MIĘSO RYBY TŁUSZCZE MLEKO JAJA TOWAROZNAWSTWO S II
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 49.99 zł
Użytkownik Oxiplegatz
numer aukcji: 2456831643
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 11
Koniec: 09-07-2012 20:47:36
OPIS - PEŁEN SPIS TREŚCI, ZDJĘCIA. WYSYŁKA ZA POMOCĄ PP.
KLIKNIJ ŻEBY PRZEJŚĆ OD RAZU DO SPISU TREŚCI
Oprawa: miekka
Format: 15x21 cm
Ilość stron: 333 str.
Nakład: 4060 egz.
Stan: db przytarcia okladki i grzbietu, ubytek na dole grzbietu na 2 cm
Tytuł - autor - wydawnictwo
CZĘŚĆ II
WYDANIE DRUGIE
POLSKIE WYDAWNICTWA GOSPODARCZE
WARSZAWA 1955
Spis treści:
TRESC
Rozdział I
KROCHMAL, CUKIER, MIÓD I WYROBY CUKIERNICZE ... 3
Syrop ziemniaczany
Glukoza - -
Syrcp i ekstrakt z maltozy
Cukier
Miód , ,
Wyroby cukiernicze . pytania kontrolne
Krochmal 3
9 12 13 13 22 25 84
crrnn 7ipmniaczany
Rozdział II
MIĘSO I PRZETWORY MIĘSNE 85
Rasy zwierząt rzeźnych 86
Budowa mięsa 88
Kościec i jego budowa 92
Skład chemiczny mięsa 94
Rodzaje mięsa , 97
Wstępna obróbka zwierząt rzeźnych 98
Określenie zdatności mięsa . . . . . . . . . . 100
Dojrzewanie mięsa 102
Mięso ciepłe i wystudzone . . . . . . . . . . . . 103
Mięso chłodzone i mrożone .......... 103
Przechowywanie mięsa . . 106
Klasyfikacja tusz 109
Rozbiór tusz na elementy kulinarne .... - - - 112
Mięso w Oipakowaniu 122
Jadalne produkty uboczne . 122
Mięso peklowane . .... . 123
Półfabrykaty mięsne 125
Drób i ptactwo łowne 125
Wędliny , , , . 129
Wyroby wędliniarskie 139
Konserwy mięsne 148
Pytania kontrolne . 152
Rozdział III
RYBY I PRZETWORY RYBNE ........... 153
Budowa anatomiczna ryb . . 154
Wartość użytkowa ryb I56
Klasyfikacja ryb przemysłowych . . . . . . . . . . 1B7
Skład chemiczny i znaczenie spożywcze mięsa ryb . . - - 1^7
Ryby żywe . .171
Ryby świeże i chłodzone . . 172
Ryby mrożone . 176
333
Filety rybne , . .
Ryby solone , , ,
Ryby wędzone ,
Ryby marynowane ..-----
Konserwy rybne
Pytania kontrolne . - - - -
Rozdział IV
TŁUSZCZE JADALNE . . . - - -
Oleje roślinne
Tłuszcze zwierzęce . -
Margaryna -
Pytania kontrolne
RozdziałV
MLEKO I PRODUKTY MLECZNE ... -
Mleko -
Śmietanka .... ....
Kondensaty mleczne
Produkty z mleka ukwaszonego . Mleczne napoje orzeźwiające ....
Lody .....
Masło ..........
Sery
Pytania kontrolne
Rozdział VI
JAJA I PRODUKTY JAJCZARSKIE . Budowa i skład chemiczny jaj .
Sortowanie jaj
Opakowanie, transport i przechowywanie jaj
Produkty jajczarskie
Pytania kontrolne
Rozdział VII
UŻYWKI , .
Herbata
Kawa
Namiastki herbaty i kawy ! !
Tytoń i wyroby tytoniowe !
Przyprawy roślinne i inne
Sól jadalna i kwasy .
Napoje alkoholowe i bezalkoholowe
Pytama kontrolne .... ł
Rozdział VIII KONCENTRATY SPOŻYWCZE
181 [zasłonięte] 187 190 [zasłonięte] 195
196 [zasłonięte] 208 212 215
217 [zasłonięte] 234 236 [zasłonięte] 249 251 [zasłonięte] 263 279
280 [zasłonięte] 283 285 [zasłonięte] 288
289 [zasłonięte] 293 295 [zasłonięte] 301 307 [zasłonięte] 329
330
Ryciny (ryc.) lub/i rysunki (rys.), ilustracje (il.), fotografie (fot.) :
KLIKNIJ ŻEBY WRÓCIĆ DO GÓRY STRONY
Zobacz inne moje aukcje - SZUKAJ W PRZEDMIOTACH UŻYTKOWNIKA - szybkie wyszukiwanie podobnych tytułów
Uwaga! Na zdjęciach wokół liter możliwe charakterystyczne zniekształcenia - wynik kompresji jpg. W rzeczywistości zniekształcenia nie występują. Możliwe też błędy literowe - z powodu niedoskonałości odczytu OCR, za co przepraszam i liczę na wyrozumiałość.