Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIESZANKI CHLEBOWE DO AUTOMATÓW I PIEKARNIKÓWróżne

22-06-2012, 4:59
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 5.50 zł     
Użytkownik Musicland
numer aukcji: 2424104069
Miejscowość Kraków
Zostało sztuk: 50    Wyświetleń: 7   
Koniec: 29-06-2012 15:15:09
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ZDROWIE · NATURA · TRADYCJA – MIESZANKI TRADYCYJNE

Chrupiący, pachnący, pyszny...

Mieszanki nie zawierają żadnych emulgatorów i „ulepszaczy”.
W torebce znajduje się 1 kg mieszanki.
Mieszanka wystarcza do upieczenia dwóch bochenków chleba po 750 g każdy

POWIĘKSZChleb Podhalański owsianypszenno-owsiany

Skład: mąka pszenna, mąka owsiana (26%), otręby owsiane (6%), sól.

Mieszanka jasna, pszenno-owsiana.
Zawartość owsa to nowość nie spotykana w innych mieszankach chlebowych, zwiększająca atrakcyjność smakową i nie tylko. Mieszanka „baza" świetna jako podstawa do wypieku chleba z dodatkami. Dodanie do ciasta łyżeczki masła lub zastąpienie wody mlekiem podkresli zapach naszego chleba. Zamiast wody możemy użyć również maślanki lub kefiru. Uzyskamy przez to chleb o nieco odmiennym smaku i dłuższym okresie świeżości.

POWIĘKSZBułka Poznańska – bułka pszenna z orkiszem.


Skład: mąka pszenna , mąka orkiszowa 20%, sól.

Z mieszanki otrzymamy pieczywo pszenne wzbogacone o wartości odżywcze orkiszu. Jego smak i zapach możemy polepszyć zastępując wodę mlekiem. Możemy także wypiec pieczywo słodkie, wystarczy dodać 1-2 łyżeczki miodu lub cukru. Można także dodać 50-60gram suszonych owoców. Aby uzyskać pieczywo o smaku włoskiej ciabaty należy dodać do ciasta 2-3 łyżki oliwy. Można także dodać pod koniec wyrabiania ciasta około 50 g wymoczonych wcześniej i osuszonych oliwek bez pestek. Po wyrobieniu ciasta możemy ponacinać jego wierzch ostrym nożem i posmarować ciepłym masłem lub oliwą.

POWIĘKSZChleb Góralski – ciemny

Skład: mąka pszenna, mąka żytnia razowa, sól.

Jest to mieszanka do wypieku chleba pszenno-żytniego przygotowana zgodnie z przyjętą przez nas zasadą wyłącznie z naturalnych składników, bez jakichkolwiek dodatków chemicznych.
Mieszanka jako składnik żytni zawiera mąkę typ 2000.
Chleb po upieczeniu posiada ciemną barwę skórki i miękiszu z widocznymi i wyczuwalnymi podczas jedzenia drobnymi cząstkami ziarna i otrąb, pochodzącymi z mąki żytniej typ 2000. Barwa nie jest korygowana przez dodatek karmelu lub innych barwników.

Dla uzyskania specyficznego dla tego chleba smaku i aromatu polecam przygotowanie rozczynu z udziałem:
– 200 g mieszanki,
– 150 ml barszczu białego lub żurku,
– 190 ml wody,
– 5–7 g drożdży suchych lub 10–15 g drożdży świeżych (drożdże świeże trzeba dobrze rozpuścić w wodzie).
Barszcz biały lub żurek przed odmierzeniem należy wstrząsnąć w butelce, aby dobrze wymieszać całą zawartość.
Podane składniki należy wymieszać i pozostawić w automacie do pieczenia lub w misce w której będzie mieszane ciasto, na 2–3 godz. (osobiście pozostawiam do dnia następnego).
Dojrzały rozczyn nabiera specyficznego aromatu, który chleb czyni niepowtarzalnym. Do gotowego rozczynu dodać 300 g mieszanki i dalej postępować jak z pozostałymi naszymi mieszankami:
– wymieszać,
– pozostawić w automacie (program normal jest optymalny), lub przełożyć do foremki i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia,
– o pozostałych czynnościach związanych z wypiekiem w automacie nie piszę z przyczyn oczywistych,
– przy wypieku w piekarniku ciasto wyrośnięte w foremce ostrożnie przenosimy do piekarnika nagrzanego do 220°C (przed umieszczeniem w piekarniku ciasto można delikatnie skropić wodą z rozpylacza), zapiekamy przez 15 min. i obniżamy temp. do 200°C, chleb pieczemy jeszcze około 30–35 min.
Upieczony chleb należy wyjąć z foremki i pozostawić do wystygnięcia, skórka będzie wówczas chrupiąca.

POWIĘKSZChleb Graham – orkiszowy

Skład: mąka pszenna typ 750, mąka ciemna z pszenicy orkisz 20%, mąka pszenna graham 20%, sól.

Proponując Państwu nowy chleb „Graham” z mąką z pszenicy Orkisz chcemy zachęcić Państwa do spożywania pieczywa oraz innych produktów zawierających mąkę „Orkiszu”.
Swój niepowtarzalny smak, aromat i ciemną barwę chleb ten posiada dzięki zawartości mąki pszennej typu graham i mąki ciemnej z pszenicy orkisz.
Zawartość ciemnych mąk: typu graham i z orkiszu powoduje, że chleb ten korzystnie wpływa na procesy trawienne w organizmie człowieka.
Dodanie do ciasta łyżeczki masła lub zastąpienie wody mlekiem podkreśli zapach naszego chleba.
Dodanie małego ugotowanego i rozgniecionego ziemniaka spowoduje, że nasz chleb dłużej zachowa świeżość oraz lepsza będzie jego struktura.
Dodanie 1–2 łyżeczek kminku lub innych ziół wzbogaci smak i nada oryginalny zapach.

POWIĘKSZChleb Litewski – ze słodem jęczmiennym

Skład: mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 2000, słód jęczmienny, kminek, regulator kwasowości boreol, cukier, sól.

Swój niepowtarzalny smak, aromat i ciemniejszą barwę chleb ten zawdzięcza zawartości prażonego słodu jęczmiennego i kminku.
Dodanie do ciasta 2–3 łyżeczek kawy zbożowej wzbogaci smak chleba i dodatkowo przyciemni jego barwę.
Dodanie ok. 50 g rodzynek albo pokrojonych suszonych śliwek bez pestek nada chlebowi oryginalny i wyjątkowy smak.
Dodanie małego ugotowanego i rozgniecionego ziemniaka spowoduje, że nasz chleb dłużej zachowa świeżość oraz lepsza będzie jego struktura.
Zastąpienie wody maślanką dodatkowo wzbogaci smak chleba i wydłuży okres jego świeżości.

POWIĘKSZChleb Pieniński – pszenno-żytni z orkiszem

Skład: mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 2000, mąka ciemna z pszenicy orkisz 4%, sól.

Dodatek mąki ciemnej z pszenicy orkisz sprawia, że miękisz jest bardziej wilgotny a chleb dłużej zachowuje świeżość. świeżość.
Dodanie do ciasta łyżeczki masła lub zastąpienie wody mlekiem podkreśli zapach naszego chleba.
Zamiast wody możemy użyć również maślanki lub kefiru. Uzyskamy przez to chleb o nieco odmiennym smaku i dłuższym okresie świeżości.
Dodanie 1–2 łyżek stołowych otrąb pszennych wzbogaci nasz chleb o składniki korzystne dla naszego systemu trawiennego, m.in. błonnik

POWIĘKSZChleb Sądecki – wieloziarnisty z ziarnami 3 zbóż

Skład: mąka pszenna typ 750 (83%), mąka żytnia typ 2000, łamane ziarno zbóż (żyta, pszenicy, owsa) w zmiennej proporcji, słód żytni ciemny, regulator kwasowości boreol, sól.

Swój niepowtarzalny smak, aromat i ciemniejszą barwę chleb ten zawdzięcza zawartości słodu żytniego oraz ziarnom żyta, pszenicy i owsa.
Dodanie do ciasta 2–3 łyżeczek kawy zbożowej wzbogaci smak chleba i dodatkowo przyciemni jego barwę.
Dodanie ok. 50 g rodzynek albo pokrojonych suszonych śliwek bez pestek nada chlebowi oryginalny i wyjątkowy smak.
Dodanie małego ugotowanego i rozgniecionego ziemniaka spowoduje, że nasz chleb dłużej zachowa świeżość oraz lepsza będzie jego struktura.
Zastąpienie wody maślanką dodatkowo wzbogaci smak chleba i wydłuży okres jego świeżości.

POWIĘKSZChleb Niedzicki – pszenno-żytni z amarantusem

Skład: mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 720, mąka z amarantusa 10%, sól.

Smak i zapach oraz kruchość skórki powinny dać przyjemność spożywania tego chleba wielu smakoszom dobrego pieczywa.
Dodatek mąki z amarantusa sprawia, że wypieczony chleb posmarowany masłem smakuje jak żaden inny.
Zastąpienie wody mlekiem dodatkowo podniesie walory smakowe tego pieczywa.
Dwie łyżki oliwy z oliwek lub oleju dodane do ciasta sprawią, że miękisz będzie jeszcze bardziej delikatny, a skórka jeszcze bardziej krucha i chrupiąca.




Mieszanki znakomicie nadają się do pieczenia chleba zarówno w automacie
jak i domowym piekarniku.

W czasie prób piekliśmy nasze chleby z doskonałym skutkiem w automatach
MOULINEX, ZELMER, PHILIPS, CLATRONIC, ALASKA, OPTIMUM, PANASONIC

na innych naszych aukcjach
drożdże do wypieku chleba
Drożdże Babuni - suszone [8 g]
oraz
KSIĄŻKA
Chleb własnego wypieku ponad 120 przepisów

na chleb pieczony w automacie

Smacznego !!!!
Tanio w Krakowie

5,50 zł !!!!!

rewelacyjny stosunek jakości do ceny

na życzenie faktura Vat

konto koszt obsługi przesyłki

poczta

1 kg - 12,00
2 - 30 kg - 17,00 - kurier

pobranie

do 30 kg - 23,00 - kurier


Decydując się na licytację akceptujesz regulamin Allegro

oraz zasady sprzedaży naszego sklepu znajdujące się na stronie "o mnie"

Po zalicytowaniu proszę określić rodzaje mieszanek

Możliwy odbiór osobisty - po ustaleniu terminu

zapraszamy do naszego sklepu

Musicland
Kraków - ul.Mackiewicza 17a (I pietro - dawna BILLA) w godz.11.00 - 17.30, sob. 11.00 - 14.00.
Telefon: 012[zasłonięte]644-09