Mongolia i Chiny to tam zaczęła się uprawa migdałów przed kilkoma tysiącami lat, do Europy dotarły dzięki kupcom podróżującym Jedwabnym Szlakiem, następnie przybyły do Ameryki. Obecnie 3/4 światowej produkcji jest realizowana właśnie w Ameryce.
Migdały zawierają sporo: witaminy E, która jest przeciwutleniaczem zapobiegającym miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarowi mózgu, przedwczesnemu starzeniu się, witaminy B1, B2, PP i potas mające wpływ na funkcjonowanie mózgu, pamięć i koncentrację, około 20% to białko, a około 50% to tłuszcz. Migdały zawierają sporo potasu i magnezu dlatego doskonale redukują skurcze mięśni (łydek, ud itp.) Migdały są wysokokaloryczne: 100 g dostarcza 580-650 kcal. Migdały znalazły zastosowanie w przemyśle cukierniczym między innymi ze względu na możliwości ich przetwarzania, między innymi na PŁATKI MIGDAŁOWE, które nie tylko zachowują smak migdałów, ale także pełnią doskonale funkcje ozdobne.
Pozdrawiamy Zespół BadaPak
Życzymy udanych zakupów
W przypadku pytań, zachęcamy do kontaktu
tel. 46 [zasłonięte] 72
kom. 506 [zasłonięte] 452
[zasłonięte]@badapak.pl
Na wszystkie nasz produkty jestesmy w stanie zagwarantować atest spełniający wymogi Państwowego Inspektoratu Sanitarnego.