|
|
Księgarnia
PIM, Tychy, ul. Jana Pawła II 24
tel. 501 [zasłonięte] 370
Księgarnia
stacjonarna: 519 [zasłonięte] 288
504 029
187 [zasłonięte]@tlen.pl |
|
|
|
Książki wysyłamy listem poleconym lub paczką w ciągu 1-3
dni roboczych po otrzymaniu wpłaty na konto.
Na prośbę kupującego wystawiamy fakturę
VAT.
W tytule
przelewu proszę podać Nick z Allegro lub numer aukcji.
Odbiór osobisty:
Księgarnia PIM,
Tychy
ul. Jana Pawła II 24
pon-pt 10-19; sob
10-16.
tel. 519 [zasłonięte] 288
Przy odbiorze osobistym
proszę o kontakt z księgarnią w godzinach pracy księgarni.
|
|
|
|
Wpłata na konto
Pobranie
|
|
|
|
Bez względu na ilość zakupionych książek koszt przesyłki
doliczamy tylko raz i wynosi on maksymalnie 10 zł. |
| |
Mikrobiologia techniczna tom 1 + tom 2 Redakcja: Libudzisz Zdzisława, Kowal
Krystyna, Żakowska Zofia
Mikrobiologia techniczna
t.1 Redakcja: Libudzisz Zdzisława, Kowal Krystyna, Żakowska
Zofia
Oprawa: Miękka
Format: 16.2x23.9cm
Ilość stron: 356
Wydanie: 1
Rok wydania: 2009
ISBN:[zasłonięte]978-83-15221-5 Opis książki Mikrobiologia techniczna
t.1: Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje
się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas
realizacji procesów przemysłowych.
Tom 1 skupia się na opisie
morfologii, budowy, ekologii oraz przynależności diagnostycznej
mikroorganizmów istotnych dla prowadzenia procesów
biotechnologicznych. Omawia drobnoustroje występujące w środowiskach
naturalnych. Opisuje także wpływczynników środowiskowych, które
warunkują aktywność mikroorganizmów, zasady rządzące ich
działalnością w środowiskach naturalnych oraz przedstawia
charakterystykę i funkcje mikroorganizmów występujących w glebie,
wodzie, powietrzu oraz organizmie człowieka. Ostatnia część omawia
organizację laboratorium mikrobiologicznego, mikroskopię, preparaty
mikroskopowe oraz zagadnienia dotyczące bezpiecznejpracy z
mikroorganizmami.
Mikrobiologia techniczna tom
2 Mikroorganizmy w biotechnologii, ochronie środowiska i
produkcji żywn Redakcja: Libudzisz Zdzisława, Kowal Krystyna,
Żakowska Zofia
wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN wydanie
2008 r. ISBN:[zasłonięte]978-83-15523-0 Format: 16.5x20.5 cm Ilość
stron: 564 Oprawa: Kartonowa Wydanie: 1
Opis książki
Mikrobiologia techniczna tom 2: Nowoczesny podręcznik poświęcony
zjawiskom wywoływanym przez mikroorganizmy podczas realizacji
procesów przemysłowych. Zadaniem mikrobiologii technicznej jest
badanie i gromadzenie informacji o mikroorganizmach, wprowadzonych
do procesów przemysłowych przez człowieka w sposób świadomy, jak i o
mikroorganizmach powodujących zakłócenia ich prawidłowym przebiegu.
Obejmuje mikrobiologię żywności oraz mikrobiologię środowisk
bytowania mikroorganizmów, a więc gleby, wody czy powietrza. Opisano
tu również funkcję mikroorganizmów w ochronie środowiska, czyli w
„gospodarce” przyrodą.
Tom 2 składasię z czterech części, w
których omówiono:
* Mikroorganizmy czynne w procesach
biotechnologicznych - bakterie fermentacji mlekowej, bakterie kwasu
octowego, mikroorganizmy wykorzystywane w produkcji aminokwasów i
antybiotyków, bakterie z rodzaju Bacillus, drożdże, grzyby
strzępkowe oraz mikroorganizmy ekstremofilne. Odrębny rozdział
poświęcono wirusom i ich znaczeniu w medycynie, przemyśle i ochronie
środowiska. * Mikrobiologię żywności – zanieczyszczenia
mikrobiologiczne żywności, udział mikroorganizmów w psuciu żywności,
zatrucia i zakażenia pokarmowe, analizę mikrobiologiczną żywności
oraz metody jej utrwalania, prawo żywnościowe, system HCCP i żywność
transgeniczną. * Higienę produkcji – elementy urządzeń jako
źródło zanieczyszczeń mikrobiologicznych w przemyśle, mycie i
dezynfekcję w przemyśle, znaczenie opakowań w zachowaniu jakości
produktów, badanie stanu higienicznego warunków produkcji. *
Mikroorganizmy w ochronie środowiska – zanieczyszczenia środowiska
pochodzenia naturalnego, ksenobiotyki, metale ciężkie, biologiczne
metody oczyszczanie środowiska oraz drobnoustroje udoskonalone
genetycznie w ochronie środowiska.
Jest to podręcznik dla do
studentów i doktorantów: biologii, mikrobiologii, biotechnologii,
ochrony środowiska, inżynierii środowiska, technologii żywności,
farmacji, towaroznawstwa i zarządzania jakością, chemii i rolnictwa,
jak też dla wykładowców i pracowników naukowych, a jednocześnie
doskonała publikacja fachowa dla pracowników przemysłu
biotechnologicznego, fermentacyjnego, spożywczego, farmaceutycznego
i kosmetycznego i wieluinnych, w których mikroorganizmy mogą
stanowić zagrożenie dla jakości
produkcji.
|
|