Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Migdały w surowej czekoladzie BIO 70g Cocoa Surovi

02-02-2015, 16:44
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 8.79 zł     
Użytkownik ekolandia24
numer aukcji: 4959139824
Miejscowość Dąbrówka
Wyświetleń: 7   
Koniec: 02-02-2015 16:35:17
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



Migdały w surowej czekoladzie BIO 70g Cocoa Surovital

SuroVital

Organiczna czekolada Cocoa wytworzona z nieprażonego ziarna kakaowca najszlachetniejszego gatunku Criollo. Jest to ręcznie formowana tabliczka wykonana z ekologicznego, nieprażonego ziarna rozcieranego i konszowanego na zimno.

Surowa czekolada to zdrowa alternatywa dla smakoszy czekoladowych tabliczek.
Surowa czekolada nie zawiera powszechnie stosowanych do produkcji czekolad mlecznych cukru trzcinowego, mleka w proszku oraz licznych konserwantów i innych sztucznych dodatków.

Najważniejszym pierwiastkiem obecnym w surowej czekoladzie jest magnez, pomocny w radzeniu sobie ze stresem. Stężenie tego pierwiastka w czekoladzie Cocoa przewyższa jego stężenie w każdym innym produkcie czekoladowym.

Kolejnym cennym działaniem surowej czekolady są jej właściwości antyoksydacyjne. Substancje antyoksydacyjne opóźniają starzenie organizmu i wzmacniają układ immunologiczny. Liczba ORAC (ang. Oxygen Radical Absorbance Capacity – zdolność pochłaniania rodników tlenowych) surowej czekolady kształtuje się w granicach 28.000 jednostek, co jest jedną z najwyższych wartości na świecie.

Surowa czekolada jest także bogata w fosfor, nie bez przyczyny nazywany na zachodzie pierwiastkiem piękności. Jest on bowiem odpowiedzialny za zdrowy wygląd naszej skóry, włosów i paznokci.

Związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w dużo większym stężeniu niż w czekoladzie tradycyjnej wpływają na podniesienie poziomów serotoniny w mózgu, odpowiedzialnych za odczucie przyjemności.

Kolejnymi związkiem obecnym w czekoladzie jest flawanol, zapobiegający rozwojowi chorób układu krążenia.

Skład:
czekolada* 65% (ziarno kakaowca*, cukier palmowy*, masło kakaowe* - zawartość masy kakaowej 60%), migdały*35%.

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-09


Wartość odżywcza w 100 g:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 596kcal/2469kJ
BIAŁKO - 8,4
WĘGLOWODANY - 30,1
TŁUSZCZ - 46,97


Migdały w surowej czekoladzie BIO 70g Cocoa Surovital