Środek grzybobójczy, koncentrat w postaci stężonej zawiesiny do rozcieńczania wodą o działaniu kontaktowym do stosowania zapobiegawczego w ochronie roślin rolniczych, sadowniczych i warzywnych przed chorobami grzybowymi i bakteryjnymi.
STOSOWANIE:
1. Rośliny rolnicze:
- burak ćwikłowy - chwościk - 5-6l w 300-400l wody/ha.
- chmiel - mączniak rzekomy - zalecane stężenie: 0,5% (500ml środka w 100l wody), zalecana ilość cieczy użytkowej - po naprowadzeniu chmielu na przewodniki:[zasłonięte]600-10l/ha, po osiągnięciu przez chmiel siatki: 1[zasłonięte]500-20l/ha, w fazie kwitnienia chmielu i później: 2[zasłonięte]500-30l/ha.
2. Rośliny sadownicze:
- jabłoń, grusza - parch jabłoni, parch gruszy - 1,5l w 500-750l wody/ha,
- jabłoń, grusza - zaraza ogniowa - w okresie kwitnienia 1,5l w 500-750l wody/ha, w okresie wzrostu 0,75ml w 500-750l wody/ha,
- wiśnia - brunatna zgnilizna drzew pestkowych - 3l w 500-750l wody/ha,
- wiśnia, czereśnia - rak bakteryjny drzew pestkowych - 1,5-3l w 500-750l/ha
- brzoskwinia - kędzierzawość liści brzoskwini - zalecane stężenia: 1% (1000ml środka w 100l wody), zalecane ilości wody: 700l/ha.
3. Rośliny warzywne:
- pomidor (w gruncie) - bakteryjna cętkowatość pomidora, zaraza ziemniaka - 2-2,5l w 700l/ha,
- pomidor (pod osłonami) - bakteryjna cętkowatość pomidora, zaraza ziemniaka - zalecane stężenie: 0,3% (300ml środka w 100l), zalecana ilość cieczy użytkowej: 120l/1000m2,
- ogórek (w gruncie) - bakteryjna kanciasta plamistość - 2-2,5l w 700l wody/ha,
- fasola - bakterioza obwódkowa, antraknoza, szara pleśń - 2-2,5l w 700l wody/ha.