Miedzian 50 WG jest środkiem grzybobójczym w formie granul do sporządzania zawiesiny wodnej o działaniu kontaktowym do stosowania zapobiegawczego w ochronie warzywnych przed chorobami grzybowymi i bakteryjnymi.
STOSOWANIE:
- ogórek (w gruncie) - kanciasta plamistość dyniowatych, mączniak rzekomy dyniowatych - 25g w 7l wody/100m2,
- pomidor (w gruncie) - bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka - 25g w 7l wody/100m2,
- pomidor (pod osłonami) - bakteryjna cętkowatość, zaraza ziemniaka - 0,3% ( 30g środka w 10l wody). Zalecana ilość cieczy użytkowej: 12l/100m2,
- fasola - bakterioza obwódkowa, antraknoza, szara pleśń - 30g w 7 litrach wody/100m2,
- burak cukrowy - chwościk - 5kg w 200-400l wody/ha
- jabłoń, grusza - parch jabłoni, parch gruszy -
- jabłoń, grusza - zaraza ogniowa - w okresie kwitnienia 1,5kg w 500-750l/ha, w okresie wzrostu owoców 0,75kg w 500-750l wody/ha
- wiśnia - brunatna zgnilizna drzew pestkowych - 3kg w 500-750l/ha,
- wiśnia, czereśnia - rak bakteryjny drzew pestkowych - 1,5-3kg w 500-750l/ha,
- brzoskwinia - kędzierzawość liści brzoskwini - zalecane stężenia: 1% (1000 g środka w 100 litrach wody), zalecane ilości wody: 700 l/ha,
- modrzew - opadzina modrzewia - zalecane stężenie: 0,5-1% ([zasłonięte]500-10 g środka w 100 l wody).