OPIS DZIAŁANIA
Środek grzybobójczy, koncentrat w postaci stężonej zawiesiny do rozcieńczania wodą
o działaniu kontaktowym do stosowania zapobiegawczego w ochronie roślin rolniczych,
sadowniczych i warzywnych przed chorobami grzybowymi i bakteryjnymi.
Preparat zwalcza choroby grzybowe: kędzierzawość liści brzoskwini, parcha jabłoni i gruszy, plamistość liści, mączniaka zgnilizny, zarazę i rdzy.
Dopuszczony w rolnictwie ekologicznym.
ZASTOSOWANIE:
BURAK CUKROWY-chwościk,
CHMIEL-mączniak rzekomy.
JABŁON, GRUSZA
-parch jabłoni, parch gruszy.
JABŁON, GRUSZA
-zaraza ogniowa.
WIŚNIA
-brunatna zgnilizna drzew pestkowych.
WIŚNIA, CZEREŚNIA
-rak bakteryjny drzew pestkowych.
BRZOSKWINIA
-kędzierzawość liści brzoskwini.
ROŚLINY WARZYWNE
POMIDOR (w gruncie).
-bakteryjna cętkowatość pomidora, zaraza ziemniaka.
POMIDOR (pod osłonami).
-bakteryjna cętkowatość pomidora, zaraza ziemniaka.
ogórek (w gruncie) - bakteryjna kanciasta plamistość, fasola - bakterioza obwódkowa, antraknoza, szara pleśń.
średnie dawkowanie:
3ml na 0,5-1,5l wody.
OKRES KARENCJI
/okres od dnia ostatniego zabiegu do dnia zbioru roślin przeznaczonych do konsumpcji/
burak cukrowy, chmiel, jabłka, gruszki, wiśnie, czereśnie, brzoskwinie, pomidory, ogórki,
fasola - 7 dni.
WIĘCEJ INFORMACJI O PRODUKCIE NA STRONIE:
http://www.bip.minrol.gov.pl/DesktopDefault.aspx?TabOrgId=1192&LangId=0