Jak ważnym dla każdego z nas jest chleb, nie trzeba nikogo przekonywać. Zapach dobrze przygotowanego i wypieczonego chleba każdemu z nas przywodzi na myśl najlepsze wspomnienia z dzieciństwa. Chleb stanowi także ważny element naszego codziennego jadłospisu. Odpowiedni dobór składników użytych przy wypieku chleba decyduje zarówno o jego walorach zdrowotnych, jak i smakowych. Jest to istotne nie tylko dla osób z alergią pokarmową, ale także dla wszystkich, którzy pragną żyć zdrowo. Jaki chleb wybrać? Jedni wybierają lekki pszenny, inni natomiast wieloziarnisty. Przysmakiem dla wielu jest chleb słonecznikowy, dla innych cebulowy lub paprykowy. Wybór chleba odpowiadającego zarówno wymaganiom diety jak i podniebienia to sprawa bardzo indywidualna. W naszej ofercie z pewnością, każdy znajdzie coś dla siebie.Przygotowując nasze mieszanki piekarnicze, czerpiemy z ponad 30 lat doświadczeń w branży przetwórstwa spożywczego. Starannie dobrana receptura i najwyższe standardy produkcji w P.U.H. Chlebuś www_chlebus_pl gwarantują wysoką jakość i niezwykłe walory smakowe. Mieszanki nasze nie zawierają związków chemicznych , są wyłącznie na naturalnych składnikach (gniecione i łamane ziarna zbóż : pszenicy , żyta i jęczmienia , na bazie suszu i ziół bez smakowych proszków , w składzie jest jeszcze : słonecznik , soja,siemię lniane,płatki owsiane , płatki ziemniaczane , słód pszenny jasny , słód jęczmienny ciemny , mąka sojowa,suchy naturalny kwas żytni. W ofercie mamy nastepujące gotowe mieszanki wieloziarnowe do wypieku w automacie lub piekarniku domowym; chlebuś pszenny
chlebuś żytni chlebuś wiejski chlebuś sojowy chlebuś słonecznikowy chlebuś dyniowy chlebuś paprykowy chlebuś cebulowu chlebuś czosnkowy chlebuś ziołowy chlebuś marchwiowy chlebuś wielowarzywny chlebuś kminkowy chlebuś orzechowy chlebuś owsiany chlebuś kukurydziany chlebuś razowy chlebuś graham chlebuś tostowy
Przy zakupie 20kg mieszanki 1kg mieszanki orkiszowej gratis!
Zamawiając nasze mieszanki prosze w wiadomości dla sprzedającego podać rodzaje jakie mamy wysłać lub my skontaktujemy się z Państwem telefonicznie Przepis sporządzania w automacie do chleba:
Wsypać do automatu 0,5kg mieszanki , dodać 0,30-0,35l wody, oraz 12-15g drożdży świeżych lub 1-2 g suchych , uruchomić wybrany program . Po zakończeniu procesu pieczenia wyjąć chleb z foremki i pozostawić do ostygnięcia.
Przepis do sporządzania w piekarniku;
Do miski wsypać 500g mieszanki , dolać 0,30-0,35l letniej wody ok 30st , dodać 15g drożdży świeżych lub 2g suchych .Wyrabiać ciasto mikserem ok 10-15 min.(można wyrabiać ręcznie przez urzycie drewnianych łopatek) Po wymieszaniu pozostawić ciasto w ciepłym miejscu (ok 30st)pod przykryciem do wyrośnięcia na ok 20min.Po wyjęciu ciasta przełożyć je do formy o wymiarach 25x10x8 cm lub dwóch mniejszych i pozostawić na ok 50-60 min.Kiedy ciasto wyrośnie i i wypełni forme włożyć je do piekarnika rozgrzanego do temp.200-220st i piec przez ok 40-50min stopniowo zmniejszając temperature do 160st .Przed włożeniem ciasta do piekarnika dobrze jest umieścić naczynie żaroodporne z gorącą wod zaparowując piekarnik . Naczynie z wodą wyąć po 10 minutach od włożenia ciasta do piekarnika , aby zapewnić efekt chrupiącej skurki z połyskiem należy 10 kminut przed wyjęciem chleba z piekarnika posmarować białkiem z jajka lub mlekiem.
Pozdrawiam i zapraszam do zakupu.
|