Miesiarka spiralna z dzieżą wyjezdną IBIS 250
Miesiarki spiralne z dzieżą wyjezdną są to najnowszej generacji urządzenia na rynku Polskim do miesienia ciasta. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w budowie maszyn i sugestiom Klientów z branży piekarniczo – cukierniczej, powstało urządzenie spełniające wszystkie parametry techniczne, niemożliwe do osiągnięcia w innych miesiarkach. Rozwiązania konstrukcyjne zapewniają intensywne i wydajne miesienie ciasta oraz uzyskanie najlepszych jego parametrów technologicznych poprzez idealne napowietrzenie i spulchnienie z dokładnym wymiesieniem surowców.
Główne zalety:
• indywidualny dobór prędkości miesienia ciasta, dzięki któremu eliminujemy przegrzewanie ciasta,
• optymalny proces miesienia, gwarantujący dobre napowietrzenie ciasta oraz jego wysoką jakość,
• możliwość przygotowania wszystkich rodzajów ciast: pszennych, pszenno-żytnich, wyborowych oraz cukierniczych,
• równomierne wymiesienie wszystkich składników ciasta, nawet przy małej jego ilości, nie przekraczającej 5% objętości dzieży,
• możliwość uzyskania efektu przyśpieszonego rozwoju ciasta dzięki intensywnemu miesieniu na wyższym biegu przy użyciu mniejszej ilości drożdży,
• uniwersalność zastosowania;
• programowanie cyklu pracy,
• zastosowanie najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy,
• bardzo cicha praca dzięki zastosowaniu najnowszych rozwiązań napędu dzieży, miesidła.
Zastosowanie falownika w każdym modelu miesiarek sprawia, że urządzenie ma wszechstronne zastosowanie w przemyśle piekarniczym oraz cukierniczym.
PODANA NA AUKCJI CENA JEST CENĄ BRUTTO.
CENA NETTO 45 000 ZŁOTYCH.
Model |
|
IBIS175 |
IBIS250 |
IBIS340 |
IBIS500 |
Pojemność dzieży |
dm3 |
175 |
250 |
340 |
500 |
Ilość ciasta max / min |
kg |
120 / 5 |
160 / 10 |
220 / 10 |
300 / 20 |
Moc zainstalowana |
kW |
7 |
9,2 |
13,5 |
17 |
Wymiary |
|
IBIS175 |
IBIS250 |
IBIS340 |
IBIS500 |
Wysokość |
mm |
1460 |
1460 |
1650 |
1800 |
Szerokość |
mm |
1000 |
1050 |
1100 |
1150 |
Głębokość |
mm |
1275 |
1275 |
1500 |
1550 |
Wysokość z
podniesioną głowicą |
mm |
2000 |
2000 |
2100 |
2150 |
Jako pierwsi w Europie oferujemy Państwu 3 tryby pracy miesiarek w sześciu prędkościach pracy.
Rodzaj ciasta
|
|
ciasto żytnie
|
ciasto mieszanie
|
ciasto pszenne
|
Pierwszy bieg
|
obr/min
|
60
|
90
|
120
|
Drugi bieg
|
obr/min
|
120
|
180
|
240
|