Miesiarka spiralna z dzieżą stałą IBIS 250
Miesiarka spiralna IBIS z dzieżą stałą została zaprojektowana tak, aby w bardzo krótkim czasie wymiesić wszystkie składniki i osiągnąć najlepsze parametry ciasta.
Bardzo cichą pracę urządzenia gwarantuje zastosowanie najnowszych osiągnięć w napędzie dzieży oraz miesidła.
Zastosowanie falownika w każdym modelu miesiarek sprawia, że urządzenie ma wszechstronne zastosowanie w przemyśle piekarniczym oraz cukierniczym.
Możliwość dopasowania obrotów miesidła w procesie miesienia ciasta to najlepsze narzędzie w rękach technologa, które pozwoli na produkcję najbardziej wymagających rodzajów ciast oraz mas cukierniczych.
Główne zalety:
• indywidualny dobór prędkości miesienia ciasta, dzięki któremu eliminujemy przegrzewanie ciasta,
• optymalny proces miesienia, gwarantujący dobre napowietrzenie ciasta oraz jego wysoką jakość,
• możliwość przygotowania wszystkich rodzajów ciast: pszennych, pszenno-żytnich, wyborowych oraz cukierniczych,
• równomierne wymiesienie wszystkich składników ciasta, nawet przy małej jego ilości, nie przekraczającej 5% objętości dzieży,
• możliwość uzyskania efektu przyśpieszonego rozwoju ciasta dzięki intensywnemu miesieniu na wyższym biegu przy użyciu mniejszej ilości drożdży,
• uniwersalność zastosowania;
• programowanie cyklu pracy,
• zastosowanie najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy,
• bardzo cicha praca dzięki zastosowaniu najnowszych rozwiązań napędu dzieży, miesidła.
PODANA NA AUKCJI CENA JEST CENĄ BRUTTO.
CENA NETTO 24 000 ZŁOTYCH.
Model miesiarki
|
|
IBIS120
|
IBIS180
|
IBIS250
|
Pojemność dzieży
|
dm3
|
120
|
180
|
250
|
Ilość ciasta max / min
|
kg
|
80 / 4
|
120 / 6
|
160 / 8
|
Obroty dzieży
|
obr / min
|
11
|
11
|
10
|
Moc zainstalowana
|
Kw
|
4,6
|
6,3
|
8,6
|
Jako pierwsi w Europie oferujemy Państwu 3 tryby pracy miesiarek w sześciu prędkościach pracy.
Rodzaj ciasta
|
|
ciasto żytnie
|
ciasto mieszanie
|
ciasto pszenne
|
Pierwszy bieg
|
obr/min
|
60
|
90
|
120
|
Drugi bieg
|
obr/min
|
120
|
180
|
240
|