|
MIGDAŁY KALIFORNIJSKIE CAŁE
USA
1000GRAM, 1KG
Migdały są idealną przekąską między posiłkami, ale również stanowią element ciast oraz deserów. W przemyśle cukierniczym znajdują zastosowanie jako masa migdałowa, z nasion migdała tłoczy się olej migdałowy.
Migdały jedne z najsmaczniejszych bakalii, a jednocześnie bomba witaminowa, pełna wapnia, białka oraz witaminy E – substancji młodości, która chroni przed niekorzystnym wpływem wolnych rodników, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i chroni przed chorobami układu krwionośnego.
- zawierają witaminę B2, odpowiedzialną za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i narządów wzroku, a także istotne dla organizmu mikroelementy: m.in. cynk oraz magnez.
- pozytywnie wpływają na obniżenie “złego” cholesterolu
- zawierają sporo pomocnych dla zdrowia nienasyconych kwasów tłuszczowych
- są pomocne w leczeniu chorób układu moczowego i dróg żółciowych
- korzystnie wpływają na układ krwionośny i zmniejszenie ryzyka choroby wieńcowej serca
- są zalecane w zapobieganiu nadciśnieniu tętniczemu
przycisk6
|