Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIECZ SAMURAJA - Herbata czarna AROMATYZOWANA 50g

07-05-2015, 18:46
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 4.05 zł     
Użytkownik aromar5
numer aukcji: 5066394807
Miejscowość przeworsk
Zostało sztuk: 100    Wyświetleń: 12   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Strona O Mnie  Komentarze  Zobacz Nasze Aukcje  Zadaj Pytanie Dodaj Do Ulubionych

Odbiór osobisty tylko w naszym sklepie w Przeworsku:

F.H.U. AROMAR
ul. Krasickiego 5
37-200 Przeworsk
tel: 884 [zasłonięte] 392
NIP: 794[zasłonięte]9036
REGON: 180[zasłonięte]420
e-mail firmowy: [zasłonięte]@o2.pl

strona www: www.aromar.pl

Sklep Czynny:

Poniedziałek - Piątek od 9:00 do 17:00

Sobota od 9:00 do 14:00


mapa1


Regulamin, Płatności, Dostawa:

Szczegółowe informacje na temat warunków płatności, dostaw oraz regulamin znajdują się na stronie

"O Mnie"

 

MIECZ SAMURAJA - Herbata Czarna aromatyzowana

 

SKŁAD: herbata czarna, czarny pieprz, kardamon, imbir, goździki, aromat.

 

Smak: Rozgrzewająca mieszanka przypraw

 

Filiżanka tej herbaty rozgrzeje i pobudzi zaziębione ciało.

 

 

Waga: 50g Cena: 4,05zł

 

KARDAMON - to przyprawa będąca jedną z najstarszych i z najdroższych

przypraw świata. Kardamon to bylina z rodziny imbirowatych. Kardamon w

stanie naturalnym rośnie w tropikalnych lasach. Roślinę tę spotkać można w

Indiach, Cejlonie, Chinach i Indonezji. Owoce kardamonu pachną bardzo

przyjemnie, ich korzenny aromat w którym czuć odrobinę eukaliptusa,

kamfory, pieprzu oraz cytrusów.

Kardamon ma słodkawy, piekący smak. Współcześnie kardamon nadaje wielu potrawom smaku.

Wzbogaca smak kawy czy herbaty. Kardamon charakteryzuje się

uniwersalnym smakiem, ponieważ pasuje do dań słonych jak i słodkich.

 

 

CYNAMON - korzystnie wpływa na trawienie i oddychanie, ma działanie

antyseptyczne i grzybobójcze. Proszek cynamonu jest jednym z najlepszych

źródeł tanin.


IMBIR - intensywny aromat imbiru, ze świeżą, trochę słodką, a trochę

drzewną nutką to zasługa zingiberolu - składnika oleju eterycznego.

Natomiast substancje żywicowe m.in. zinferon, odpowiada za palący lekko

gorzki smak. Dzięki nim imbir m.in.:

  • ułatwia trawienie. Olejek zawarty w kłączu pobudza wydzielanie śliny i soku żołądkowego, działa żółciopędnie i rozkurczowo, leczy wzdęcia,
  • łagodzi mdłości (jest składnikiem leków przeciw chorobie lokomocyjnej), przeciwdziała wymiotom po narkozie i chemioterapii,
  • leczy przeziębienia i przynosi ulgę chorym stawom, bo jest bogaty w substancje przeciwzapalne. Wchodzi w skład niektórych maści i plastrów rozgrzewających,
  • leczy migreny - regularnie stosowany zmniejsza częstość i ilość ataków, łagodzi też towarzyszące im mdłości,
  • dba o jamę ustną ma działanie odkażające i odświeżające, pozostawia miły zapach w ustach. Leczy infekcje, pobudza wydzielanie śluzu,
  • zwiększa koncentrację i wydajność umysłową, bo poprawia ukrwienie mózgu,

 

 GOŹDZIKI - należą do najstarszych przypraw w dziejach ludzkości, mają

przede wszystkim lecznicze właściwości – olejek lotny z goździków

uznawany jest jako środek antyseptyczny i przeciwbólowy. Goździk ma

antywirusowe i antybakteryjne właściwości. Może być stosowany przy

przeziębieniach, kaszlu, a nawet „sezonowej” grypie.

Goździki są bogate w magnez, wapń, witaminy C i K. Również kwasów

Omega-3 jest w goździkach pod dostatkiem, a także wielu fitoskładników,

które wzmacniają układ odpornościowy.

 

Herbata czarna to najbardziej popularna herbata w Polsce. Pochodzi z tych

samych liści co herbata zielona, lecz poddana zostaje procesowi pełnej

fermentacji. Legenda mówi, że czarna herbata powstała przez przypadek, w

czasie transportu herbaty zielonej z Chin do Anglii, uległa ona zamoknięciu,

co spowodowało jej fermentację i zabarwienie listków na brązowo.

 

Herbatę czarną otrzymujemy w wyniku następujących procesów: więdnięcia,

zwijania, skręcania, fermentacji, suszenia, na końcu sortowania liści. Herbaty

czarne produkowane są na plantacjach indyjskich, chińskich i afrykańskich.

 

Zaparzanie:

Jedna łyżeczka herbaty na filiżankę. Zalewamy przegotowaną wodą o temp.

95°C , parzymy przez 3-4 min.

 

Napar może mieć ciemny intensywny kolor, częściej jednak żywy, czerwonawy.

 

 

„Nie istnieje żaden na tyle poważny problem,

którego nie dałoby się załagodzić filiżanką dobrej herbaty.”