Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Migdały płatki - bez glutaminianu sodu - 100g

17-01-2012, 4:54
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5.50 zł     
Użytkownik arte-mida
numer aukcji: 2041216137
Miejscowość Kielce
Wyświetleń: 9   
Koniec: 16-01-2012 14:49:21

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Szablon

Kontakt


PUH Artemida
Anna Górska

arte-[zasłonięte]@o2.pl
[zasłonięte]@o2.pl
509-[zasłonięte]-814
509-[zasłonięte]-812
31[zasłonięte]093

 

Koszty przesyłki

1 szt. - polecona ekonomiczna - 4,00 - polecona priorytet - 4,60

2-3 szt. - polecona ekonomiczna - 4,10 - polecona priorytet - 5,10

4-6 szt. - polecona ekonomiczna - 4,50 - polecona priorytet - 5,70

7-15 szt. - polecona ekonomiczna - 7,50 - polecona priorytet - 9,00

15 i więcej - polecona ekonomiczna - 11,00 - polecona priorytet - 13,00

Po zakupie i zsumowaniu zawsze podaje w meilu koszt wysyłki.

 

Inne

Wpłaty należy dokonać na konto w PKO BP, którego nr otrzymasz w mailu od Allegro, w tytule wpłaty podaj swój nick lub przez system PayU.

MIGDAŁY  PŁATKI
Waga netto: 100 g.

Image Hosted by ImageShack.us


Właściwości:
Poza cennymi nienasyconymi kwasami tłuszczowymi, migdały zawierają dużo magnezu, wapnia i potasu. Skład ten doskonale wpływa na układ krwionośny, może zmniejszyć ryzyko choroby wieńcowej serca. Zawierają one bowiem naturalny przeciwutleniacz - witaminę E znaną z działania chroniącego przed wolnymi rodnikami, a także pomaga wzmocnić ściany naczyń krwionośnych. Obecna w migdałach witamina B2 wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i wzrokowego. Podobnie jak inne orzechy, migdały dostarczają niezbędnego w diecie błonnika. Mają także dużo białka, więc polecane są dla wegetarian. Z kolei cynk działa dobrze na włosy, paznokcie, a także pomaga regulować układ odpornościowy. W kosmetyce migdały cenione są za oleiste substancje i witaminę E, które świetnie sprawdzają się jako środki nawilżające i odżywcze.

Zastosowanie:
Nasza tradycyjna kuchnia zaleca migdały głównie jako dodatek do ciast, ale można dla nich znaleźć dziesiątki innych zastosowań. Jednym z nich jest posypka - zmielone drobno migdały. Możemy ją dodać do: warzywnych zup kremów - posypać na wierzch; miękkiego serka koziego - mieszamy dokładnie obydwa składniki, formujemy kulki i w ten sposób tworzymy oryginalną i smaczną przystawkę; deserów - możemy posypać nimi wierzch ciasta, lody, bitą śmietanę.

 


Image Hosted by ImageShack.us
Zobacz nasze komentarze


Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us