Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Mieszanka chlebowa do automatu ŚW. HILDEGARDY 1KG

21-03-2012, 12:31
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 16 zł     
Użytkownik e-marcin_com
numer aukcji: 2216908491
Miejscowość radzyń podlaski
Zostało sztuk: 100    Wyświetleń: 3   
Koniec: 18-04-2012 01:56:26
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Młyn Bogutyn
Top
Kontakt
BogutynMłyn
ul. Gwardii 24
21-300 Radzyń Podlaski

tel/fax: 0-83 [zasłonięte] 99

Orange: 503 [zasłonięte] 337

[zasłonięte]@bogutynmlyn.pl

GG: GG 936545
Płatnosci
Li płatności allegro
Li przelew bankowy
Li za pobraniem
Koszty wysyłki

USŁUGI POCZTY POLSKIEJ
lub kuriera UPS

CENNIK KURIER UPS
PRZY PRZEDPŁACIE
do 30.5 kg = 20 pln brutto
do 60.5 kg = 40 pln brutto
do 90.5 kg = 60 pln brutto
do 300 kg = 140 pln brutto

KURIER UPS POBRANIE:
do 30.5 kg = 25 pln brutto
do 60.5 kg = 55 pln brutto
do 90.5 kg = 75 pln brutto
do 300 kg = 140 pln brutto

CENNIK POCZTA POLSKA

Wysyłki priorytetem!

(cena z cennika poczty + podatek VAT 22%):
do 0.9 kg = 13,42 pln brutto
1-1.9 kg = 15,86 pln brutto
2-4.9 kg = 17,69 pln brutto
5-9.9 kg = 25,01 pln brutto
10-14.9 kg = 30,50 pln brutto
15-19.9 kg = 42,70 pln brutto

WYSYŁKI POCZTA POLSKA
ZA POBRANIEM:
Wysyłki priorytetem!

(cena z cennika poczty + podatek VAT 22%):
do 0.9 kg = 18,91 pln brutto
1-1.9 kg = 20,74 pln brutto
2-4.9 kg = 23,18 pln brutto
5-9.9 kg = 31,72 pln brutto
10-14.9 kg = 36,60 pln brutto
15-19.9 kg = 48,80 pln brutto

Witamy

Witam serdecznie !

Towar zakupiony na aukcjach wysyłam Pocztą Polską oraz kurierem UPS.

Koszt dostawy podany na aukcjach.

Możliwa wpłata na konto, odbiór osobisty lub wysyłka za pobraniem.

Numer konta otrzymają Państwo w wiadomości z allegro po zakupieniu towaru.

Udostępniam również Płatności Allegro i aukcje z Escrow.

Osoba kupująca jako pierwsza wystawia komentarz po otrzymaniu przesyłki (lub odbiorze osobistym), jeżeli ja jestem kupującym wystawie komentarz zaraz po otrzymaniu przedmiotu aukcji.

Pozdrawiam
e-marcin_com

Opis produktu

Witamy Państwa serdecznie na aukcjach BogutynMłyn !

Historia rodzinnej firmy BogutynMłyn sięga roku 1908 kiedy to nasi przodkowie osiedlili się w Paszkach k. Radzynia Podlaskiego. Jako dobrzy cieśle potrafili wybudować jeden z pierwszych młynów na wiatr na tym terenie.

Od roku 1908 kontynujemy tradycje rodzinne produkując mąki najwyższej jakości.

Mąki użyte w naszych mieszankach zostały wyprodukowane w naszym młynie w sposób nowoczesny przy użyciu wyspecjalizowanych maszyn oraz 100-letniego doświadczeniaprzekazywanego z pokolenia na pokolenie.

Kiedyś mąki produkowano na młynach kamiennych - ale miały one zbyt dużą zawartość piasku (rozdrobnionego kamienia młyńskiego). Kamienie w takim młynie wymieniano kilka razy do roku - w wyniku ich wytarcia.

Nowoczesna czyszczarnia zboża i wolny przemiał na walcach stalowych zapewniają mąki najwyższej jakośći a odsiewacz wyposażony w kilkadziesiąt szufladek z sitami daje możliwość uzyskania mąki w kilku typach od jasnej tortowej do najgrubszej mąki z pełnego przemiału - pozbawionych zanieczyszczeń jakie mogą zawierać inne mąki.

Mieszanki produkowane są w momencie złożenia zamówienia przez Państwa w wyniku czego zachowują najdłuższy z możliwych terminów przydatności.

W naszych mieszankach nie znajdą Państwo polepszaczy, wybielaczy, spulchniaczy oraz innej chemii.

Recepta na piękny, smaczny chleb jest bardzo prosta : mąka wysokiej jakości, naturalny zakwas oraz drożdże (+dodatki ziarniste i inne zależnie od typu mieszanki)

Mieszanki oferujemy w różnych opakowaniach.

JAKOŚĆ GWARANTUJE MŁYNARZ Z 45-LETNIM DOŚWIADCZENIEM, KTÓRY JADŁ CHLEB Z NIEJEDNEJ MĄKI !!


opakowanie 1 kg + DROŻDŻE
DO MIESZANKI BEZPŁATNIE DOŁĄCZAMY OSOBNO ZAPAKOWANE DROŻDŻE PIEKARSKIE IDEALNE DO WYPIEKU CHLEBA. DROŻDŻE SĄ W ILOŚCI ODPOWIEDNIEJ DLA CAŁEJ MIESZANKI.

Mieszanka chlebowa : Orkisz Hildegarda (Schwabenkorn)

Schwabenkorn to odmiana orkiszu uprawiana w regionie Szwabii w czystej niezmodyfikowanej postaci, bez używania sztucznych nawozów i chemicznych oprysków. Większość składników mieszanki wyprodukowano w firmie Schapfen Muhle z orkiszu Schwabenkorn. Chleb wytworzony z tak wyjątkowego ziarna posiada niezwykłe walory zdrowotne i smakowe. Delikatny kwaskowy smak oraz subtelny aromat uzyskano w wyniku naturalnej fermentacji orkiszu.

Skład mieszanki : (produkty orkiszowe Schwabenkorn – 58%) mąka orkiszowa pełnoziarnista, płatki orkiszowe, ziarna słonecznika, mąka słodowa, naturalny zakwas orkiszowy, mąka pszenna i żytnia, płatki ziemniaczane, płatki ryżowe, sproszkowany jogurt i maślanka, sproszkowane jabłko i białko, kwas jabłkowy, cukier, sól

(Można dodać przyprawy św. Hildegardy: płaską łyżeczkę bertramu i galgantu oraz łyżeczkę miodu lub syropu orkiszowego)

Warunki przechowywania: chłodne (6-20° C), suche (wilgotność 40-60%) i przewiewne miejsce w opakowaniu zamkniętym.

Sposób przygotowania w automacie:

Wlewamy do foremki automatu 0,33 l wody (330 ml; temp. 30° C). Wsypujemy 0,5kg mieszanki Orkisz Hildegarda. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 2 g drożdży instant. Uruchamiamy automat na programie 1h30min- rozczynianie ciasta (po ostatnim zamieszaniu ciasta można wyjąć z automatu przy pomocy łyżki łopatki mieszające). Po zakończeniu tego programu włączamy automat na programie 1h00min- pieczenie (wystarczy 45min pieczenia). Po upieczeniu wyjmujemy gotowy chleb z foremki automatu.

Sposób przygotowania ręczny do pieczenia w piekarniku:

Do miski wsypujemy 0,5kg mieszanki Orkisz Hildegarda. Wlewamy 0,33 l (330 ml) wody o temp. ok. 30° C. Dodajemy 15g drożdży świeżych lub 2g drożdży instant. Wyrabiamy ciasto robotem przez 8-10min. na wolnych obrotach (ciasto można wyrabiać ręcznie łopatką), temperatura ciasta 27-28° C. Odstawiamy ciasto (przykryte) na 30 min. w ciepłe miejsce (temp. 27-30° C) do wstępnego wyrośnięcia. Przekładamy ciasto do natłuszczonej podłużnej foremki i odstawiamy pod przykryciem jeszcze na ok. 40-50 min. (temp. 27-30° C). Piekarnik nagrzewamy do temp. 210° C (z termoobiegiem 180° C), dobrze jest przed włożeniem foremek z ciastem wytworzyć w piekarniku parę wstawiając naczynie (żaroodporne) z wodą. Wkładamy foremkę z ciastem do piekarnika w połowie wysokości. Po ok. 5min. wyjmujemy naczynie z gorącą wodą. Czas pieczenia ok. 45-50 min. przy stopniowo obniżanej temp. do 150° C.

Wydajność: z 1kg mieszanki otrzymujemy ok. 1,5-1,6 kg doskonałego chleba o delikatnym, aromatycznym miękiszu. Wystudzony chleb można pokroić, zapakować po kilka kromek i zamrozić. Po rozmrożeniu zachowuje wszystkie zalety świeżego.



Mieszanka chlebowa do automatu ŚW. HILDEGARDY 1KG
Nasze aukcje Nasze komentarze Strona o mnie Dodaj do ulubionych