Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Mieszanka do kuchni chińskiej na kiełki 70 g PNOS

23-03-2012, 2:08
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 2.60 zł      Najwyzsza cena licytacji: 2.60 zł     
Użytkownik nasiona24h
numer aukcji: 2208702125
Miejscowość Konstantynow łódzki
Kupiono sztuk: 1    Zostało sztuk: 14    Licytowało: 1    Wyświetleń: 11   
Koniec: 25-03-2012 10:12:49
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy serdecznie na naszej aukcji

Przedmiotem aukcji są nasiona


Mieszanka do kuchni chińskiej- nasiona na kiełki

nasiona na kiełki

opakowanie (torebka papierowa) 70 g
Producent: PNOS Ożarów Mazowiecki
(40% fasola mung, 30% soja, 30% soczewica)

Mieszanka kiełków o charakterystycznym smaku przeznaczona jako dodatek do potraw kuchni chińskiej. Doskonała do dań na gorąco i na zimno. Kiełki fasoli mung, soi, soczewicy są nieocenionym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin A, B, C, E i K oraz soli mineralnych. Obniżają poziom "złego" cholesterolu oraz ciśnienie krwi, zapobiegają chorobom serca i nowotworom. Mają dobroczynny wpływ na cerę, koją nerwy, dodają energii i apetytu. Wspomagają leczenie cukrzycy, kamicy żółciowej, miażdżycy. W czasie kiełkowania zgromadzone w nasionach składniki odżywcze pod wpływem wilgoci, temperatury, a przede wszystkim enzymów ulegają przemianom w związki łatwo i szybko przyswajalne przez organizm. Zawartość tych wszystkich związków i substancji powoduje, że spożywanie kiełków wpływa na wytworzenie odporności w organizmie.

Produkcja domowa kiełków:
Nasiona dokładnie przepłukać pod bieżącą wodą, wsypać do czystego słoika w takiej ilości, aby zakrywały całe dno, zalać przegotowaną zimną wodą. Po kilku godzinach wodę należy zlać i słoik z namoczonymi nasionami postawić w ciepłym miejscu, ale nie na słońcu. Co najmniej dwa razy dziennie należy nasiona przepłukać wodą, a jej nadmiar zlewać aby uniknąć pleśnienia nasion. Po -4-5 dniach nasiona wykiełkują i są gotowe do spożycia.
Doskonałe do kanapek i różnych pysznych surówek. Kiełki można też produkować w specjalnych urządzeniach do kiełkowania nasion.

Przepis na danie z kiełkami:
Gulasz chiński z kiełkami
Składniki:
800 g mięsa wołowego, duża główka białej kapusty, 2-3 czerwone papryki, 500 g kiełków, 0,3 l bulionu, por, 10-15 łyżek sosu sojowego, olej, sól, pieprz.
Wykonanie:
Mięso pokroić w cienkie paseczki. Kapustę poszatkować, paprykę pociąć w drobne paski, por w krążki. Na rozgrzanym oleju usmażyć mięso, po czym zdjąć je z patelni. Na patelnie wsypać kapustę i dusić ją z bulionem na małym ogniu ok 15 min. Na 5 min przed końcem dodać paprykę, por i kiełki. Dodać usmażone mięso, doprawić sosem i przyprawami.
Smacznego!

Zdjęcia w aukcji przedstawiają oferowany towar.

Zapraszamy na pozostałe nasze aukcje na których wystawione są pozostałe nasiona na kiełki.
Zakupione nasiona o wadze nie przekraczającej 400 gram wysyłamy listem poleconym - koszt takiej wysyłki 7 zł. Przesyłki o wadze powyżej 400 gram wysyłamy paczką pocztową lub kurierem- cennik zamieszczony w aukcji (po lewej stronie).


Jesteśmy zarejestrowaną firmą dokonującą obrotu materiałem siewnym i paszowym. Jako dowód zakupu otrzymacie Państwo paragon a na życzenie fakturę VAT.


Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą naszego sklepu.

Pozostałe nasze aukcje - KLIKNIJ TUTAJ

Dokonując zakupu na kilku naszych aukcjach minimalizujesz koszty przesyłki.


Jeżeli macie Państwo wątpliwości, pytania to prosimy o kontakt telefoniczny (tel. 696[zasłonięte]761) lub za pośrednictwem poczty email: [zasłonięte]@op.pl - odpowiemy na każde zapytanie.


© AllegroPromo