Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią od najmłodszych lat.
Lubiany jako samodzielna przekąska w szkole lub w pracy, ale także jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.
Z ekologicznych migdałów można samodzielnie przyrządzić mleczko migdałowe np. dla niemowląt lub zmielić na mączkę jako dodatek do kleików i ciast (w tym celu należy usunąć skórkę).
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Masa netto: 1000 g
Składniki:
migdały* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Zawiera alergen: migdały.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 2525 kJ/ 612 kcal
Tłuszcz: 54 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 4,1 g
Węglowodany: 5,4 g
- w tym cukry: 3,9 g
Białko: 19 g
Sól: 0 g
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą)ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.