanowić zagrożenie dla jakości produkcji.
| Książki nowe.
| Przy wpłacie na konto bankowe: Przesyłka pocztowa (list priorytetowy) 9,00
Przesyłka pocztowa (paczka priorytetowa) 13,50
Pobranie pocztowe (paczka priorytetowa) 15,00
| |
| Dotyczy danych do przelewu:
- koniecznie w tytule przelewu podaj Nick z Allegro i numer aukcji np. Kazio 13[zasłonięte]281 - jesli adres wysyłki jest inny niż podany na Allegro w tytule przelewu wpisz "zmiana adresu" np. Kazio 13[zasłonięte]281 zmiana adresu. Jednocześnie poinformuj drogą e-mail: [zasłonięte]@wp.pl o nowych danych adresu wysyłki
| Uwagi dotyczące wysyłki:
- jesteśmy legalnie działającą firmą - na życzenie wystawiamy faktury VAT - towar wysyłamy dobrze zapakowany po otrzymaniu pieniędzy - towar wysyłamy za pośrednictwem Poczty Polskiej - ksiązki wysyłamy do trzech dni od momentu zarejestrowania wpłaty na koncie - jeśli oczekujesz na książkę więcej niz 7 dni - poinformuj nas drogą e-mail: [zasłonięte]@wp.pl |
| Dane do przelewu:
Rafał Adamczyk ul. Hallera 26 44-200 Rybnik
ING Bank Śląski 79 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3440022 [zasłonięte] 542766 | | | | | | | | | | | | |