Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Mikrobiologia żywności

05-02-2014, 0:45
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 17 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 3919356084
Miejscowość Warszawa
Zostało sztuk: 2    Wyświetleń: 3   
Koniec: 05-02-2014 00:48:18

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze aukcje | Napisz do nas | O nas | Koszt wysyłki | Kontakt

Kontakt

E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl

Telefony:

22[zasłonięte]226-67

512-[zasłonięte]-991

[zasłonięte]500-4567

Fax.: 22[zasłonięte]434-60
Formy płatności

Tradycyjny przelew na konto

Płacę z Allegro

Płatność przy odbiorze

Książki wysyłamy:

Pocztą Polską

Kurierem Opek

Nasze konta:

721[zasłonięte]200400[zasłonięte]20239[zasłonięte]364


501[zasłonięte]555811[zasłonięte]51500[zasłonięte]071

Koszt wysyłki

Bez względu na ilość zamówionych tytułów koszt wysyłki doliczany jest jednokrotnie i zależy od wagi książek.
Tytuł Mikrobiologia żywności
Autor Małgorzata Jałosińska
Wydawca FORMAT - AB
Liczba stron 218
Okładka miękka


Książka przeznaczona dla uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego, zgodna z programem nauczania nr 24 07.

Spis treści

Rozdział 1.

Wiadomości wstępne

1.1. Zadania i zakres przedmiotu

1.2. Środowiska bytowania drobnoustrojów

1.3. Rola drobnoustrojów w przyrodzie i gospodarce człowieka

Rozdział 2.

Wyposażenie i zasady pracy w pracowni mikrobiologicznej

2.1. Zasady BHP w pracowni mikrobiologicznej

2.2. Organizacja pracowni mikrobiologicznej

2.3. Wyposażenie pracowni mikrobiologicznej

2.4. Preparaty mikroskopowe

2.5. Podłoża do hodowli drobnoustrojów

Rozdział 3.

Morfologia drobnoustrojów

3.1. Systematyka drobnoustrojów

3.2. Morfologia bakterii

3.3. Morfologia drożdży

3.4. Pleśnie

3.5. Wirusy

Rozdział 4.

Fizjologia drobnoustrojów

4.1. Odżywianie się drobnoustrojów

4.2. Oddychanie drobnoustrojów

4.3. Rozmnażanie się drobnoustrojów

4.4. Enzymy w procesach fizjologicznych drobnoustrojów

Rozdział 5.

Wpływ środowiska na wzrost i rozwój drobnoustrojów

5.1. Środowisko bytowania drobnoustrojów

5.2. Wpływ czynników fizycznych i chemicznych na rozwój drobnoustrojów

Rozdział 6.

Wykorzystanie drobnoustrojów w produkcji żywności

6.1. Procesy fermentacyjne

6.2. Rola bakterii mlekowych w przetwórstwie spożywczym

6.3. Znaczenie bakterii octowych

6.4. Rola bakterii propionowych

6.5. Charakterystyka i rola drożdży

6.6. Znaczenie pleśni

6.7. Bakterie fermentacji masłowej

6.8. Mikrobiologiczny rozkład podstawowych składników żywności

Rozdział 7.

Mikrobiologiczne aspekty higieny w produkcji żywności

7.1. Zakażenia i choroby zakaźne

7.2. Zatrucia pokarmowe

7.3. Higiena pomieszczeń zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych

7.4. Higiena personelu

tech_zywnosci
Dziękujemy za odwiedzenie naszych aukcji!