|
|
Księgarnia
PIM, Tychy, ul. Jana Pawła II 24
tel. 501 [zasłonięte] 370
Księgarnia
stacjonarna: 519 [zasłonięte] 288
504 029
187 [zasłonięte]@tlen.pl |
|
|
|
Książki wysyłamy listem poleconym lub paczką w ciągu 1-3
dni roboczych po otrzymaniu wpłaty na konto.
Na prośbę kupującego wystawiamy fakturę
VAT.
W tytule
przelewu proszę podać Nick z Allegro lub numer aukcji.
Odbiór osobisty:
Księgarnia PIM,
Tychy
ul. Jana Pawła II 24
pon-pt 10-19; sob
10-16.
tel. 519 [zasłonięte] 288
Przy odbiorze osobistym
proszę o kontakt z księgarnią w godzinach pracy księgarni.
|
|
|
|
Wpłata na konto
Pobranie
|
|
|
|
Bez względu na ilość zakupionych książek koszt przesyłki
doliczamy tylko raz i wynosi on maksymalnie 10 zł. |
| |
Mikrobiologia
techniczna tom 1 + tom 2
Redakcja: Libudzisz
Zdzisława, Kowal Krystyna, Żakowska Zofia
Mikrobiologia
techniczna t.1 Redakcja: Libudzisz Zdzisława, Kowal Krystyna,
Żakowska Zofia
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Ilość stron: 354
Wydanie: 1
Rok wydania: 2012
ISBN: [zasłonięte]978-83-15221-5
Opis książki
Mikrobiologia techniczna t.1: Nowoczesny podręcznik poświęcony
dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez
mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.
Tom
1 skupia się na opisie morfologii, budowy, ekologii oraz
przynależności diagnostycznej mikroorganizmów istotnych dla
prowadzenia procesów biotechnologicznych. Omawia drobnoustroje
występujące w środowiskach naturalnych. Opisuje także wpływczynników
środowiskowych, które warunkują aktywność mikroorganizmów, zasady
rządzące ich działalnością w środowiskach naturalnych oraz
przedstawia charakterystykę i funkcje mikroorganizmów występujących
w glebie, wodzie, powietrzu oraz organizmie człowieka. Ostatnia
część omawia organizację laboratorium mikrobiologicznego,
mikroskopię, preparaty mikroskopowe oraz zagadnienia dotyczące
bezpiecznejpracy z
mikroorganizmami.
Mikrobiologia
techniczna tom 2 Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie
środowiska i produkcji żywn Redakcja: Libudzisz Zdzisława, Kowal
Krystyna, Żakowska Zofia
wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe
PWN
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Ilość stron: 554
Wydanie: 1
Rok wydania: 2012
ISBN: [zasłonięte]978-83-15523-0
Opis książki Mikrobiologia techniczna tom
2: Nowoczesny podręcznik poświęcony zjawiskom wywoływanym przez
mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych. Zadaniem
mikrobiologii technicznej jest badanie i gromadzenie informacji o
mikroorganizmach, wprowadzonych do procesów przemysłowych przez
człowieka w sposób świadomy, jak i o mikroorganizmach powodujących
zakłócenia ich prawidłowym przebiegu. Obejmuje mikrobiologię
żywności oraz mikrobiologię środowisk bytowania mikroorganizmów, a
więc gleby, wody czy powietrza. Opisano tu również funkcję
mikroorganizmów w ochronie środowiska, czyli w „gospodarce”
przyrodą.
Tom 2 składasię z czterech części, w których
omówiono:
* Mikroorganizmy czynne w procesach
biotechnologicznych - bakterie fermentacji mlekowej, bakterie kwasu
octowego, mikroorganizmy wykorzystywane w produkcji aminokwasów i
antybiotyków, bakterie z rodzaju Bacillus, drożdże, grzyby
strzępkowe oraz mikroorganizmy ekstremofilne. Odrębny rozdział
poświęcono wirusom i ich znaczeniu w medycynie, przemyśle i ochronie
środowiska. * Mikrobiologię żywności – zanieczyszczenia
mikrobiologiczne żywności, udział mikroorganizmów w psuciu żywności,
zatrucia i zakażenia pokarmowe, analizę mikrobiologiczną żywności
oraz metody jej utrwalania, prawo żywnościowe, system HCCP i żywność
transgeniczną. * Higienę produkcji – elementy urządzeń jako
źródło zanieczyszczeń mikrobiologicznych w przemyśle, mycie i
dezynfekcję w przemyśle, znaczenie opakowań w zachowaniu jakości
produktów, badanie stanu higienicznego warunków produkcji. *
Mikroorganizmy w ochronie środowiska – zanieczyszczenia środowiska
pochodzenia naturalnego, ksenobiotyki, metale ciężkie, biologiczne
metody oczyszczanie środowiska oraz drobnoustroje udoskonalone
genetycznie w ochronie środowiska.
Jest to podręcznik dla do
studentów i doktorantów: biologii, mikrobiologii, biotechnologii,
ochrony środowiska, inżynierii środowiska, technologii żywności,
farmacji, towaroznawstwa i zarządzania jakością, chemii i rolnictwa,
jak też dla wykładowców i pracowników naukowych, a jednocześnie
doskonała publikacja fachowa dla pracowników przemysłu
biotechnologicznego, fermentacyjnego, spożywczego, farmaceutycznego
i kosmetycznego i wieluinnych, w których mikroorganizmy mogą
stanowić zagrożenie dla jakości
produkcji.
|
|