Witam serdecznie !
Towar zakupiony na aukcjach wysyłam Pocztą Polską oraz kurierem UPS.
Koszt dostawy podany na aukcjach.
Możliwa wpłata na konto, odbiór osobisty lub wysyłka za pobraniem.
Numer konta otrzymają Państwo w wiadomości z allegro po zakupieniu towaru.
Udostępniam również Płatności Allegro i aukcje z Escrow.
Osoba kupująca jako pierwsza wystawia komentarz po otrzymaniu przesyłki (lub odbiorze osobistym), jeżeli ja jestem kupującym wystawie komentarz zaraz po otrzymaniu przedmiotu aukcji.
Pozdrawiam
e-marcin_com
Witamy Państwa serdecznie na aukcjach BogutynMłyn !
Historia rodzinnej firmy BogutynMłyn sięga roku 1908 kiedy to nasi przodkowie osiedlili się w Paszkach k. Radzynia Podlaskiego. Jako dobrzy cieśle potrafili wybudować jeden z pierwszych młynów na wiatr na tym terenie.
Od roku 1908 kontynujemy tradycje rodzinne produkując mąki najwyższej jakości.
Mąki użyte w naszych mieszankach zostały wyprodukowane w naszym młynie w sposób nowoczesny przy użyciu wyspecjalizowanych maszyn oraz 100-letniego doświadczeniaprzekazywanego z pokolenia na pokolenie.
Kiedyś mąki produkowano na młynach kamiennych - ale miały one zbyt dużą zawartość piasku (rozdrobnionego kamienia młyńskiego). Kamienie w takim młynie wymieniano kilka razy do roku - w wyniku ich wytarcia.
Nowoczesna czyszczarnia zboża i wolny przemiał na walcach stalowych zapewniają mąki najwyższej jakośći a odsiewacz wyposażony w kilkadziesiąt szufladek z sitami daje możliwość uzyskania mąki w kilku typach od jasnej tortowej do najgrubszej mąki z pełnego przemiału - pozbawionych zanieczyszczeń jakie mogą zawierać inne mąki.
Mieszanki produkowane są w momencie złożenia zamówienia przez Państwa w wyniku czego zachowują najdłuższy z możliwych terminów przydatności.
W naszych mieszankach nie znajdą Państwo polepszaczy, wybielaczy, spulchniaczy oraz innej chemii.
Recepta na piękny, smaczny chleb jest bardzo prosta : mąka wysokiej jakości, naturalny zakwas oraz drożdże (+dodatki ziarniste i inne zależnie od typu mieszanki)
Mieszanki oferujemy w różnych opakowaniach.
JAKOŚĆ GWARANTUJE MŁYNARZ Z 45-LETNIM DOŚWIADCZENIEM, KTÓRY JADŁ CHLEB Z NIEJEDNEJ MĄKI !!
opakowanie 10 kg - worek
DO MIESZANKI BEZPŁATNIE DOŁĄCZAMY OSOBNO ZAPAKOWANE DROŻDŻE PIEKARSKIE IDEALNE DO WYPIEKU CHLEBA. DROŻDŻE SĄ W ILOŚCI ODPOWIEDNIEJ DLA CAŁEJ MIESZANKI.
Pieczywo o wysokich walorach dietetycznych i zdrowotnych. Wypiekane metodą tradycyjną z mąki żytniej wzbogaconej dodatkiem ziaren. Doskonale trafia w gusta wymagających konsumentów.
ZALETY :
- połączenie wyśmienitego smaku i długiej świeżości
- chrupiąca skórka w połączeniu z optymalną porowatością miekkiszu
- dobroczynny wpływ na zdrowie
OPIS :
Doskonale zbilansowana kompozycja ziaren zbożowych pod względem walorów smakowych, zdrowotnych i ceny
Skład : mąka żytnia, śruta żytnia, siemie lniane, mąka żytnia całoziarnowa, śruta pszenna, mąka żytnia słodowa, kwas cytrynowy, kwas octowy
Sposób użycia w automacie : wsypujemy do automatu 0.5 kg mieszanki, dodajemy 0.31 l wody (310 ml, temp. ok 30 C) oraz drożdźe suche 1 g i uruchamiamy piekarnik na programie podstawowym (ok 3 h)
Sposób użycia w piekarniku : do miski wsypujemy 500 g mieszanki, wlewamy 0,31 l letniej wody, dodajemy 15 g drożdży świeżych lub 1-2 g drożdzy instant. Wyrabiamy ciasto mikserem ok. 3 minuty na wolnych obrotach, następnie ok. 8 minut na szybszych obrotach (ciasto można wyrobić ręcznie). Po wymieszaniu pozostawiamy ciasto pod przykryciem, najlepiej w ciepłym miejscu na ok. 20 minut. Po wyjęciu wyrośniętego ciasta przekładamy je do wysmarowanej olejem formy wymiarach ok. 25/11/7cm lub dwóch mniejszych i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 minut. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wkładamy je do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 stopni C. Dobrze jest umieścić w piekarniku naczynie z wodą (żaroodporne). Po ok. 5 minutach od rozpoczęcia pieczenia należy wyjąć naczynie.
Z 0.5 kg mieszanki otrzymujemy chleb ok. 0.8 kg