|
|
Księgarnia
PIM, Tychy, ul. Jana Pawła II 24
tel. 501 [zasłonięte] 370
[zasłonięte]217-04
wew.164
504 [zasłonięte] 187
[zasłonięte]@tlen.pl
|
|
|
|
Książkę
wysyłam listem poleconym lub paczką w ciągu 1-3 dni roboczych
po otrzymaniu wpłaty na konto.
Na prośbę kupującego wystawiamy fakturę
VAT.
W tytule przelewu proszę podać Nick z
Allegro i numer aukcji.
Odbiór osobisty:
Księgarnia PIM, Tychy
ul. Jana Pawła II 24
|
|
|
|
Wpłata na konto:
Invest Bank o/Katowice
92 [zasłonięte]01[zasłonięte]00 3000 [zasłonięte] 034406
|
|
|
|
Bez względu na ilość zakupionych
książek koszt przesyłki doliczamy tylko raz i wynosi on
maksymalnie 10 zł.
|
| |
Mikrobiologia techniczna tom 2 Mikroorganizmy w
biotechnologii, ochronie środowiska i produkcji żywn Red. nauk.
Zdzisława .Libudzisz, Krystyna Kowal, Zofia
Żakowska
wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Ilość stron: 554
Wydanie: 1
Rok wydania: 2012
ISBN: [zasłonięte]978-83-15523-0
Opis książki Mikrobiologia techniczna tom 2 : Nowoczesny
podręcznik poświęcony zjawiskom wywoływanym przez mikroorganizmy
podczas realizacji procesów przemysłowych. Zadaniem mikrobiologii
technicznej jest badanie i gromadzenie informacji o
mikroorganizmach, wprowadzonych do procesów przemysłowych przez
człowieka w sposób świadomy, jak i o mikroorganizmach powodujących
zakłócenia ich prawidłowym przebiegu. Obejmuje mikrobiologię
żywności oraz mikrobiologię środowisk bytowania mikroorganizmów, a
więc gleby, wody czy powietrza. Opisano tu również funkcję
mikroorganizmów w ochronie środowiska, czyli w „gospodarce”
przyrodą.
Tom 2 składasię z czterech części, w których
omówiono:
* Mikroorganizmy czynne w procesach
biotechnologicznych - bakterie fermentacji mlekowej, bakterie kwasu
octowego, mikroorganizmy wykorzystywane w produkcji aminokwasów i
antybiotyków, bakterie z rodzaju Bacillus, drożdże, grzyby
strzępkowe oraz mikroorganizmy ekstremofilne. Odrębny rozdział
poświęcono wirusom i ich znaczeniu w medycynie, przemyśle i ochronie
środowiska. * Mikrobiologię żywności – zanieczyszczenia
mikrobiologiczne żywności, udział mikroorganizmów w psuciu żywności,
zatrucia i zakażenia pokarmowe, analizę mikrobiologiczną żywności
oraz metody jej utrwalania, prawo żywnościowe, system HCCP i żywność
transgeniczną. * Higienę produkcji – elementy urządzeń jako
źródło zanieczyszczeń mikrobiologicznych w przemyśle, mycie i
dezynfekcję w przemyśle, znaczenie opakowań w zachowaniu jakości
produktów, badanie stanu higienicznego warunków produkcji. *
Mikroorganizmy w ochronie środowiska – zanieczyszczenia środowiska
pochodzenia naturalnego, ksenobiotyki, metale ciężkie, biologiczne
metody oczyszczanie środowiska oraz drobnoustroje udoskonalone
genetycznie w ochronie środowiska.
Jest to podręcznik dla do
studentów i doktorantów: biologii, mikrobiologii, biotechnologii,
ochrony środowiska, inżynierii środowiska, technologii żywności,
farmacji, towaroznawstwa i zarządzania jakością, chemii i rolnictwa,
jak też dla wykładowców i pracowników naukowych, a jednocześnie
doskonała publikacja fachowa dla pracowników przemysłu
biotechnologicznego, fermentacyjnego, spożywczego, farmaceutycznego
i kosmetycznego i wieluinnych, w których mikroorganizmy mogą
stanowić zagrożenie dla jakości
produkcji.
|
|