Książki > Kulinaria / Żywność Książki > Poradniki Książki > Literatura > Powieść. Opowiadanie. Scenariusz Książki > Nauki społeczne, humanistyczne, ekonomiczne > Psychologia. Psychoterapia > Osobowość. Samorealizacja. Kariera
|
|
| | |
| | Czy można odkryć receptę na życie dzięki… kuchni francuskiej? Czy prostota i miłość wystarczą, aby odnaleźć drogę do szczęścia? Wyobraź sobie, że spotykasz francuskiego szefa kuchni, który serwuje lekcje o miłości i duchowości, równie łatwo jak wyśmienite dania. Robert Dufau to nie tylko znakomity kucharz, ale także przewodnik duchowy, który pomaga głównemu bohaterowi Jamesowi przejść przez proces niebywałej transformacji, po nieoczekiwanym rozstaniu z kobietą. James przygląda się swoim dawnym związkom, pozbywa negatywnych wzorców i uczy, jak uwolnić się od strachu i w pełni otworzyć serce. Zasada wyznawana przez francuskiego kucharza mówi, że jedzenie jest źródłem pełnej duchowości. Spożywanie posiłków przypomina głęboką medytację, gdyż wymaga milczenia i cieszenia się chwilą, a wtedy najłatwiej wniknąć we własne Ja. To książka, która poruszy serca, ale też podpowie, jak zostać szefem, nie tylko w kuchni, ale przede wszystkim we własnym życiu. To recepta na życie przekazana w bardzo osobisty sposób, który trafi do każdego. Pokochaj jedzenie, a pokochasz życie! | | Tytuł: | Miłość, Bóg i kuchnia francuska | | Tytuł oryginalny: | Love, God, and the Art of French Cooking | | Tłumaczenie: | Ufland, Agnieszka | | Oprawa: | Miękka ze skrzydełkami | | Wymiary: | 11 [cm] | | Liczba stron: | 208 | | Rok wydania: | 2013 | | Miejsce: | Białystok | | Numer wydania: | 1 | |
| | | Wydawnictwo: | ILLUMINATIO | | Nr katalogowy (ISBN): | 978[zasłonięte][zasłonięte]24767 978[zasłonięte][zasłonięte]24767 | | Data wydania: | 2[zasłonięte]013-05 |
|
| | | | Waga produktu: | 271 g. | |
| |
Książka - dokument piśmienniczy myśli ludzkiej, raczej obszerny, w postaci publikacji wielostronicowej o określonej liczbie stron, o charakterze trwałym. Słowo o bardzo wielu pokrewnych znaczeniach. Dzisiejsza postać książki wywodzi się od kodeksu, czyli kartek połączonych grzbietem, które wraz z rozwojem pergaminu zastąpiły poprzednią formę dokumentu piśmienniczego, czyli zwój. Więcej informacji na: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ksi%C4%85%C5%BCka |