Migdały są cennym źródłem dobrze przyswajalnego wapnia. 28g (ok. 23 szt. Migdałów) to 70 mg wapnia. Zawierają też sporo białka – ok. 20g w 100 g produktu, oraz witaminy E, B1, B2, PP, potas, cynk i magnez. Są niedocenianym produktem w naszej codziennej diecie. Mimo wysokiej zawartości tłuszczów są najzdrowszą przekąską. Wysoka zawartość wapnia wpływa na kości i zęby. Ze względu na magnez korzystnie wpływa na stres i zmęczenie. Cynk wzmacnia paznokcie i skórę.
Migdały są nieodzowne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, między innymi chronią przed zawałem i miażdżycą, korzystnie wpływają na pracę mózgu i zdolność koncentracji. Skutecznie obniżają poziom złego cholesterolu.
Migdały stanowią doskonałą przekąskę w trakcie diety wyszczuplającej. Przede wszystkim dlatego, że zapewnią organizmowi ważne dla niego składniki odżywcze, a także regulują przemianę materii i zapobiegają odkładaniu się tłuszczów. Można je stosować również jako dodatek do wypieków, deserów i musli. W celu pozbycia się skórki należy całe migdały zalać gorącą wodą, a po kilku minutach zdjąć skórki.
Przechowywanie migdałów: Ze względu na wysoką zawartość tłuszczów, migdały źle przechowywane mogą stracić swoje dobroczynne właściwości. By tłuszcze zawarte w migdałach nie zjełczały, najlepiej przechowywać je w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Masa netto: 350g
Produkt najlepiej spożyć przed 30.11.2015