Migdał w surowej czekoladzie COCOA to połączenie najszlachetniejszego z orzechów i czekolady wywtorzonej z nieprażonego ziarna Criollo. Tłuszcz migdałowy zawiera wiele jednonienasyconych kwasów tłuszczowych posiadających właściwości obniżające poziom cholesterolu we krwi, wpływa także na koncentrację i poprawę pamięci. Konszowana w niskich temperaturach czekolada sprawia, że migdały w czekoladzie COCOA są nie tylko rozkszą dla podniebienia, ale również zawierają łatwo przyswajalny magnez, potas i żelazo. Połączenie migdałów z surową czekoladą to dokonała przekąska dla osób zmagających się ze stresem i przemęczeniem. Podjadane w pracy bądź podczas przerw na uczelni lub w szkole dodadzą energii i chęci do dalszej pracy.
Połączenie migdałów z surową czekoladą to dokonała przekąska dla osób zmagających się ze stresem i przemęczeniem. Podjadane w pracy bądź podczas przerw na uczelni lub w szkole dodadzą energii i chęci do dalszej pracy.
Masa netto: 70g
Skład:
czekolada* 65% (ziarno kakaowca*, cukier palmowy*, masło kakaowe* - zawartość masy kakaowej 60%), migdały*35%.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-09
Wartość odżywcza w 100 g:WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 596kcal/2469kJ
BIAŁKO - 8,4 g
WĘGLOWODANY - 30,1 g