Mieszanka wzmacniająca organizm
soczewica zielona, fasola Mung, fasola Adzuki
(nasiona na kiełki ) - W. Legutko - Ziołowy ogród, Smak zdrowia.
doskonałe walory smakowe oraz wysoka zawartość składników wzmacniających organizm, witamin i soli mineralnych.
ZASTOSOWANIE I WŁAŚCIWOŚCI :
Regularne spożyanie kiełków wyprodukowanych z mieszanki na patelnię:
- spomaga przemianę materii
- omaga złagodzić objawy chorób cywilizacyjnych
- zmacnia odporność organizmu
- korzystnie wpływa na cerę i stan uzębienia
SIEW :
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią , przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasioan przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu.Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 4-6 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Mieszankę podsmaża się na oleju, mieszając i doprawia do smaku. Świetnie nadaje się do sporządzania sałatek i jako przekąska.
zdjęcia - perfect-garden *2014
WSZYSTKIE SPRZEDAWANE NA NASZYCH AUKCJACH NASIONA POSIADAJĄ DŁUGIE TERMINY WAŻNOŚCI, JAKOŚĆ ORAZ GWARANCJĘ WSCHODÓW WIODĄCEGO PRODUCENTA NASION Przedsiębiorstwa Hodowlano - Nasiennego W. Legutko.
W ofercie posiadamy również nasiona innych ziół, oraz nasiona roślin na kiełki - serdecznie zapraszamy do odwiedzenia pozostałych aukcji.