Migdały kalifornijskie 1 kg
Migdały zawierają: witaminy E, która jest przeciwutleniaczem przydatnym przy miażdżycy, problemach naczyniowo-sercowych, udarach mózgu, przedwczesnemu starzeniu się, witaminy B1, B2, PP i potas mające wpływ na funkcjonowanie mózgu, pamięć i koncentrację, około 20% to białko, a około 50% to tłuszcz. Migdały zawierają sporo potasu i magnezu dlatego doskonale redukują skurcze mięśni (łydek, ud itp.).
Migdały są wysokokaloryczne: 100 g dostarcza 580-650 kcal.
Migdały są doskonałą przekąską między posiłkami, ale również stosowane są do ciast oraz deserów. W piekarnictwie znajdują zastosowanie jako masa migdałowa. Przerabiane są również na marcepan. Z nasion migdała tłoczy się bardzo smaczny o wysokich walorach zdrowotnych olej migdałowy.
Migdały - właściwości: - Migdały to jedne z najsmaczniejszych bakalii, a jednocześnie są one pożyteczne dla naszego zdrowia – to bomba witaminowa, pełna wapnia, białka oraz witaminy E która chroni przed niekorzystnym wpływem wolnych rodników, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, - Zawierają także witaminę B2, odpowiedzialną za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i narządów wzroku, a także istotne dla organizmu mikroelementy: m.in. cynk (wzmaga działanie układu odpornościowego) oraz magnez (pomaga radzić sobie ze stresem), - korzystnie wpływają na układ krwionośny, - zawierają sporo pomocnych dla zdrowia nienasyconych kwasów tłuszczowych, - Dodatkowo poza właściwościami zdrowotnymi, orzechy są doskonałe dla naszej cery. Każda porcja orzechów stanowi zastrzyk witaminy A, która uelastycznia i wzmacnia skórę, witamin B1 i B2 które zapobiegają nadmiernemu wysuszaniu i łuszczeniu się naskórka, oraz witaminy C która stymuluje proces produkcji kolagenu i elastyny. Mikroelementy zawarte w orzechach zapewniają skórze optymalną wilgotność i regulują proces regeneracji naskórka.
Masa netto : 1000g
|