NASIONA NA KIEŁKI Mieszanka do kuchni chińskiej
Mieszanka nasion na kiełki: 40% fasola Mung, 30% soja, 30% soczewica
NOWOŚĆ
Domowa produkcja kiełków: Nasiona dokładnie przepłukać pod bieżącąwodą,wsypać do czystego słoika w takiej ilości,aby zakrywały całe dno izalać przegotowaną,zimną wodą. Po kilku godzinach wodę zlać, a słoik znamoczonymi nasionami postawić w ciepłym miejscu, ale nie ma słońcu.Conajmniej dwa razy dziennie nasiona przepłukiwać wodą,a jej nadmiarzlewać, aby uniknąć pleśnienia. Po 3-4 dniach nasiona wykiełkują i sągotowe do spożycia.
Przepis kulinarny
Gulasz chiński z kiełkami
Składniki:800g mięsa wołowego,duża główka białej kapusty,2-3czerwone papryki,500g kiełków,0,3 l bulionu,10-15 łyżek sosusojowego,olej,sól,pieprz.
Wykonanie:Mięso pokroić w cienkie paseczki.Kapustęposzatkować,paprykę pociąć w drobne paski,por w krążki.Na rozgrzanymoleju usmażyć mięso,po czym zdjąć je z patelni.Na patelnię wsypaćkapustę i dusić ją z bulionem na małym ogniu ok.15 min.Na 5 min. przedkońcem dodać paprykę,por i kiełki.Dodać usmażone mięso,doprawić sosem iprzyprawami.
Transport:
Na tej aukcji (i na innych posiadających ten wpis) koszt wysyłki jest jeden niezależny od ilości sprzedanych przedmiotów. Kupując na różnych aukcjach pakujemy wszystkie towary do jednej paczki i pobieramy jednorazową opłatę podaną w zakładce "Dostawa i płatność".
UWAGA!!! Jeżeli do paczki trafiają produkty o różnych kosztach wysyłki to obowiązujący i właściwy dla całej przesyłki jest koszt wyższy.
Moje aukcje
Uczyń Swoją przestrzeń piękniejszą!