Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Mieszanka chlebowa NISKOWĘGLOWODANOWA 4x0.5 KG

21-03-2012, 12:52
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 62 zł     
Użytkownik e-marcin_com
numer aukcji: 2216908613
Miejscowość radzyń podlaski
Zostało sztuk: 100    Wyświetleń: 3   
Koniec: 18-04-2012 02:00:58
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Młyn Bogutyn
Top
Kontakt
BogutynMłyn
ul. Gwardii 24
21-300 Radzyń Podlaski

tel/fax: 0-83 [zasłonięte] 99

Orange: 503 [zasłonięte] 337

[zasłonięte]@bogutynmlyn.pl

GG: GG 936545
Płatnosci
Li płatności allegro
Li przelew bankowy
Li za pobraniem
Koszty wysyłki

USŁUGI POCZTY POLSKIEJ
lub kuriera UPS

CENNIK KURIER UPS
PRZY PRZEDPŁACIE
do 30.5 kg = 20 pln brutto
do 60.5 kg = 40 pln brutto
do 90.5 kg = 60 pln brutto
do 300 kg = 140 pln brutto

KURIER UPS POBRANIE:
do 30.5 kg = 25 pln brutto
do 60.5 kg = 55 pln brutto
do 90.5 kg = 75 pln brutto
do 300 kg = 140 pln brutto

CENNIK POCZTA POLSKA

Wysyłki priorytetem!

(cena z cennika poczty + podatek VAT 22%):
do 0.9 kg = 13,42 pln brutto
1-1.9 kg = 15,86 pln brutto
2-4.9 kg = 17,69 pln brutto
5-9.9 kg = 25,01 pln brutto
10-14.9 kg = 30,50 pln brutto
15-19.9 kg = 42,70 pln brutto

WYSYŁKI POCZTA POLSKA
ZA POBRANIEM:
Wysyłki priorytetem!

(cena z cennika poczty + podatek VAT 22%):
do 0.9 kg = 18,91 pln brutto
1-1.9 kg = 20,74 pln brutto
2-4.9 kg = 23,18 pln brutto
5-9.9 kg = 31,72 pln brutto
10-14.9 kg = 36,60 pln brutto
15-19.9 kg = 48,80 pln brutto

Witamy

Witam serdecznie !

Towar zakupiony na aukcjach wysyłam Pocztą Polską oraz kurierem UPS.

Koszt dostawy podany na aukcjach.

Możliwa wpłata na konto, odbiór osobisty lub wysyłka za pobraniem.

Numer konta otrzymają Państwo w wiadomości z allegro po zakupieniu towaru.

Udostępniam również Płatności Allegro i aukcje z Escrow.

Osoba kupująca jako pierwsza wystawia komentarz po otrzymaniu przesyłki (lub odbiorze osobistym), jeżeli ja jestem kupującym wystawie komentarz zaraz po otrzymaniu przedmiotu aukcji.

Pozdrawiam
e-marcin_com

Opis produktu

Witamy Państwa serdecznie na aukcjach BogutynMłyn !

Historia rodzinnej firmy BogutynMłyn sięga roku 1908 kiedy to nasi przodkowie osiedlili się w Paszkach k. Radzynia Podlaskiego. Jako dobrzy cieśle potrafili wybudować jeden z pierwszych młynów na wiatr na tym terenie.

Od roku 1908 kontynujemy tradycje rodzinne produkując mąki najwyższej jakości.

Mąki użyte w naszych mieszankach zostały wyprodukowane w naszym młynie w sposób nowoczesny przy użyciu wyspecjalizowanych maszyn oraz 100-letniego doświadczeniaprzekazywanego z pokolenia na pokolenie.

Kiedyś mąki produkowano na młynach kamiennych - ale miały one zbyt dużą zawartość piasku (rozdrobnionego kamienia młyńskiego). Kamienie w takim młynie wymieniano kilka razy do roku - w wyniku ich wytarcia.

Nowoczesna czyszczarnia zboża i wolny przemiał na walcach stalowych zapewniają mąki najwyższej jakośći a odsiewacz wyposażony w kilkadziesiąt szufladek z sitami daje możliwość uzyskania mąki w kilku typach od jasnej tortowej do najgrubszej mąki z pełnego przemiału - pozbawionych zanieczyszczeń jakie mogą zawierać inne mąki.

Mieszanki produkowane są w momencie złożenia zamówienia przez Państwa w wyniku czego zachowują najdłuższy z możliwych terminów przydatności.

W naszych mieszankach nie znajdą Państwo polepszaczy, wybielaczy, spulchniaczy oraz innej chemii.

Recepta na piękny, smaczny chleb jest bardzo prosta : mąka wysokiej jakości, naturalny zakwas oraz drożdże (+dodatki ziarniste i inne zależnie od typu mieszanki)

Mieszanki oferujemy w różnych opakowaniach.

JAKOŚĆ GWARANTUJE MŁYNARZ Z 45-LETNIM DOŚWIADCZENIEM, KTÓRY JADŁ CHLEB Z NIEJEDNEJ MĄKI !!


opakowanie 4 x 0.5 kg + DROŻDŻE
DO MIESZANKI BEZPŁATNIE DOŁĄCZAMY OSOBNO ZAPAKOWANE DROŻDŻE PIEKARSKIE IDEALNE DO WYPIEKU CHLEBA. DROŻDŻE SĄ W ILOŚCI ODPOWIEDNIEJ DLA CAŁEJ MIESZANKI.

Mieszanka chlebowa: Orkisz Migdałowy

(niskowęglowodanowa)


Wartość odżywcza w 100g chleba:

Białko – 30g, Węglowodany 23g (ok. trzy razy mniej niż w białym chlebie), Tłuszcz roślinny – 15,7g, Wartość energetyczna – 270 kcal


Wyjątkowa kompozycja wysokowartościowego białka, węglowodanów, szlachetnych tłuszczy roślinnych, soli mineralnych oraz witamin. Dzięki dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz białek roślinnych, chleb wytworzony z tej mieszanki doskonale zaspokaja uczucie głodu. Wpływa na prawidłową przemianę materii, dobre trawienie oraz obniżenie poziomu cholesterolu LDL. Polecany dla osób z nadwagą oraz diabetyków. Spożywany w umiarkowanych ilościach (100 – 150g dziennie) jest powoli przyswajany przez organizm nie podnosząc poziomu cukru we krwi. Nie powoduje wzrostu łaknienia i na wiele godzin daje uczucie sytości.

Składniki: 40% mąka orkiszowa pełnoziarnista, 15% mąka migdałowa, ziarno słonecznika, naturalne białko pszenne, siemię lniane, babka płesznik, naturalny suchy zakwas, sól.

Termin przydatności do produkcji chleba:

Waga netto:

Warunki przechowywania: chłodne (6-20° C), suche (wilgotność 40-60%) i przewiewne miejsce w opakowaniu zamkniętym.

Sposób przygotowania w automacie do chleba:

Wlewamy do foremki automatu 0,3l wody (300 ml; temp. ok. 30°C). Wsypujemy 0,5kg mieszanki Orkisz Migdałowy. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 4g drożdży instant. Uruchamiamy automat na programie 1h30min- rozczynianie ciasta. Po 30min. wyjmujemy mieszadełka z foremki automatu. Ośki mieszadeł można posmarować tłuszczem. Formujemy łopatką lub dłonią ciasto na kształt wałka lub kuli i pozostawiamy w foremce automatu do zakończenia programu. Następnie włączmy automat na program 1h00min – pieczenie.

Sposób przygotowania ręczny do pieczenia w piekarniku:

Do miski wsypujemy 0,5kg mieszanki Orkisz Migdałowy. Wlewamy 0,3l wody o temp. ok. 30° C. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 4g drożdży instant. Wyrabiamy ciasto robotem do chleba przez 20-25min. na wolnych obrotach (ciasto można wyrabiać ręcznie). Formujemy ciasto dłońmi na kształt wałka i umieszczamy je w natłuszczonej foremce. Odstawiamy ciasto przykryte ściereczką w ciepłe miejsce (temp. 27 – 30°C) do wyrośnięcia na ok. 60min. Piekarnik nagrzewamy do temp. 210°C (z termoobiegiem – 180°C) i wkładamy foremkę z ciastem w połowie wysokości. Dobrze jest wytworzyć w piekarniku parę wodną przez ok. 5 min. Czas pieczenia ok. 45 min. przy stopniowo obniżanej temp. do 100°C.

Wydajność: z 0,5kg mieszanki otrzymujemy ok. 680g chleba.



Mieszanka chlebowa NISKOWĘGLOWODANOWA 4x0.5 KG
Nasze aukcje Nasze komentarze Strona o mnie Dodaj do ulubionych