Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIESZANKA DO KUCHNI CHIŃSKIEJ - nasiona na kiełki

22-06-2012, 6:43
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 2.64 zł      Najwyzsza cena licytacji: 2.64 zł     
Użytkownik grzesiug
numer aukcji: 2377001400
Miejscowość Tarnowskie Góry
Kupiono sztuk: 1    Zostało sztuk: 16    Licytowało: 1    Wyświetleń: 14   
Koniec: 26-06-2012 09:08:53
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


kontakt

EKOPANDA.pl Delikatesy ekologiczne
tel. 32 [zasłonięte] 59
Fax: 32 [zasłonięte] 97
Tel. Kom: 798 [zasłonięte] 29 59
e-mail: [zasłonięte]@ekopanda.pl

wysyłka

Poczta Polska - priorytet
Do 1 kg 11,00 zł
1 - 2 kg 13,00 zł
2 - 5 kg 14,50 zł
Pobranie: + 5 zł

Kurier
Do 30 kg 17,50 zł
Pobranie + 6 zł

Poczta Polska - E-PRZESYŁKA
Do 1 kg 7,00 zł
1 - 2 kg 8,50 zł
2 - 5 kg 9,50 zł
5 - 10 kg 14,50 zł 
E-PRZESYŁKA Pobraniowa:
Do 1 kg 10,00 zł
1 - 2 kg 11,00 zł
2 - 5 kg 12,50 zł
5 - 10 kg 19,00 zł
Więcej o E-Przesyłce

platnosci

1. Płacę z Allegro
2. Wpłata na konto bankowe.
3. Wysyłka za pobraniem.

regulamin

1. W przypadku zakupu większej ilości produktów skontaktuj się z nami w celu ustalenia kosztów wysyłki.
2. Proszę o wypełnienie formularza dostawy.
3. Wpłata pieniędzy na wskazane konto bankowe lub wpłatę poprzez system "Płacę z Allegro".
4. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro oraz numer aukcji.

Licutując na aukcji akceptujesz zasady zawarte na mojej stronie "O mnie"

Mieszanka do kuchni chińskiej - nasiona na kiełki 70g - PNOS


OPIS:

Mieszanka kiełków o charakterystycznym smaku przeznaczona jako dodatek do potraw kuchni chińskiej. Doskonała do dań na gorąco i zimno. Kiełki fasoli mung, soi, soczewicy są nieocenionym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin A, B, C, E i K oraz soli mineralnych. Obniżają poziom „złego” cholesterolu oraz ciśnienie krwi, zapobiegają chorobom serca i nowotworom. Mają dobroczynny wpływ na cerę, koją nerwy, dodają energii i apetytu. Wspomagają leczenie cukrzycy, kamicy żółciowej, miażdżycy. W czasie kiełkowania zgromadzone w nasionach składniki odżywcze pod wpływem wilgoci, temperatury, a przede wszystkim enzymów ulegają przemianom w związki łatwo i szybko przyswajalne przez organizm.

 

skład:

fasola mung 40%, soja 30%, soczewica 30%

 

 

DOMOWA PRODUKCJA KIEŁKÓW

 

Nasiona dokładnie przepłukać pod bieżącą wodą, wsypać do czystego słoika w takiej ilości, aby zakrywały całe dno i zalać przegotowaną, zimną wodą. Po kilku godzinach wodę zlać, a słoik z namoczonymi nasionami postawić w ciepłym miejscu, ale nie ma słońcu. Co najmniej dwa razy dziennie nasiona przepłukiwać wodą, a jej nadmiar zlewać, aby uniknąć pleśnienia. Po 3-4 dniach nasiona wykiełkują i są gotowe do spożycia.

Kiełki można produkować w specjalnych urządzeniach do kiełkowania nasion. Równocześnie kiełkuje się wówczas nawet trzy zestawy różnych nasion.

 

PRZEPIS KULINARNY

 

GULASZ CHIŃSKI Z KIEŁKAMI

 

Składniki:

800g mięsa wołowego, duża główka białej kapusty,2-3 czerwone papryki,500g kiełków,0,3 l bulionu,10-15 łyżek sosu sojowego, olej, sól, pieprz.

 

Wykonanie:

Mięso pokroić w cienkie paseczki. Kapustę poszatkować, paprykę pociąć w drobne paski, por w krążki. Na rozgrzanym oleju usmażyć mięso, po czym zdjąć je z patelni. Na patelnię wsypać kapustę i dusić ją z bulionem na małym ogniu ok.15 min. Na 5 min. przed końcem dodać paprykę, por i kiełki. Dodać usmażone mięso, doprawić sosem i przyprawami.

 

ŻYCZYMY ZDROWIA I SMACZNEGO !!!

Zobacz inne moje aukcje Pozostałe aukcje »
© Aplon