Jak już wiecie sukces dobrego wypieku chleba to nie tylko dobór odpowiednich miar składników i wrzucenie ich do automatu.
Nie da się zrobić smacznego chleba , jeśli się nie użyje dobrej mąki.
Zadziwiające jak wielu doświadczonych piekarzy traci czas ,produkując chleb ,który prezentuje się co prawda imponująco,ale którego smak nie dorównuje wyglądowi.
Jest tak najczęściej dlatego , że używają mąki produkowanej na skalę przemysłową, wybielanej chemicznie i w wysokim stopniu oczyszczonej.
Tymczasem Mam możliwość podzielenia się z wami doskonałej jakości gotową mieszanką wielu zbóż.
Kto zacznie używać dobrej mąki ,ten sam się przekona , że zrobiony z niej chleb jest znacznie smaczniejszy i ma lepszą konsystencje niż pieczywo zakupione w supermarkecie .
Mieszanka ta nadaje pieczywu ciekawszą konsystencje i poprawia jego smak, jest ona mielona w młynie żarnowym(kamienie bowiem nie mielą tak drobno jak wielkie stalowe walce zainstalowane w młynach przemysłowych). Ponadto podczas szybkiego przemiału nowoczesną techniką ziarno się nagrzewa,a między kamieniami nie , dzięki czemu mąka uzyskiwana tym sposobem zachowuje naturalne walory smakowe.
Pieczywo ma ogromne wartości odżywcze i działanie zdrowotne. Błonnik i inne składniki zawarte w zewnętrznych częściach ziarna hamują rozwój nowotworów jelita grubego. Zalecana dzienna dawka spożycia błonnika wynosi około 35 gramów. Oznacza to, że aby dostarczyć organizmowi tyle błonnika ile potrzebuje powinniśmy zjadać około 25 kromek pełnoziarnistego chleba.!!!
Dlaczego warto ją kupić i wypróbować przeczytajcie poniżej:
Skład sprzedawanej mieszanki:
-mąka pszenna
-mąka razowa
-słonecznik -ziarna w całości!!!
-soja gnieciona
-pszenica gnieciona-ziarna
-pszennica łamana-ziarna -jęczmień łamany- ziarna
-żyto łamane-ziarna
-żyto gniecione-ziarna
-siemię lniane
-sól
-suchy kwas
WŁAŚCIWOŚCI Chleba wypieczonego z tej mieszanki:
Chleb zawiera gniecione i łamane ziarna zbóż, które są cennym źródłem energii dla organizmu.
Soja jest bogatym źródłem białka roślinnego lepiej wchłanianym przez organizm niż białko zwierzęce . 10 dag soi dostarcza dwukrotnie więcej białka niż taka sama porcja pieczonej wieprzowiny .Jednocześnie soja wykazuje właściwości obniżające poziom "złego " cholesterolu.Błonnik reguluje funkcje ruchowe przewodu pokarmowego. Również siemię lniane , które jest bogatym źródłem lecytyny, ogranicza stężenie cholesterolu we krwi. Siemię podobnie jak ziarna słonecznika , ma też pozytywny wpływ na skóre i włosy.
!!!!!Cena podana w opcji kup teraz to za 1kg.!!!!
Podpowiedź -mieszanka pakowana jest do wysyłki najkorzystniej w worki po 5kg i 10 kilo ( maksymalnie do 30kg). Okres przydatności do spożycia to 6 miesięcy od wysyłki- podaje dokładnie w mailu
Zobacz przykładowy opisy allegrowiczów co skorzystali z tej mieszanki:
Możecie mi wierzyć że po pierwszym wypieku zaczniecie kupować ją workami. Wypróbuj a nie będziesz żałować.
Okres ważności ( przydatności do spożycia) to pół roku od wysyłki ( mieszanka jest produkowana na bieżąco) dokładne terminy podaje w mailu Zobacz na innych aukcjach mam foremki ,mieszadełka ,poradniki oraz automaty do przyrządzania chlebów , Pozdrawiam PHU_Grześ