ISBN: |
978[zasłonięte][zasłonięte]04360 |
Wymiar: |
16.0x23.5cm |
Nr wydania: |
1 |
Seria: |
- |
Ilość stron: |
574 |
Ocena: |
- |
Waga: |
0,94 kg |
Indeks: |
555[zasłonięte]02617KS |
Rok wydania: |
2004 |
Rodzaj okładki: |
Miękka |
Stan: |
Nowa |
Wydawca: |
WNT |
Opis książki
Podtytuł: Technologia, higiena, jakość
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę zwrócono na bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiowych oraz zasady sanitarne i weterynaryjne w produkcji mięsa i przetworów drobiowych. Omówiono też , ważny z punktu widzenia ochrony środowiska, temat ekologicznego gospodarowania wodą oraz ściekami w rzeźniach i przetwórniach drobiu.
Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów akademii rolniczych, politechnik, instytutów branżowych - wydziałów technologii żywności, medycyny weterynaryjnej. Będzie również przydatny lekarzom weterynarii sprawującym nadzór sanitarny na terenie zakładów drobiarskich oraz technologów żywności i pracowników związanych z produkcją i dystrybucją produktów drobiowych, hodowców i producentów drobiu, pracowników inspekcji weterynaryjnej.