|
|
Kontakt |
|
|
|
E-mail : [zasłonięte]@upieczchleb.pl Telefon : 502 [zasłonięte] 824 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysyłka |
|
|
|
Paczki wysyłami Kurierem OPEK od 1 do 28 kg - 16 zł od 30 do 56 kg - 32 zł Cena paczki pobraniowej: od 1 do 28 kg - 20 zł od 30 do 56 kg - 40 zł |
|
|
|
|
|
|
|
|
Płatność |
|
|
|
Przelew na konto : 36 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]5750022 [zasłonięte] 722035 ING Bank Śląski Płatność przy odbiorze "Płacę z Allegro" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zmieniający się tryb i styl życia oraz sposób odżywiania naszych klientów pozwolił nam na rozwinięcie naszej oferty asortymentowej. Polecamy państwu wysokiej jakości mieszanki piekarnicze wykonane na bazie mąk żytnich, bogate w walory odżywcze i zdrowotne, charakteryzujące się długą trwałością. Firma Adria ma zaszczyt przedstawić MIESZANKI CHLEBOWE - MIESZANKI PIEKARSKIE Mieszanka na :
CHLEB SWOJSKI - SŁONECZNIKOWY 1 kg
Żytnio - pszenny chleb z nasionami słonecznika. O ich wartościach smakowych i odżywczych wie każdy. Ten chleb jest doskonałym źródłem witamin i soli mineralnych. Opakowanie 1kg. Skład: mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 720, 15% ziarno słonecznika, słód żytni, suchy kwas, sól.
Masa netto: 2 x 500 g
W środku 2 woreczki po 500g, z których otrzymujesz 2 chlebki 850g. Termin ważności : 5 miesięcy (mieszanki są przygotowywane na bieżąco, prosimy nie sugerować się datą na zdjęciu) !!! INNE RODZAJE MIESZANEK NA NASZYCH AUKCJACH !!! ZAPRASZAMY !!!
Jak przyotować chleb w domu ?
Zobacz jakie to proste : Są dwa sposoby wypieku chleba w domu : w automacie oraz w zwykłym piekarniku. Do mieszanek które oferujemy wystarczy dodać tylko wodę oraz drożdże (instant bądź tradycyjne dostępne w każdym sklepie). Wypiek w automacie (składniki na chleb 0,8 kg): Składniki : 500g mieszanki 300 – 320ml wody o temperaturze ok. 30 stopni, 5g drożdży tradycyjnych / 2 g drożdży instant Sposób przygotowania : Do automatu najpierw wlewamy letnią wodę, następnie drożdże i mieszankę. Prosimy zwrócić uwagę na precyzyjne dawkowanie drożdży, w automacie panują idealne warunki do ich rozrostu, stąd niewielka ilość potrzebna do wypieku chleba. Zwiększenie ich udziału w mieszance może spowodować nadmierny rozrost ciasta, a co za tym idzie jego opadnięcie w ostatniej fazie wypieku. Nasze próby wykazały, że najlepiej użyć programu podstawowego automatu (3 godziny), jednak Państwa doświadczenie i znajomość własnego sprzętu mogą pomóc w uzyskaniu najlepszego efektu. Wypiek w piekarniku (składniki na chleb 0,8 kg):
500g mieszanki 300 – 320ml wody o temperaturze ok. 30 stopni, dodajemy 15g drożdży tradycyjnych lub 6 g drożdży instant Sposób przygotowania : Do miski wsypujemy mieszankę, wlewamy wody, dodajemy drożdże. Wyrabiamy ciasto mikserem ok. 3 minuty na wolnych obrotach, następnie ok. 8 minut na szybszych obrotach. Po wymieszaniu pozostawiamy ciasto pod przykryciem, najlepiej w ciepłym miejscu na ok. 20 minut. Po wyjęciu wyrośniętego ciasta przekładamy je do wysmarowanej olejem formy wymiarach ok. 25/11/7cm lub dwóch mniejszych i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 minut. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wkładamy je do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 stopni C. Dobrze jest umieścić w piekarniku naczynie z wodą. |
|
|
|