Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIKROBIOLOGIA ŻYWNOŚCI TEORIA I ĆWICZENIA Warszawa

07-03-2015, 16:41
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 30 zł     
Użytkownik m-partner
numer aukcji: 5062733973
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 5   
Koniec: 07-03-2015 15:16:25

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Drops Tania książka akademicka


Kupując kilka naszych książek za przesyłke płacisz TYLKO RAZ !!!

Odbierając w naszym biurze w Warszawie lub Wrocławiu płacisz tylko cenę "KUP TERAZ"
(konieczny wcześniejszy kontakt mailowy lub telefoniczny)

MIKROBIOLOGIA ŻYWNOŚCI. TEORIA I ĆWICZENIA

MIKROBIOLOGIA ŻYWNOŚCI. TEORIA I ĆWICZENIA

Autor:    Wojtatowicz M., Stempniewicz R., Żarowska B. (red.)
ISBN:    [zasłonięte]978-83574-59-1
Rok wyd.:    2009
Stron:    188
Format:    B5
Oprawa:    Miękka

Jedną z ostatnio wydanych przez Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu pozycji jest podręcznik z zakresu mikrobiologii żywności pod redakcją Marii Wojtatowicz, Reginy Stempniewicz i Barbary Żarowskiej. Na ponad 180 stronach przedstawiono zagadnienia dotyczące metod badania drobnoustrojów występujących w żywności, czynników i metod jej utrwalania. Książka jest przeznaczona dla studentów Wydziału Nauk o Żywności i pokrewnych kierunków studiów, może być także przydatna dla pracowników przemysłu spożywczego. Publikacja została podzielona na cztery części, z których każda zawiera omówienie teoretyczne i zagadnienia praktyczne. W rozdziale pierwszym opisano mikroorganizmy występujące w żywności oraz charakterystykę wzrostu drobnoustrojów. Natomiast w części praktycznej omówiono ćwiczenia pomocne w badaniu mikroflory. Cześć druga zawiera przegląd podstawowych grup drobnoustrojów i przeprowadzanych przez nie przemian składników żywności. Ćwiczenia praktyczne poświęcono tu fermentacji mlekowej, masłowej, alkoholowej i octowej. Część teoretyczna rozdziału trzeciego zawiera wyszczególnione czynniki i metody utrwalania żywności, ćwiczenia dotyczą wpływu na drobnoustroje. Czwarta, ostatnia część poświęcona została analizie mikrobiologicznej żywności, omówiono tu zasady pobierania i przygotowania prób do badań biologicznych. Ćwiczenia zawarte w części praktycznej pozwalają na badanie produktów takich jak mleko, mięso, owoce, warzywa czy piwo pod kątem kontroli mikrobiologicznej. Podręcznik Mikrobiologia żywności jest opracowaniem nowoczesnym i pomocnym studentom. Zaletą publikacji jest zdefiniowanie w zrozumiały sposób trudnych pojęć mikrobiologicznych oraz zamieszczenie ćwiczeń do każdego omówionego problemu.
Szanowni Państwo
Większość przesyłek powyżej 2 kg przesyłana jest Kurierem UPS, kurierzy dostarczają paczki na ogół do godziny 17. Jeśli w tych godzinach nie ma Państwa w domu prosimy o podanie adresu np. do pracy (podając adres i nazwę). Pozwoli to skrócić czas oczekiwania na przesyłkę. Mogą Państwo również poprosić o wysyłkę Pocztą Polską (wiąże się to z dodatkową opłatą ustalaną indywidualnie). Każda informacja o zmianie adresu powinna zostać wysłana na adres [zasłonięte]@drops.pl lub zapisana w formularzu allegro.

Księgarnia Drops Warszawa

Księgarnia Drops Wrocław

ul. Jaworzyńska 4
00-634 Warszawa

Poniedziałek - Piątek
godz. 09:30 - 17:30
tel. 0 801 [zasłonięte] 355
tel. +48 22 [zasłonięte] 41
tel. +48 22 [zasłonięte] 42
Plac Grunwaldzki 13
bud. D-1 Politechniki
Wrocławskiej
tel. +48 71 [zasłonięte] 35

Poniedziałek - Piątek
godz. 09:00 - 15:30
Nasze inne aukcje:
Panel alleAPI