Płatność
Wpłata na konto bankowe
(przelew przedpłata)
Bank PKO SA w Lublinie
Numer konta:
85 1240 [zasłonięte] 2[zasłonięte]4701110 [zasłonięte] 085691
Wysyłka
Wysyłamy w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym
Odbiór osobisty
Księgarnia i sklep Larix
ul.Akademicka 15
Budynek Uniwersytetu Przyrodniczego
Kontakt
Księgarnia i sklep Larix
20-033 Lublin
ul.Akademicka 15
tel. 81 44-111-07
tel.kom. 607 [zasłonięte] 842
[zasłonięte]@larix.lublin.pl
[zasłonięte]@larix.lublin.pl
Mięso - podstawy nauki i technologii
Autor: Andrzej Pisula (red.), Edward Pospiecha (red)
Wydawca: SGGW
Rok wydania: 2011
Wydanie: I
Stron: 519
Format: 175 x 245 mm
ISBN: [zasłonięte]978-8383-317-1
Opis:
Niniejszy podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów studiujących nauki o żywności i żywieniu człowieka, dietetyki i towaroznawstwa oraz kadry inżynierskiej w przedsiębiorstwach przemysłu mięsnego zainteresowanej uaktywnieniem swojej wiedzy teoretycznej o współcześnie stosowanych operacjach technologicznych i uwarunkowaniach surowcowych.
Do książki dołączone są dwie płyty DVD, na których są zamieszczone wysokiej jakości filmy z przebiegu procesów technologicznych
Spis treści:
Przedmowa
I. SUROWCE ZWIERZĘCE I ICH JAKOŚĆ
- Wprowadzenie
- Charakterystyka zwierząt rzeźnych
- Produkcja rzeźna
- Mięso zwierząt rzeźnych, budowa histologiczna i skład chemiczny
- Przemiany poubojowe mięsa
- Jakość surowca mięsnego i jej uwarunkowania
II. PRZETWÓRSTWO MIĘSA
- Wprowadzenie
- Surowce do produkcji przetworów mięsnych
- Wpływ procesów utrwalania na jakość mięsa i przetworów mięsnych
- Operacje jednostkowe stosowane w przetwórstwie mięsa
- Opracowywanie nowych produktów
- Proces technologiczny produkcji kiełbas parzonych i produktów blokowych
- Proces technologiczny produkcji kiełbas surowych dojrzewających
- Proces technologiczny produkcji wędzonek
- Proces technologiczny produkcji wędlin podrobowych
- Proces technologiczny produkcji konserw mięsnych
- Proces produkcyjny żywności wygodnej z mięsa
- Proces technologiczny produkcji tłuszczów topionych
- Konfekcjonowanie, pakowanie, etykietowanie oraz dystrybucja mięsa i przetworów mięsnych
- Kontrola mikrobiologiczna mięsa i przetworów mięsnych
- Mierniki oceny stanu ekonomicznego przedsiębiorstw przemysłu mięsnego
Skorowidz rzeczowy
Oszczędzaj na kosztach wysyłki
Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależy od wagi artykułów, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu [zasłonięte]@larix.lublin.pl